Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry, ale jeżeli ktoś ten syf za 3 zł od butelki/puszki nazywa piwem,

buehehehehhehe - napisz że piwo nie musi być smaczne ale drogie żeby było "dobre" . Przecież to jest bez sensu. Docenisz lecha dopiero jak cenę podniosą ?

Ja tam od lat nastu prawie wyłącznie stronga popijam - tylko z butelki. Lubie jeszcze mahou zielone ( napisał bym że w smaku przypomina tyskie ale mogą się posypać gromy bo "taniocha" ;) )

Masz rację, cena nie jest decydująca, chociaż ma znaczenie. Tak jak napisał T-K: chodzi bardziej o technologię która ma jak najbardziej ograniczyć koszty aby zwiększyć zysk.

Z tego co pamiętam, większość popularnych marek piwa w Polsce należy do zaledwie kilku globalnych koncernów które stosują taką politykę produkcji. Dlatego dla moich kubków smakowych nie ma większej różnicy między Lechem, Żywcem, czy Okocimem.

Natomiast piwo dobre musi swoje odleżeć i to zwiększa koszty, tym samym nie może być aż tak tanie.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Taką "łapówkę" dostałem

zestaw-4x-komes-szklo.jpg

Coś czuję, że mocno mnie przekupi.. znaczy się przypadnie mi do gustu :P

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@up piłem ostatnio Komesa potrójnego i nic specjalnego. Podejrzewam, że podwójny by mi przypasował.

Ze swojej strony mogę polecić Piwo na miodzie gryczanym Manufaktury Piwnej Browaru Jabłonowo. Mniej słodkie od Ciechana Miodowego, ale smak bardzo ciekawy.

@up i nie yebie sztucznym miodem??

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

no to następne do testu ;) oby było jak mówisz, bo niestety większość miodowych wali sztucznym miodem :/

@up nie znam - nie doszedłem do niego ;) zniechęciłem się do miodowych po kilku różnych, które zawsze waliły sztucznym miodem..

Spróbujcie czegiś z poniższych browarów:

https://www.browarpinta.pl/

https://www.alebrowar.pl/

To zupełnie inna liga, wtedy zauważycie, że warto wydać 6-7zł za jedno piwko, zamiast w tej cenie kupować 2 leszki :)

Z ostatnich koncernowych całkiem spoko jest też Białe od żywca - dobrze się zapowiada na gorące dni.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

@up pinte znam ;) nie wszystkie ale znam :D alebrowar popróbuję ;)

a co do żywca.. wyznaję zasadę, że piję piwo warzone.. nie produkowane..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności