Skocz do zawartości

Linkowanie strony

Jon4

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładaj dla tych stron profile na jakichś dobrych forach, dodaj do paru płatnych katalogów typu Onet / WP itp. Całość podlinkuj dodatkowo właśnie z jakichś precli albo SWL'em przez jakiś czas. Podlinkuj również teksty w preclach i wpisy w katalogach które już dodałeś. A samą ilością linków na dzień się w ogóle nie przejmuj. Byle nie było to 100k na dzień.

Możesz jeszcze popatrzyć co na stronach można poprawić - ale nie koniecznie dodać, poprawić można również usuwając i przenosząc pewne elementy strony w inne miejsca.

Człowieku nie masz pojęcia o czym piszesz to po co w błąd wprowadzasz? Przetestowałeś katalogi? Wiesz, że szkodzą? Czy jak już wyżej pisałem:

gallery9237art.7424.jpg

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ok wydać raz to ile ??Ja ostatnio się dowiadywałem o artykuły sponsorowane na 2 dużych portalach budowlanych w Polsce i odpuściłem sobie bo chyba nie orientujesz się co do stawek za takie coś no chyba ze masz na myśli jakieś artykuły sponsorowane po blogach i innych bzdetach?

Artykuł tworzysz sam płacisz za umieszczenie

Pomyśl zanim cokolwiek napiszesz. Cytat z Twojego posta tylko utwierdził mnie w przekonaniu że nie masz zielonego pojęcia o tym co piszesz, nie używaj terminów których nie rozumiesz.

...

Odpowiem na jedno na więcej nie, bo widzę wiecie najlepiej. Tak testowałem katalogi, byłem właścicielem SearchRapid.pl i samymi wpisami w katalogach pozycje typu 1 na frazę rapidshare, 13 miejsce na frazę download, 1 na wyszukiwarka plików itd. Odkąd zaszły zmiany i wpisy w katalogach przestały być wartościowe nigdy nie odzyskała już tych pozycji, było to 2-3 lata temu. Na innym temacie opisałem jeszcze inną domenę, która podobnie skończyła bazując na samych katalogach. Ale niech właściciele katalogów naciskają dalej, że katalogi to strzał w dziesiątkę, oczywiście dla dobra interesów autora tematu.

nie strzal w dziesiątkę ale :-) a przydatna rzecz w pozycjonowaniu:-) ja jestem osobiście przeciwny kupowaniem czegokolwiek bo internet jest za wielki i jest olbrzymie pole manewru w pozyskiwaniu linków ale nie pisz bzdetów ze katalogi są nic nie warte :-) bo to nie prawda :-)

i samymi wpisami w katalogach pozycje typu 1

A ja samymi katalogami jestem na lepsze frazy na top1 i co teraz masz do powiedzenia? Jeżeli napier... linkami z tysięcy katalogów to się nie dziw, że w końcu zostałeś upier.... Wszystko trzeba robić z głową! Jak byś zamiast do katalogów dodał linki w tysiącach artykułów sponsorowanych to miałbyś identyczny efekt! I co byś wtedy pisał? Wszystko jest beeeee?

Napiszę jeszcze raz, ostatni. Nie masz o tym pojęcia a zabierasz się za doradzanie.

A dla reszty informacja: link jest linkiem - ważne żeby był stały, co akurat mogą gwarantować tylko płatne rozwiązania, albo własne zaplecze.

ja jestem osobiście przeciwny kupowaniem czegokolwiek bo internet jest za wielki i jest olbrzymie pole manewru w pozyskiwaniu linków

Racja, ale przy tych linkach nie masz żadnej pewności, że nie polecą z dnia na dzień.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

ja jestem osobiście przeciwny kupowaniem czegokolwiek bo internet jest za wielki i jest olbrzymie pole manewru w pozyskiwaniu linków

Racja, ale przy tych linkach nie masz żadnej pewności, że nie polecą z dnia na dzień.

tak czy siak lecą :-) albo z banami albo z filtrami :-) albo z przeciążonymi serwerami taka różnica tylko ze ja mam je za darmo linki a ktoś inny kupuje :-)

co do osób w linkiem w stopce nie popadajmy w paranoje, nie wyklucza to wiedzy oraz doświadczenia ...

Każdy sam zdecyduje czy są na tyle przydatne jak zachwalasz czy mniej.

Więc daj każdemu się przekonać na własnej skórze a nie pier... głupot o których nie masz pojęcia, co do drugiej sprawy, czyli stopek... to nie skomentuje. Każdy też widzi Twoją i może przeczytać te brednie, które na tym blogu wypisujesz.

Odpowiem na jedno na więcej nie, bo widzę wiecie najlepiej.

Ja ani razu nie wspomniałem o katalogach, jedynie chciałem podkreślić Twoją niewiedzę w temacie w którym się wypowiadasz: czytaj artykuł sponsorowane.

A swoją drogą Twój brak wiedzy o SEO nie może być wymówką w kwestii spadków z powodu rzekomej utraty mocy katalogów.

...

Heh widzę że się gorąco zrobiło. Nikonem dziękuje i może kiedyś uda mi się napisać że jest lepiej:) Reszcie również dziękuje za info na temat linków sponsorowanych katalogach itd.:)

Zakładaj dla tych stron profile na jakichś dobrych forach, dodaj do paru płatnych katalogów typu Onet / WP itp. Całość podlinkuj dodatkowo właśnie z jakichś precli albo SWL'em przez jakiś czas. Podlinkuj również teksty w preclach i wpisy w katalogach które już dodałeś. A samą ilością linków na dzień się w ogóle nie przejmuj. Byle nie było to 100k na dzień.

Wrzucanie do Wp i onetu leci na starcie, później już darmowe katalogi. Zauważyłem po wczorajszych radach nikona że strasznie słabo mi indeksowało te pozyskane linki i przy pomocy USM + publikera postaram się je odszukąć dopalić a później skupić się na zapleczu oczywiście wciąż korzystajać i dodając z darmowych katalogów + publikera tylko tym razem skupiając się na podlinkowaniu wpisów. Licze że poprawie ich indeksowanie i w ten sposób zwiększy się ilość co przełoży się na pozycje. Dobry pomysł? Spokojnej nocy pozdrawiam :)

Odpowiem na jedno na więcej nie, bo widzę wiecie najlepiej. Tak testowałem katalogi, byłem właścicielem SearchRapid.pl i samymi wpisami w katalogach pozycje typu 1 na frazę rapidshare, 13 miejsce na frazę download, 1 na wyszukiwarka plików itd. Odkąd zaszły zmiany i wpisy w katalogach przestały być wartościowe nigdy nie odzyskała już tych pozycji, było to 2-3 lata temu. Na innym temacie opisałem jeszcze inną domenę, która podobnie skończyła bazując na samych katalogach. Ale niech właściciele katalogów naciskają dalej, że katalogi to strzał w dziesiątkę, oczywiście dla dobra interesów autora tematu.

Pozwoliłem sobie zacytować całość Twojej wypowiedzi aby coś wyjaśnić.

Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś, a jak nie umiesz tego, najważniejszego zresztą fragmentu, to Ci go tu podaję: Na innym temacie opisałem jeszcze inną domenę, która podobnie skończyła bazując na samych katalogach

Teraz przeczytaj całość, pomyśl co napisałeś, jak nie zrozumiesz przeczytaj jeszcze raz.

Co nadal nie dotarło?, przeczytaj jeszcze raz , ze szczególnym uwzględnieniem tekstu pogrubionego. Nadal nie wiesz o co chodzi?

No to wytłumaczę, katalogi są skuteczne i tylko trzeba ich umieć używać.

Co nadal nie rozumiesz?, ok tłumaczę , napisałeś: Bazując na samych katalogach !!!

Zrozumiałeś?, czy iść po młotek?, tylko nie wiem teraz dla kogo go użyć, dla Ciebie, czy dla mnie że tracę czas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności