Skocz do zawartości

Linkowanie z domen zawierających słowa kluczy

zygmuntchajzer

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Zaznaczam, że całość dotyczy rynku niemieckiego, goolge.de, a ja jestem zielony.

W ostatnim czasie, będąc przekonanym o swojej przebiegłości, zarejestrowałem kilkanaście domen z rozszerzeniem w .de zawierające wyrażenia kluczowe dla swojej branży, wszystkie jeszcze puste, nieindeksowane. Ponieważ moja strona jest na szarym końcu w interesujących mnie frazach nie mam wiele do stracenia, ale chcę od razu pójśc odpowiednią drogą, a że dopiero po zarejestrowaniu zaczałem czytać i dowiedziałem się o piramidach to mam parę pytań:

1. Czy wybrać mniej popolarne frazy-domeny, ustawić je na najniższym piętrze piramidy i linkować do bardziej popularnych fraz?

+ niewielkie koszty dodatkowe

2. Czy stworzyć kolejne, już "losowe" domeny pod parter piramidy, na wyższe piętro ustawić te odpawiadające wyrażeniom-kluczom?

- konieczność inwestowania w kolejne domeny

3. linkować bezpośrednio z obecnych domen, jeżeli mają sensowne wyrażenie to się same wypozycjonują

+ mało pracy

+ niskie koszty

4. zapłacić specjaliście albo iść się porządnie nauczyć ;)

Czy coś mam dodać?

Wszelkie sugestie są oczywiście mile widziane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności