Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co polecacie w takiej sytuacji?

Polecam Komes Porter Bałtycki. Zdobył złoty medal na Medal European Beer Star 2013.

Już czwarte dziś piję (na dziś finisz). Lubie portery. :)

https://www.browarfortuna.pl/nasze_piwa/porter_baltycki/

156crx0.jpg

Komes zdecydowanie tak. Ale akurat porter najmniej. Ich piwa łączą wysoki % alkoholu i ekstraktu :)

Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl

Na dzisiaj zostały mi jeszcze Namysłowskie piwka ;)

3a6468d50749c319med.jpg

e: spoko, spoko. Stoją bezpiecznie w kuchni. Tzn. te, których nie wypiłem wczoraj ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Perła, Ciechan, Raciborskie to z tych polskich coraz więcej wyrasta nam małych browarów, których nazw nawet nie pamiętam, najlepiej teraz zagłębić się w tą niszę :) Ale lubę również Zlotego Bazanta :D

Odkrywam przed Tobą wszystkie karty na marketing BLOG. ;)Pozycjonowanie i optymalizacja stron internetowych

pozycjonowanie-chorzow.jpg

Ogólnie nie pijam piwa, ale osobiście mi smakuje Fisher, stara receptura mnichów na miodzie robione, kiedyś kosztowało tyle co 0,5 wódki, dziś ok 10 PLN za butelkę, warto spróbować - dla smakoszy ;)

a tzw. "rozwalacz" to EKU 28, ale już w PL chyba nie można kupić, 11% alk.

Na bieżąco moderowany od 2009 roku katalog stron internetowych - Dodaj-strone.com.pl. Nasze atuty: szybka moderacja, jakość oraz stabilność.

Podobno w Bieszczadach występuje mocne piwo na którego opakowaniu znajduje się napis: "Trzeciego jeszcze nikt nie wypił". Znajomemu, który w autobusie pił trzecie podobno urwał się film i zasnął :D

P.S. Na demotywatorach znalazłem wersję z winem.

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

A ja właśnie wróciłem z dostawą czeskich specjałów :) Będę zdawał na bieżąco relacje, które idzie do spożycia ;D

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Na dziś wieczór:

gambrinus-original-10_170_340.jpg

W skali 1-10 ma u mnie 6+ :) Na łeb bije wszystkie tyskie, perełki itp. a w podobnej cenie ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up, gdzie się zaopatrujesz? Kupić fajny browar to jedno ale bywa gorzej ze świeżością...

@Nikoś u sąsiadów w Czechach ;) do pierwszego, większego (z większym wyborem) sklepu mam jakieś 1.5h jazdy - tam się zaopatruję :)

Do przygranicznych sklepików jakieś 50-60 min jazdy ale te staram się omijać z kilku powodów:
1/ wyższe ceny

2/ krótkie terminy

3/ wybór tylko popularnych marek

Sorry, ale jeżeli ktoś ten syf za 3 zł od butelki/puszki nazywa piwem,

buehehehehhehe - napisz że piwo nie musi być smaczne ale drogie żeby było "dobre" . Przecież to jest bez sensu. Docenisz lecha dopiero jak cenę podniosą ?

Ja tam od lat nastu prawie wyłącznie stronga popijam - tylko z butelki. Lubie jeszcze mahou zielone ( napisał bym że w smaku przypomina tyskie ale mogą się posypać gromy bo "taniocha" ;) )

Dziś w końcu zaopatrzyłem się w 10 sztuk Namysłowa pils po 2,4zł za butelkę. Ciechan kupuję po 2,6, dobre piwa nie muszą być drogie. INOmanowi chodziło o to, że koncernówki to zagraniczny syf bez smaku walący spirytem.

Osobiście lecha nigdy nie ceniłem, nawet gdy był jeszcze polski. Z koncernówek kiedyś piłem tylko Warkę czerwoną i Tyskie (Tyskie uwielbiałem) po pół rocznej przerwie w zeszłym tygodniu napiłem się Tyskiego i nie wiem jak w ogóle kiedykolwiek mogłem to pić. Wypieprzyłem do śmieci po kilku łykach.

Quas Primas

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności