Skocz do zawartości

Filtr od google. Czy przekierowanie 301 coś da ?

worldwar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mniej więcej miesiąc temu moja strona z top 3 - 6 na wiele fraz lokalnych spadła na..... 100 - 300 pozycje. Jest to dla mnie wielki problem, bo zainteresowanie moimi usługami nagle drastycznie spadło, a co za tym idzie przychody i pieniądze na życie moich pracowników i mnie.

Strona przez 4 lata była pozycjonowana dość subtelnie, dobre katalogi, precle, kilkanaście własnych zaplecz. W połowie zeszłego roku pokusiłem się na Addera 8 (dodawał 20 wpisów do katalogów dziennie).

Nagle trach i strona w filtrze (choć nie umiem tego tak do końca sprawdzić). Nie mogę sobie pozwolić na taki stan rzeczy, bo jak tak dalej pójdzie to będę musiał zwinąć interes.

Czy przekierowanie 301 coś w tym wypadku pomoże ? Jest szansa, że strona wróci na dobre pozycje ? Nie przekieruje się razem z filtrem ? A może użyć narzędzia do zrzekania się linków ? Mam inną, podobną domenę od około 2 lat, jednak prócz tego, że stoi nic nie jest z nią robione.

Rób nową, a najlepiej 3, nie ma sensu się pierdzielić z Googlem i ich filtrami, bo teraz wypchniesz nową w moment kilkoma linkami, a ze starą się będziesz pierdzilił nie wiadomo jak długo i z jakim efektem, prawdopodobnie mizernym.

301 przeniesie Ci fitr prawie na pewno.

bo jak tak dalej pójdzie to będę musiał zwinąć interes.

Wiem, że to żadne pocieszenie, ale obecnie Google niszczy i dręczy pokolei wszystkie firmy.

Chore, ktos powinien z tym zrobić porządek. Rozumiem, że google może robic co mu się podoba, ale to są totalnie z xxxx że tak powiem działania. Wątpie czy szybko uda mi się wypozycjonować nową domenę na takie pozycje...

Na starej walka trwała blisko rok zanim efekty był "jako tako" a to było 3 lata temu, kiedy nie było jeszcze takiej konkurencji. Raczej słabo widzę opcje ponownego pozycjonowania... Frazy są dość oblegane, a miasto duże - Wrocław.

G. prawda

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Tam nie ma optymalizacji : zrób Cos porządniejszego i poczytaj: https://goo.gl/JoLQG

Słaby profil linków, Addera lepiej zostaw.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 2 tygodnie później...

301 przenosi powiedzmy 90% mocy (moje doświadczenia). Co do filtra to często przeskakuje (moje doświadczenia). Nie jest to przeniesienie na nową domenę, lecz tak jakby utrata mocy zafiltroanej domeny. Są to moje doświadczenia. Po zdjęciu 301 i linkowaniu nowej domeny, strona idzie do góry.

Przenisienie filtra na nową domenę to okres do 2 mieisięcy. Dodam iż nawet całkowita przebudowa strony i wymiana treści nie dała nic - pozycje poleciały.

Co do trudności fraz, to nie widziałem związku (niezależnie czy były to łatwe frazy, czy bardzo topowe) - takie same działanie. Strona w topie do 2 miechów i wylot.

Są to moje doświadczenia i nie wiem jak to wygląda u innych. Więc nie bierz tego jako wykładnie a przypadek z mojej pracy.

Pozdro

Trzymajcie mnie ludzie...

301 przenosi powiedzmy 90% mocy (moje doświadczenia).

A czym mierzysz te procenty?

Więc nie bierz tego jako wykładnie a przypadek z mojej pracy.

Dla mnie, to przypadkiem jest Twoje doświadczenie z pozycjonowaniem i rzekomymi 301-kami.

Piszesz takie bzdury ze czytać się nie da.

Podstawowa zasada:

FILTR OTRZYUJESZ ZA COŚ (KONKRETNY POWÓD)

Jak przyczyny filtra nie zlikwidujesz to nawet nowa domena ponownie wyleci.

Mi na 16 lp przeniesionych tocika w tocike na nowe domeny z301 po 2-3 miesiacach znowu pozycje polecialy.

Wydaje mi sie ze jak bym zmienil/rozbudował strone/strukture/tresci po 301 to bym filtr nie przeskoczyl, a tak pokazalem google ze nadal mam to samo, jak ktos nie wierzy to moze zrobic test ;-) z nowa domena.

Dużo osób mówi: rób nową domenę a najlepiej 3 - niestety podzielam to zdanie.. Google samo sobie zgotowało ten los, nie opłaca się inwestować w jedną domenę bo jak dostaniesz filtra to nawet często poprawienie strony Ci nic nie pomoże, na zdjęcie filtra się nie doczekasz...

I co teraz powiesz pracownikom, i rodzinie? Filtr? Nie chcą zdjąć filtra?

Musisz się ubezpieczyć na przyszłość i trzymać w rezerwie domenki aby w razie takiej awarii nie pójść z torbami.

a powinno być inaczej - dostajesz filtra, dostajesz informacje za co, robisz zmianę, zdejmują Ci filtra i nie popełniasz więcej błędów - czytaj nie używasz więcej addera na stronę firmową.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

@bestos gdyby tak to działało to algorytm Google byłby przewidywalny jak 2+2.

nie ma optymalizacji, a jednak www siedziała wysoko przez dłuuuugi czas

Sory, ale wizytówka, gdzie są 3 strony na krzyż, gdzie nawet nie ma prawidłowo wykorzystanych nagłówków, do tego przyspamowana katalogami na kilka fraz to proszenie się o karę.

zdecydowanie najlepsze gry przeglądarkowe online

kurs java programowanie obiektowe

Rynek walutowy i podstawy forex w jednym miejscu

G. prawda

Masz pewność ? Załużmy że przekiruje na jakiś landing, inne ip, inna struktura, te same treści ...

Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś kto o tym nie wie ... Przyjdzie i to zrobi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności