Skocz do zawartości

Cache wtyczki

Nik-a

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, znacznie przyśpiesza to stronę.

Testowałem ostatnio WP.

Czas ładowania na różnych narzędziach wynosił około ~6,00 sekund bez optymalizacji Wordpressa, przy kilku wtyczkach.

Po optymalizacji Wordpressa, wtyczki: Hyper Cache, db cache reloaded fix, wp minify oraz ręczne usunięcie zbędnych zapytań do bazy danych.

Po tych drobnych zabiegach narzędzia on-line wskazują różnie 2,00 - 3,00 sekudny.

Z pewnością mogę polecić optymalizację wordpressa, najpierw można zaczać od plików szablonu. Usuwając zbędne zapytania do bazy danych czy nawet zbędne funkcje. A skończyć można na wtyczkach wymienionych powyżej.

Pozdrawiam

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

• 3 miesiące temu...

Jako, że sprawy cacheowania są mi trochę obce (czytam teraz trochę artykułów na ten temat), to mam pytanie. Czy istnieje jakaś wtyczka, która keszuje wszystko prócz sidebara ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Wp supercache - dobra, bardzo rozbudowana wtyczka. Najprawdopodobniej będziesz mógł tak ją skonfigurować aby wykluczyć sidebar. Publikacja na temat tej wtyczki https://ocaoimh.ie/wp-super-cache/. Gdzies w google znajdziesz link do bardzo fajnego artykułu o tej wtyczce o ile pinwgiwn linka nie wymiótł ;)

DB Cache Reloaded mam zainstalowanego,ale chcę jeszcze stworzyć statyczne podstrony, a tylko, żeby kod odpowiedzialny za wyświetlanie linków np. statlinkowych nie był keszowany. Spotkał się ktoś z taką wtyczką do keszowania ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności