Skocz do zawartości

Jakie piwo polecacie ?

Keraj

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 398
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tyskie Piast i Lech jest smaczny

To jakaś prowokacja?

Swoją drogą warto popróbować lokalnych browarów. Specyficzne produkty AleBrowar, zwłaszcza "atak chmielu"

Mimo że komercyjny dość ciekawy dla mnie ten "Biały Żywiec" ale nie wiem czy będzie na stałe w sprzedaży.

W górach rewelacyjnie mi podchodzi "Twierdzowe" ale do niego śnieg potrzebny :)

dowcip piwny na rozluźnienie

Po oficjalnym spotkaniu paru prezesów postanowiło pójść razem na piwo.

Prezesi oczywiście zamawiają według swoich browarów.
Jeden mówi:"Daj mi najlepsze piwo na świecie, czyli Żywca"
Kelner przyniósł mu butelkę.
Drugi mówi, dla mnie poproszę Tyskie
Też dostał butelkę.
Prezes lokalnego browaru zamawia: "poproszę coca - colę"
Tamci zdziwieni patrzą na niego, a on mówi:
"no, cóż, skoro wy nie pijecie piwa, to ja też nie będę..."

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

@up, a jak już ktoś tam będzie to niech koniecznie spróbuje (nie pamiętam dobrze nazwy) Rogali Marcińskich. Kupowałem je w okolicach Rynku w Poznaniu kilka lat temu, był pyszne!

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@up dlatego ja dziś otworzę

budweiser-budvar-logo-logo-1087852669.jp

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Kolega ostatnio stwierdził (podałem mu opis piwa które lubię), że będą mi smakowały aipy (chyba tak to się piszę) więc udałem się do sklepu i znalazłem właśnie "Atak chmielu". Co prawda w ogóle nie o tym mówił ale w smaku podpasowało mi idealnie. To w ogóle inne piwo niż to które znam (yyyy Królewskie) - generalnie masakrycznie cierpkie, a na początku cytrusowe. Kozackie. Jak ktoś zna więcej tego typu browarów to wrzucajcie. Szkoda tylko, że kosztuje 7 zł...

@Grumpy niestety (a może stety) dobre piwo kosztuje więcej niż 3 plny za butelkę ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@bori to chyba w promocji :D

a na serio, to średnia cena dobrego piwa /z tych, które kupuję/ wyjdzie rzeczywiście około 4 zeta/butelkę 0.5 :) IMHO cena do przeżycia. Sikaczy z koncernów omijam szerokim łukiem - a przynajmniej szczerze się staram, bo niestety idąc z ekipą na piwo, ciężko czasem namówić ich na coś z lepszej [nie droższej] półki :)

@mcmagik bo ja cenę za 0,3 podawałem :)

a tak serio pomiędzy 4 a 5 zł zaczyna się dobry wybór piw różnorakich i już można w tej cenie kupić z małych lokalnych browarów

Szkoda tylko, że kosztuje 7 zł...

to fakt że Atak Chmielu dziwnie się piję, co łyk miałem wrażenie że inne piwo pije

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności