Skocz do zawartości

SEOLEK - nowe narzędzie wspomagające pozycjonowanie

lukasz138

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to wygląda jakbyś style.css wywalił z serwera;]

kup lepiej webmonitor - jakieś 100000 % większa funkcjonalność, mega pro przyjemny interfejs, twoje dzieło przy webmonitorze wypada co najmniej marnie, nie no dobra niema co porównywać bo ubliżamy webmonitorkowi hahaha

serio to nie był dobry pomysł na biznes, ale głowa do góry i czekamy na nowe pomysły, byle warte swojej ceny ;]

Panowie, bez przesady. Może nie mam odpowiedniego dla Was zmysłu graficznego ale liczy się przecież funkcjonalność. CSS jest - na 100 %

Obecnie wykorzystuję SEOLEK do masowego sprawdzania PR i banów katalogów z DA i sprawdza się doskonale.

Jeżeli nie chcecie kupować to nie kupujcie - ale nie stosujcie niezdrowej konkurencji. Co najwyżej możecie podpowiedzieć jakie nowe funkcjonalności by Wam odpowiadały.

Zapraszam na web-news.pl.

Was zmysłu graficznego ale liczy się przecież funkcjonalność

Jaką Ty masz tutaj funkcjonalność ?

Sprawdzanie SITE i PR ?

Użytkownicy na tym formu są bardzo wymagający lecz nie do wyglądu bo myślę, że jak byś ładnie to zrobił na jakimś gotowym szablonie i zrobił masę przydatnych funkcji i dał atrakcyjną cenę na początek aby "rozbujać" sprzedaż wtedy można o czymś rozmawiać jak na razie zmieniłeś CSS i dalej wyrażasz swoje zdanie.

Może nie mam odpowiedniego dla Was zmysłu graficznego ale liczy się przecież funkcjonalność

Ale jak na razie nie widzę ani grafiki ani funkcjonalności w Twojej aplikacji i nie piszę tego ponieważ mam swój program o "podobnym zadaniu do spełnienia" tylko abyś zrozumiał nie zarobisz na takiej aplikacji bo ten rynek jest MÓJ :D

Co do pomysłów jeśli już jesteś taki uparty na ten temat to dopisz monitorowanie serwerów lecz nie pod względem ich działania lecz spójrz na to z innej strony jest to napisane na tym forum lecz w innym dziale o aplikacji także monitorującej strony

Ogólnie polecam jak ktoś spać nie może codziennie nowe posty ja czytam przed snem na telefonie :)

bilbord_opublikuj_mini.png

Zaawansowani i średnio zaawansowani raczej nie będą zainteresowani, ale początkującym może się przydać. Niestety prawa rynku są brutalne i żeby osiągnąć większy sukces musisz myśleć jak klient, a nie jak zachwycony właściciel. Podejdź do tego jak najbardziej obiektywnie i zadaj sobie pytanie, czy zapłaciłbyś komuś za taki produkt, a jeśli tak to ile??

Bądź co bądź, ale abstrahując od funkcjonalności ta grafika mnie odpycha. Koniecznie zrób coś z tym i daj znać...

Nie zapominajcie, że dodałem monitorowanie pozycji fraz. Grafiki raczej już nie zmienię bo nie mam do tego głowy :) - z resztą nie o to chodzi w tym sofcie. Prawdę powiedziawszy jeżeli bym zaczynał i szukał softu, gdzie mógłbym masowo sprawdzać parametry domeny, robić listy katalogów i monitorować pozycje fraz to spokojnie wydałbym 100 zł.

A jaką to cudowną funkcjonalność ma webmonitor poza sprawdzaniem PR i site ? :) Nie rozśmieszaj mnie, wszystko i tak sprowadza się właśnie do tego w Twoim "cudownym" sofcie.

FUNKCJONALNOŚĆ SEOLEKU:

Funkcjonalność:

- nielimitowana obsługa stron WWW

- podział stron na definiowane projekty

- monitoring pozycji fraz

- sprawdzanie Pagerank, Google Site, Google BL, Bing Site oraz Bing BL, wieku oraz narodowości domeny, IP domeny

- wykresy Pagerank, Google Site, Google BL, Bing Site, Bing BL oraz historia pozycji fraz

- obsługa proxy: PROXY API (proxymarket.pl), własne PROXY oraz PHP PROXY

- bogata konfiguracja oraz eksport danych (z podziałem na pagerank strony bądź Google Site)

FUNKCJONALNOŚĆ WEBMONITORA:

Funkcje

• Monitorowanie Google Site.
  • Monitorowanie MajesticSEO (referring, external, ref. class, P.T.f, Edu Ref. BL, Edu Ref. D, Ref. IP, Indexed).
  • Monitorowanie Open SITE Explorer (Total, External, mozRANK, Page Authority, Domain Authority).
  • Monitorowanie Alexa Rank.
  • Monitorowanie PageRank.
  • Monitorowanie fraz w Google.pl. Ja osobiście z tego nie korzystam. Wolę monitorować frazy w skryptach specjalnie stworzony do takich rzeczy np. PanelCRM. Dlatego nie podłączałem crona do monitorowania fraz w skrypcie WEBmonitor.
  • Wyszukiwarka monitorowanych stron – mamy możliwość wyszukania stron, które będą spełniały określone kryteria. Możemy wyszukać np.:
    • konkretną stronę podając jej adres URL
    • strony, które są postawione na konkretnym adresie IP
    • strony z określonej kategorii
    • strony postawione na konkretnym serwerze

Wtedy ku naszym oczom ukaże się tabelka z zestawieniem parametrów naszych stron. Podane będą również różnice między poprzednią, a obecną wartością danego parametru.[*]Statystyki stron – statystyki z podziałem na kategorie.

[*]Finanse – moduł finansów.

[*]Dodawanie stron

• dodawanie hurtowe lub pojedyncze stron
    • wybór kategorii do których strony mają zostać przyporządkowane
    • wybór serwera
    • auto serwer – automatyczne przypisywanie stron do serwera
    • konfiguracja parametrów pobierania – wartość 0 oznacza, że dany parametr nie będzie monitorowany, wartości > 0 oznaczają, ze dany parametr będzie sprawdzany co „n” dni. Czyli jeżeli zmiennej „n” przypiszemy wartość 4, to będzie to oznaczała tyle, co sprawdzanie co 4 dni parametru. Tutaj znajdują się wszystkie parametry, o których była mowa na początku wymienianych funkcji.

[*]Dodawanie, edytowanie i usuwanie kategorii – w zakładce Dodaj->Kategorie możemy dodać kategorie, do której potem będziemy przypisywali nasze strony, możemy usunąć daną kategorię lub zmienić nazwę kategorii. W liście kategorii jest podana także liczba stron przypisanych do danej kategorii.

W przypadku usunięcia danej kategorii nie usuwamy stron, które zostały do niej przypisane. Dzięki temu jesteśmy wstanie przypisać strony do innych kategorii.

[*]Dodawanie serwerów

• nazwa serwera
    • rodzaj – płatny/darmowy
    • domena testowa – adres domeny, na jej podstawie zostanie pobrane IP oraz na tej domenie będzie testowane czy dany serwer działa
      Autor softu zaleca, aby testowa strona była lekka, czyli żeby nie była to strona postawiona na kombajnach typu Joomla, Drupal, która jest bogata w treść. Jeżeli nie zastosujemy się do tej rady, to możemy zjadać sobie niepotrzebnie nasz transfer.
    • fraza testowa – wyszukiwanie podanego ciągu znaków na domenie testowej
    • częstość – częstotliwość sprawdzania działania serwera
    • raport błędów – ilość błędów, które muszą wystąpić jeden za drugim, aby pojawił się komunikat o błędzie
    • firma – nazwa firmy hostingowej
    • data zakupu – data zakupu hostingu
    • płatności co – okres rozliczeniowy za hosting
    • cena abonamentu – cena za hosting
    • powiadomienie – ile dni przed wygaśnięciem hostingu skrypt ma nas powiadomić
    • powierzchnia GB, transfer GB/mc, Adresy IPv4, Ilość adresów IPv6, Limit domen, Limit subdomen, PHP (tak/nie), MySQL (tak/nie), Limit MySQL, Link PHPMyAdmin, Panel admina (cPanel, DirectAdmin, IspCP, KLOXO, Link Panel admin)

[*]Proxy i PHPproxy – mamy możliwość dodawania i usuwania proxy oraz PHPproxy. Dzięki temu możemy sprawdzać większe ilości stron bez banów na IP.

[*]Ustawienia

• zmień login i hasło – panel do zmiany loginu, hasła oraz e-maila
    • linki do pliku cron – linki, które trzeba wkleić do harmonogramu cron na serwerze, na którym zainstalowaliśmy skrypt WEBmonitor
    • open site explorer API – dane do połączenia przez API z serwisem opensiteexplorer.org
    • ustawienia – możemy tu ustawić ilość wyświetlanych stron w zestawieniu, przerwę między kolejnym zapytaniem podczas wykonywania pliku cron.php, ilość zapytań w jednym cyklu cron, czas sprawdzania nieużywanych proxy, odstęp czasowy przed kolejnym użyciem tego samego adresu proxy
    • edycja licencji – zmiana dotychczasowej licencji na licencję, która będzie obsługiwała większą ilość stron
    • konwersacja – optymalizacja bazy, przypisz strony do serwerów, pobierz lokalizację stron, sprawdź wiek domeny, wymuś sprawdzanie IP dla wszystkich domen, wymuś sprawdzanie PR dla wszystkich domen, wymuś sprawdzanie SITE Google dla wszystkich domen
    • wyświetlane kolumny – konfigurowanie wyświetlanych kolumn w zestawieniu, czyli ustawiamy jakie parametry chcemy, aby były wyświetlane w zestawieniu. Możemy także włączyć lub wyłączyć dane typu: serwer, firma, IP, lokalizacja oraz wiek domeny

[*]Dodawanie notatek dla danej strony.

[*]Hurtowa edycja parametrów – edycja parametrów więcej jak jednej strony :)

[*]Szybkie filtrowanie stron zbanowanych, zaindeksowanych oraz niezaindeksowanych + eksport stron z ustalonego filtrowania.

[*]Ręczne zlecanie strony do ponownego rozpatrzenia parametrów.

[*]Wykresy dla danej strony prezentujące zebrane dane parametrów.

[*]Komunikaty – w przypadku gdy serwer, na którym dana strona stoi przestanie działać lub też dana strona dostanie bana w Google, to zostanie to odnotowane w komunikatach oraz dostaniemy stosowną informację na maila.

proszę cie ... ;]

Powinieneś dokładnie przeczytać wypowiedzi w tym temacie i wziąć sobie to do serca, zamówić u grafika jakiś layout pod to narzędzie, dopracować kod, i przebić funkcjonalność konkurencji a nie wmawiać że twoje narzędzie oferujące 5% funkcjonalności konkurencji o wyglądzie jakiejś zepsutej strony na tabelkach ;] jest lepsze i warte swojej ceny, zbyt szybko chcesz się dorobić na czymś co nie nadaje się do dystrybucji ;]

Ale sie chlopaka uczepiliscie ;) Jakby byl pierwszym co sprzedaje na PIO "cos co zaraz bedzie dzialalo i bedzie mialo wiecej funkcji" ;P

Rynek sam zweryfikuje czy da sie takie narzedzie sprzedac za 100 netto czy nie ;)

Takze rob swoje. Zobacz jak wyglada produkt konkurencji, zrob lepszy i walcz o kawalek tortu. Duzo rad jakie padly w tym watku kosztowalo by kupe kasy na szkoleniu, takze przeczytaj calosc raz jeszcze wyciagnij wnioski i przedstaw za jakis czas konkurencyjny produkt.

Jesli jeszcze dodasz do niego odpowiedni/przyjazny GUI, jakies filmy demo + instrukcje to ominiesz nastepne bledy jakie sa notoryczne u naszych wydawcow softu ;)

search_auditor_500x80_bf.png

Jeszcze tylko małe sprostowanie dla Davreda : widzę że lubisz lanie wody :) Jako że nie jestem specjalistą od marketingu skupiłem się na najważniejszych funkcjach. SEOLEK posiada większość tych samych funkcji co webmonitor a dodatkowo jest SPORO tańszy.

Sprostowanie dla Pawła Sokołowskiego: to nie jest soft, który zaraz będzie działać - SEOLEK już działa :)

to nie jest soft, który zaraz będzie działać - SEOLEK już działa

a ktoś jego już kupił?? może się opowie, podzieli się wrażeniami jak to działa na sensownej ilości domen powiedzmy 5000? Bo na razie tylko Autor opowiada jaki to super soft ,a reszta (razem zemną) tego nie widzi.

Jeszcze tylko małe sprostowanie dla Davreda : widzę że lubisz lanie wody :) Jako że nie jestem specjalistą od marketingu skupiłem się na najważniejszych funkcjach. SEOLEK posiada większość tych samych funkcji co webmonitor a dodatkowo jest SPORO tańszy.

Sprostowanie dla Pawła Sokołowskiego: to nie jest soft, który zaraz będzie działać - SEOLEK już działa :)

lanie wody? odnosnie czego, proszę o rozwinięcie?

czy przekłamałem funkcjonalność seoleku wziętą z twojego blogu?

SEOLEK posiada większość tych samych funkcji co webmonitor

ok to jedziemy ;]

Funkcje
  • Monitorowanie Google Site. - Istnieje w SEOLEKU
  • Monitorowanie MajesticSEO (referring, external, ref. class, P.T.f, Edu Ref. BL, Edu Ref. D, Ref. IP, Indexed). - BRAK
  • Monitorowanie Open SITE Explorer (Total, External, mozRANK, Page Authority, Domain Authority). - BRAK
  • Monitorowanie Alexa Rank. - BRAK
  • Monitorowanie PageRank. Istnieje w SEOLEKU
  • Monitorowanie fraz w Google.pl. Istnieje w SEOLEKU
  • Wyszukiwarka monitorowanych stron – mamy możliwość wyszukania stron, które będą spełniały określone kryteria. Możemy wyszukać np.:Wtedy ku naszym oczom ukaże się tabelka z zestawieniem parametrów naszych stron. Podane będą również różnice między poprzednią, a obecną wartością danego parametru. - BRAK
    • konkretną stronę podając jej adres URL
    • strony, które są postawione na konkretnym adresie IP
    • strony z określonej kategorii
    • strony postawione na konkretnym serwerze

[*]Statystyki stron – statystyki z podziałem na kategorie. - BRAK

[*]Finanse – moduł finansów. - BRAK

[*]Dodawanie stron

• dodawanie hurtowe lub pojedyncze stron - Istnieje w SEOLEKU
    • wybór kategorii do których strony mają zostać przyporządkowane - Istnieje w SEOLEKU
    • wybór serwera - BRAK
    • auto serwer – automatyczne przypisywanie stron do serwera - BRAK
    • konfiguracja parametrów pobierania – wartość 0 oznacza, że dany parametr nie będzie monitorowany, wartości > 0 oznaczają, ze dany parametr będzie sprawdzany co „n” dni. Czyli jeżeli zmiennej „n” przypiszemy wartość 4, to będzie to oznaczała tyle, co sprawdzanie co 4 dni parametru. Tutaj znajdują się wszystkie parametry, o których była mowa na początku wymienianych funkcji. - BRAK

[*]Dodawanie, edytowanie i usuwanie kategorii – w zakładce Dodaj->Kategorie możemy dodać kategorie, do której potem będziemy przypisywali nasze strony, możemy usunąć daną kategorię lub zmienić nazwę kategorii. W liście kategorii jest podana także liczba stron przypisanych do danej kategorii.

W przypadku usunięcia danej kategorii nie usuwamy stron, które zostały do niej przypisane. Dzięki temu jesteśmy wstanie przypisać strony do innych kategorii. - BRAK

[*]Dodawanie serwerów - BRAK

• nazwa serwera
    • rodzaj – płatny/darmowy
    • domena testowa – adres domeny, na jej podstawie zostanie pobrane IP oraz na tej domenie będzie testowane czy dany serwer działa
      Autor softu zaleca, aby testowa strona była lekka, czyli żeby nie była to strona postawiona na kombajnach typu Joomla, Drupal, która jest bogata w treść. Jeżeli nie zastosujemy się do tej rady, to możemy zjadać sobie niepotrzebnie nasz transfer.
    • fraza testowa – wyszukiwanie podanego ciągu znaków na domenie testowej
    • częstość – częstotliwość sprawdzania działania serwera
    • raport błędów – ilość błędów, które muszą wystąpić jeden za drugim, aby pojawił się komunikat o błędzie
    • firma – nazwa firmy hostingowej
    • data zakupu – data zakupu hostingu
    • płatności co – okres rozliczeniowy za hosting
    • cena abonamentu – cena za hosting
    • powiadomienie – ile dni przed wygaśnięciem hostingu skrypt ma nas powiadomić
    • powierzchnia GB, transfer GB/mc, Adresy IPv4, Ilość adresów IPv6, Limit domen, Limit subdomen, PHP (tak/nie), MySQL (tak/nie), Limit MySQL, Link PHPMyAdmin, Panel admina (cPanel, DirectAdmin, IspCP, KLOXO, Link Panel admin)

[*]Proxy i PHPproxy – mamy możliwość dodawania i usuwania proxy oraz PHPproxy. Dzięki temu możemy sprawdzać większe ilości stron bez banów na IP. - Istnieje w SEOLEKU

[*]Ustawienia- Istnieje w SEOLEKU ustawien tyle co i fukcji.

• zmień login i hasło – panel do zmiany loginu, hasła oraz e-maila - Istnieje w SEOLEKU
    • linki do pliku cron – linki, które trzeba wkleić do harmonogramu cron na serwerze, na którym zainstalowaliśmy skrypt WEBmonitor - BRAK
    • open site explorer API – dane do połączenia przez API z serwisem opensiteexplorer.org - BRAK
    • ustawienia – możemy tu ustawić ilość wyświetlanych stron w zestawieniu, przerwę między kolejnym zapytaniem podczas wykonywania pliku cron.php, ilość zapytań w jednym cyklu cron, czas sprawdzania nieużywanych proxy, odstęp czasowy przed kolejnym użyciem tego samego adresu proxy - BRAK
    • edycja licencji – zmiana dotychczasowej licencji na licencję, która będzie obsługiwała większą ilość stron
    • konwersacja – optymalizacja bazy, przypisz strony do serwerów, pobierz lokalizację stron, sprawdź wiek domeny, wymuś sprawdzanie IP dla wszystkich domen, wymuś sprawdzanie PR dla wszystkich domen, wymuś sprawdzanie SITE Google dla wszystkich domen - BRAK
    • wyświetlane kolumny – konfigurowanie wyświetlanych kolumn w zestawieniu, czyli ustawiamy jakie parametry chcemy, aby były wyświetlane w zestawieniu. Możemy także włączyć lub wyłączyć dane typu: serwer, firma, IP, lokalizacja oraz wiek domeny - BRAK

[*]Dodawanie notatek dla danej strony. - BRAK

[*]Hurtowa edycja parametrów – edycja parametrów więcej jak jednej strony :)- BRAK

[*]Szybkie filtrowanie stron zbanowanych, zaindeksowanych oraz niezaindeksowanych + eksport stron z ustalonego filtrowania. - BRAK

[*]Ręczne zlecanie strony do ponownego rozpatrzenia parametrów. - BRAK

[*]Wykresy dla danej strony prezentujące zebrane dane parametrów. - Istnieje w SEOLEKU

[*]Komunikaty – w przypadku gdy serwer, na którym dana strona stoi przestanie działać lub też dana strona dostanie bana w Google, to zostanie to odnotowane w komunikatach oraz dostaniemy stosowną informację na maila.- BRAK

na temat interfejsu graficznego się nie wypowiadam ;]

moja wypowiedz ma na celu zwrócenie uwagi na opinie wszystkich tu wypowiadających się, bo nie odwołujesz się do nich tylko na siłe starasz sie udowodnić własne racje ;] a skoro sam wiesz lepiej to po co zakładałeś temat tu na forum kup sam sobie to narzędzie skoro ludzie z pio nie są ci potrzebni ;] tylko jak to sam ładnie określiłeś lejesz wodę o tym jakie to kiedyś będzie dobre i warte ceny ;]

masz https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/seoquake-seo-extension/?src=search za free i bez abonamentu, niby wtyczka a ma większą funkcjonalność niż twój soft ;]

Nie zapominajcie, że dodałem monitorowanie pozycji fraz.

fajnie, ale monitoring pozycji nie taka latwa sprawa - googiel dokonuje zmian wiec i ty musisz reagowac w ciagu tego samego dnia wypuszczajac latke

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności