Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pszenica ostatnio w modzie, ale proponuję spróbować takiej dobrze wykonanej w domu - bez porównania. Ze swojej strony polecam - Pinta - Atak Chmielu. Generalnie moim zdaniem z Pinty są bardzo dobre semi-komercyjne, ale droższe piwka.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Moje 4 perełki:
Schofferhofer (Pszeniczne)
Erginger Weissbrau (Pszeniczne)
Bengal Lancer (Pale Ale)
Lowenbrau (Jasne, delikatne)

Do Miłosławów aktualnie w makro dorzucają całkiem ciekawą szklankę. :piwo:

logo-sklepu-siteseo-sklep.png
Inwestycja w pozycjonowanie otwiera drogę do wielu nowych klientów – sklep.siteseo.pl « Sklep SEO.
Fora, zaplecza i NAPy - seospot.pl « Linkowanie

Polskie browary regionalne jedyny ratunek ;) ale to że ty masz inny gust nie znaczy, że dane piwo jest do bani ;)

A ty kiedyś byłeś w jakimś browarze? Bo jak nie to może raczej przymknij się, bo nie wiesz o czym piszesz.

Ja akurat z racji wykonywanego zawodu w swoim czasie zwiedziłem dziesiątki browarów w całej Polsce i dziś nie wypiję piwa, dopóki nie jestem pewien co do lini produkcyjnej. Takie zboczenie zawodowe.

Jakbś widział szczury biegające po browarach, po kadziach, tez bys tak miał.

Niestety Polska i Polacy póki co wciąż są daleko od trzymania standardów i procedur. Polak zawsze znajdzie obejście, żeby szybciej i łatwiej. A normy sprawdza się przy wódeczce u kolegi. Tak było za Komuny, tak jest dzisiaj, choć bywają chlubne przypadki.

Paiętam pewnych Szkotów, którzy przyjechali do 3-miasta nadzorować remont platformy wiertniczej, wykonywany w polskie stoczni. Byli zachwyceni Polską i Polakami, ale z pracy wracali wkurzeni i dobici. Nie potrfili polskim robotnikom wbić do łba, że norma to jest norma, ani milimetr w żadną stronę. A Polak i tak swoje, trochę poczyścił blachę, walnął na to farbę i zadowolony że pięknie i świerzo wygląda.

Nie ważne, że rdzy nie zdarł do zera, nie ważne, że farby za mało warstw i bez właściwego podkładu... Tyle, że platforma jeszcze przed wypłynięciem znowu rdzewiała...

Nigdy więcej żadna platforma do remontu w Gdańsku nie trafiła, choć zapowiedzi były, że ho ho...

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Polecam np. Belgijskiego pszenicznego Witbera.... piana jest gęsta jak śmietana... bardzo lekki cytrusowy posmak. Jeżeli ktoś przypadkiem będzie w BB to polecam się wybrać do piwnicy zamkowej i spróbować lanego - to rzadkość bo w Polsce praktycznie można kupić tylko w butelkach: https://www.beerpubs.pl/p829,Piwnica-Zamkowa, https://www.facebook.com/pages/Piwnica-Zamkowa/160012810722165

polecam czwerone wino

ugaś winem pragnienie.. zwłaszcza czerwonym..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up, tak nie trafioniona porada, że wylądował na dywaniku ;) Winko owszem ale musi być okazja. Tymczasem leczę kaca po wczorajszym rozstaniu z księgową więc na żaden alkohol nie mam ochoty. A są tacy, którzy piją na kaca. Masakra :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up zapiłeś kaca piwem i oddałeś na dywan? :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Sącze właśnie Budweiser Budvar světlý ležák :) Czesi z Budziejowic warzą bardzo dobre piwo ;) Na dniach świeża dostawa :)

Pamiętam jak smakował Złoty Bażant te dwadzieścia parę lat wstecz... To se newrati ;)

e: Przy najbliższej okazji przetestuję :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zlatý Bažant jest słowackim piwem i niestety słabszym niż světlý ležák z czeskich Budziejowic ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności