Skocz do zawartości

Linkowanie 3-letniej domeny

Goldi90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako początkujący mam kilka pytań odnośnie pozycjonowania.

Otóż na mało popularne słowa kluczowe, niska konkurencja do top 5 umiem się wybić dodam do kilka katalogów i gotowe.

Mam domenę, którą się opiekuję już ponad 3 lata i na początku na trudne slowa kluczowe była w top10 ale niestety teraz już jest poza top40.. :(

1. Co w takim wypadku robić, jaki system linkowania wybrać itd.

2. Czy każdy dodany wpis do katalogów podlinkować go innym katalogiem czy np. puścić ping XML-RPC z USM?

3. Pozycjonować na kilka ważnych słów kluczowych(3-4) czy też np. koncentrować się na długim ogonie?

4. Linkować do głównej strony z tymi najważniejszymi słowami kluczowymi czy również do podstron?

5. Jak masowo sprawdzić czy dany wpis katalogu został zaindeksowany w google?

Posiadam programy: SeoLight oraz USM :)

Proszę o pomoc jak powrócić do top10.

Z góry dziękuję.

1. Nie opieraj linkowania tylko na katalogach i preclach. Jest mnóstwo miejsc gdzie można zostawić linki :)

2. Wpisy w katalogach podlinkuj np preclami lub blastami wszelkiej maści. Czy to komentarze na blogach, strony typu wiki czy profile na forach. Można to zlecić tu na forum jeśli nie masz odpowiedniego softu.

3. Najlepiej różnicować frazy, więc linkowanie długiego ogona jest wskazane.

4. Jak wyżej - linkuj też podstrony

2. Wpisy w katalogach podlinkuj [...] blastami wszelkiej maści. Czy to komentarze na blogach, strony typu wiki czy profile na forach.

Bardzo dobra instrukcja .... jak dostać bany :good:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przede wszystkim omijać szerokim łukiem ten dział :faja:

---

Jeśli chcesz robić robotę samemu skorzystaj z szkoleń firm które są na bieżąco w zagadnieniach związanych z SEO.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

2. Wpisy w katalogach podlinkuj [...] blastami wszelkiej maści. Czy to komentarze na blogach, strony typu wiki czy profile na forach.

Bardzo dobra instrukcja .... jak dostać bany :good:

no tak ale to katalogi dostana po uszach a nie jego stronka :-) a zanim dostana bana lub nie to będzie miał z tego korzyść:-)

no tak ale to katalogi dostana po uszach a nie jego stronka
Musisz jeszcze dużo się nauczyć zanim w pełni zrozumiesz ten mechanizm ...

. Pewnie powiesz ze będzie banowane na bazie piramidy to ja ci powiem ze nie :-)?
Wybacz :wacko: , ale co ty powiesz nie ma dla mnie znaczenia ...

znaczenie może ma ale sankcje będą tylko wobec tej domeny na której jest wpis bo pozycjonowanie podstrony wpływa na domenę główna a za tym idąc musieli by po banować wszystkie linki wypływające z tej domeny:-) no chyba ze się mylę?

Następnie idąc twoim tokiem myślenia banować cały systemem piramidy, wszystko w gore to ja na swoich stronach mam kilka linków wymienionych pomiędzy stronami przyjaciół na zasadzie link za link czyli oni tez dostana bany? A jak ktos z moich przyjaciół linkuje do artykułu na onecie czy WP i podaje za źródło linka to tez zbanują te strony na bazie twojej piramidy.

Chronicie mitów i tyle żeby nie jechali wam po katalogach i zeby ich nie banowano ot cala prawda:-) bo to sa wydatki

@Goldi, zbiorę się w jednym poście:

Czy długi ogon- nie wiem, na pewno coś bardziej w ten deseń niż użycie jednego albo dwóch anchorów.

Możesz linkować do podstron, na pewno Ci to nie zaszkodzi.

Kluczem do sukcesu jest zróżnicowanie i zrównoważenie. Wiem, że jedne frazy są bardziej, inne mniej istotne, ale nie możesz skupić się tylko na tych pierwszych.

Nie mam w rękach żadnych statystyk, ale nie wiem czy potrzebujesz blastów automatycznych- skoro konkurencja jest niska, wiele rzeczy można zrobić ręcznie. Soft może Ci pomóc, ale skupiłbym się na tym, żeby budować raczej trwałe zaplecze, a nie zbierać tysiące wpisów, które trzeba non-stop uzupełniać. Każdy blast to ryzyko, a przy stronach niszowych zwykle ryzyko całkiem zbędne, tu zgadzam się z @Mionem

@Goldi90 - do podlinkowania wpisów możesz użyć precli, komentarzy, for, itd. Nie wszystkie katalogi przyjmują podstrony, więc nie jest to najlepsze rozwiązanie do podlinkowania.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności