Skocz do zawartości

Narzędzia google (statystyki, GWT) z strony główne i zaplecze

skibbbi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad masowym używaniem narzędzi od google ale z drugiej strony w ten sposób odkrywa się całe zaplecze.

Jakie są strategie korzystania z narzędzi googla? Mi przychodzą do głowy następujące rozwiązania.

1. Każda strona najwyższego poziomu ma swoje konto google. Zaplecze nie jest z google w ogóle powiązane i wykorzystywane są alternatywne statystki np. piwik

2. Strony główne mają jedno konto google. Zaplecze podzielone jest na grupy. Strony z danej grupy nie linkują między innymi grupami lub tylko trochę. Każda grupa ma swoje konto google.

3. Żadna strona nie jest powiązana z google i wykorzystywane są alternatywne statystyki

Bardzo jestem ciekaw Waszych strategii, bo nie chciałbym odkrywać się z zapleczem przed google.

Pozdrawiam

Ja tylko dopisze jedno pytanie do powyższego. Zakładając te różne kombinacje z narzędziami google, czy w jakimś przynajmniej procencie nie jest może tak, że konta mogą być różne, strony niby między sobą nie mają wiele wspólnego ale logowanie z jednego IP w tym samym czasie i tak nas wykryje?? Lub przelogowanie z jednego na drugie w krótkim odstępie czasu??

Zakładając te różne kombinacje z narzędziami google, czy w jakimś przynajmniej procencie nie jest może tak, że konta mogą być różne, strony niby między sobą nie mają wiele wspólnego ale logowanie z jednego IP w tym samym czasie i tak nas wykryje?? Lub przelogowanie z jednego na drugie w krótkim odstępie czasu??

Dobre pytanie. Też się nad tym zastanawiałem. Może wtedy łączyć się przez różne proxy? Czyli np. firefox na jednym proxy, explorer na drugim, opera na kolejnym i chrome na kolejnym.

Wydaje mi się, że to przerost formy nad treścią. Więcej czasu stracimy na takiej zabawie niż się dowiemy z tych narzędzi.

Ja bym podpinał konto Google tylko do wartościowego zaplecza, z dobrą treścią i przy okazji np tworzył do każdego Google+.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Wg mnie Google jest w stanie dość do tego, że strony należą do jednego właściciela. No chyba, że się nagimnastykujemy okrutnie, ale.. to i tak kwestia czasu.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Jeśli strony nie powiązane ze sobą, to może być na jednym koncie. Jak linkują do tej samej witryny, to już bym rozdzielił dla pewności.

Chociaż, tak jak pisze kolega wyżej, jak będą chcieli to i tak wytropią.

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

Więc, czemu google cały czas toleruje działania pozycjonerskie, skoro może tak łatwo rozgryźć zaplecza :co::unknw:

Może warto postawić tu tezę, że pozycjonerzy po prostu przydają się do czegoś i google ma z tego korzyść? Dlatego wycinają typowych spamerów ale pozycjonerów i ich zaplecz nie ruszają. Powstaje więc pytanie.

Do czego google potrzebuje pozycjonerów?

Nie byłoby pozycjonerów jak by nie było ludzi którzy mają dobre strony i artykuły które chcą sprzedać.

Wszystko by należało tylko do widzi MI Się albo widzi Pandę googla. Jest inaczej przez co co jakiś czas pozycjonerzy wymyślają jak gogole zrobić .... ..... i przez to oni poprawiają algorytm co daje im przewagę wśród wyszukiwarek.

Inaczej to by wszystko było wolną amerykanką.

Nie wspomnę już gdyby nie było pozycjonowania to prawie każdy mający dobre teksty by był na górze, potem ktoś ma - napisze więcej tekstu i się pnie w górę. Teraz jak ktoś nie ma pozycjonowania to niestety ale musi ADWords a co za tym idzie to już chyba pisać nie muszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności