Skocz do zawartości

Poza 500? Czy to normalne?

nocny5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym podsumować swoje pierwsze zmagania z pozycjonowaniem i zarazem spytać się was, skąd bierze się zero efektu. Przygodę rozpocząłem ok 2 miesięcy temu. Poczytałem, poszperałem i miesiąc temu wziałem się do roboty. Generalnie temat chciałem komuś zlecić, ale wyczytałem, że jedną stronę, na niszowe frazy (regionalne) można wypozycjonować samemu. Więc czemu nie spróbować?

Co zrobiłem?

1. Zoptymalizowałem stronę.

2. Zainwestowałem w treść na stronie (tzn. stworzyłem dział, w którym zamieszczam artykuły z poradami itp).

3. Zacząłem dodawać stronę do katalogów (na ten moment dodałem do ok. 80, z tego z połowa mi może potwierdziła).

4. Dodałem kilka artykułów na Pressel Pages.

5. Udzielam się na ok. 8 forach tematycznych.

I teraz najlepsze. Sprawdzam moją pozycję przy pomocy Free Monior For Google i uwaga, na żadną frazę nie ma mnie w pierwszej 500!

Ja wiem, czytałem, że pozycjonowanie wymaga czasu, że efekty nie są widoczne od razu i wcale nie spodziewałem się, że wskocze do pierwszej 10, czy nawe 50. Ale czy to normalne, aby zoptymalizowanej i pozycjonowanej od miesiąca (domyw sposobem, ale pozycjonowanej) nie było nawet w pierwszej 500??

Niech mądre głowy się wypowiedzą i napiszą czy tu może tkwić jakiś inny problem, czy to jest normalna sytuacja. Będę wdzięczy za pomoc.

Jeśli potrzebne sa jakieś informacje, z chęcią odpowiem na każde pytanie.

Pozdrawiam

Ps. co właśnie mi się przypomniało, prędzej niż moja strona w wynikach sa strony np. z panormay firm z moją wizytówką. O co kaman?

A tak właściwie to ile trzeba mieć minimum linków żeby strona była powiedzmy w TOP 10? No ja wiem, że im więcej tym lepiej, ale tak powiedzmy, dla frazy regionalnej, dość łatwej... 500, 1000, 5000?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

Po pierwsze frazy powinny występować na pozycjonowanej stronie, najlepiej na stronie głównej. U Ciebie na stronie głównej jest zero widocznych fraz. Szczególnie w przeciągu ostatnich 2 tygodni(?) kiedy google ładnie równo tnie pozycjonowane strony jak nie mają fraz na głównej...

Poza tym, powiedziałbym że ten "architekt wrocław" lub podobne nie jest niszową frazą tylko całkiem zapchaną.

Dzięki za odpowiedzi. A wiec tak, z tego co piszecie wnioskuje, ze:

a). to normalne, aby strona moga byc poza 500 wynikow w G i aby przed nia byly wyniki dotyczace wizytowki mojej strony na innych stronach (troche maslo maslane ale wierze ze rozumiecie idee)

B) mam wciaz malo linków, a fraza, na ktora sie pozycjonuje nie jest na tyle niszowa, aby te powiedzmy 50 zdobytych wplynelo jakos znacząco na pozycje i skok strony w pierwsza 500 wynikow G

c) na stronie glownej powinienem wmiec fraz, na ktore pozycjonuje strone. Przyznam, ze wiem o tym, ale eststyka strony głównej trochę na to nie pozwala. Pytanie więc, czy moża robic cos takiego, aby na dole strony wypisac słowa kluczowe? Czy to juz jest black SEO? Czy G to widzi odpowiednio wyraźnie? Jak to jest z tymi slowami kluczowymi na dole. Widziałem, ze kilka stron tak robi, w tym moja konkurencja z TOP 10.

d) Przejrzałem Majestic Seo. Jest napisane, ze External Backlinks 17. Czy dobrze rozumiem, ze G zaindeksowal dopiero 17 linków z katalogów, Pressel Pages, forów itd.

Dzięki i pozdrawiam.

d) Przejrzałem Majestic Seo. Jest napisane, ze External Backlinks 17. Czy dobrze rozumiem, ze G zaindeksowal dopiero 17 linków z katalogów, Pressel Pages, forów itd.

Nie - źle rozumiesz to robot "Majestic Seo" zaindeksował External Backlinks 17, a nie "google".

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ciekawostka. Dziś sprawdziłem wyniki przy pomocy Free Monitor For G i wyjszło, że na główne słowo kluczowe strona znalazła się na 70 miejscu. Przeskok o jakieś 450 pozycji w 2 dni? Jak tak dalej pójdzie to po jutrze będę na minusie.

I co z tymi słowami kluczowymi na stronie głównej, umieszczonymi u dołu strony? Może je tak zamieszczać? To jest dozwolone? Jeśli tak, to czy stanowią one taką wartość dla G jak słowa umieszczone wyżej, w treści?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności