Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

@jankos marketowe sikacze to nie krafty, że przypadkiem piwowarowi sypnęło się mniej lub więcej chmielu, inaczej wysładzał  brzeczkę czy też zaspał po degustacji wcześniejszych warek w trakcie zacierania - produkty koncernowe są robione mechanicznie, według ściśle określonych reguł i procedur, nie ma miejsca na przypadki ;) Jedyne co może mieć wpływ to być może niestabilna jakość produktów - kupuje się słody określonego typu gdzie było akurat taniej. To może być ewentualnie jakaś kwestia wpływająca na nierówność partii produkcyjnych, chociaż do końca nie jestem przekonany, gdyż  koncerny podpisują kontrakty na 6-12 miesięcy dostaw, więc raczej nie skupują słodów na giełdach. 

Piwa pijam zawsze wieczorem - będąc już na totalnym luzie. Każde schłodzone jest do odpowiedniej dla danego gatunku temperatury. Każde jest pite w odpowiednim dla danego gatunku szkle. Nie ma tutaj przypadkowych czynników ;)

To piwo jest tyle warte ile kosztuje - ot cała filozofia ;) Cena niestety musi w tym przypadku iść za jakością :) Pijałem znacznie lepsze  weissbier'y :) ale za te 2 PLNy z groszem przyznaję, że jest lepsze niż Książęce ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

• 2 lata później...
  • Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Myślę, że warto odświeżyć ten ważki wątek :) 

Ostatnio trochę smacznego dzieje się wokół piw 0%. Nawet koncerny robią lepsze w smaku piwko 0% od tych z alkoholem. Kraftowego 0% jeszcze nie próbowałem, podobno są bardzo smaczne.

A poniżej ciekawa rozmowa dookoła alko.

Tyskie_0%.jpg

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

otw_opat_8225.jpg?resize=1080,675&ssl=1

Polecam nie tylko te :)

To u mnie piwo  pić nie mogę ale za zakrętem skosztowałem na języka, są o smaku mięty, rumianku itd..nawet Maryśki i bez domysłów :) Do polski niby ktoś tam beczki bierze ale kto nie powiem :) choć w przeliczeniu beczka takiego piwa jak masz beczkę i pogadasz z właścicielem wychodzi 1.50-1,70 za browara w butelce trochę drożej koło 2,90...na miejscu lane 2,65 w zależności od rodzaju jeżeli idzie o kufel 

@Nikonem tylko lokalne browary. co Palikot reklamuje Japonćów (mało kto kuma ale im sprzedano browar Tyskie :D:) co doświadczenia nie mają i idą w masówkę..

Zerówki z tego co mówią inni, fajne są na podpiwku w niektórych regionalnych browarach kraju ale oni nie mogą sprzedawać tak szeroko..wiadomo czemu 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Herkules  Opat znam, jest ok. Na początku pandemii wykonywałem prace w apartamentowcu w Polanicy Zdroju. Byłem tam sam i barmana miałem na wyłaczność :) Poznałem piwa browaru "Rebelia" z Ząbkowic Śląskich. Smakowały mi wszystkie piwa!

spacer.png

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Teraz, Nikonem napisał:

@Herkules  Opat znam, jest ok. Na początku pandemii wykonywałem prace w apartamentowcu w Polanicy Zdroju. Byłem tam sam i barmana miałem na wyłaczność :) Poznałem piwa browaru Rebelia z Ząbkowic Śląskich. Smakowały mi wszystkie piwa!

Ja ino łyka biorę na smaka :) ale fajne jest, że tutaj raz na 2-3 tygodnie ludzie którzy przyjdą mogą zobaczyć cały proces robienia browarka..a na koniec degustacja i impreza :) 

Czeskie piwa lokalne i regionalne są fajne, tam im nikt nie robi przeszkody, dotują, kasę dostają z UE nie boją się dużych browarów no i cena :)

4 piwa plus knedliczki w sosie 17 zł !!! i to przy browarze od 18 jak zamknięta produkcja do 2 w nocy (czasem dłużej) gdzie takie ceny i jakość :) choć i tak siedzę przy Yerbie to ci ludzie są wspaniali, zero nienawiści oraz złości..

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

W dniu 6.08.2020 o 18:26, Nikonem napisał:

Kraftowego 0% jeszcze nie próbowałem

Nie lubię piw 0%. Ogólnie nie lubię piw tzw kraftowych. Nie trafiłem jeszcze na takie aby mi posmakowało. Lubię piwa mocne, ciemne portery. Nawet w lato.

Dobrym piwem jasnym jest Žatecký Světlý Ležák

spacer.png

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

3 godziny temu, SzlafRock napisał:

Lubię piwa mocne, ciemne portery.

Lato 1993, Luboń koło Poznania, mały Bar i świeżutki Guinness z beczki... Marzenie ?Już nigdy później nie smakował tak dobrze.

P. S. Dzisiaj odwiedziłem browarek Pana Kopyry w Obornikach. Wywiozłem smaczne piwko w... słoiku ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności