Skocz do zawartości

sprawdzanie pozycji - limit

pietrek

Rekomendowane odpowiedzi

zrobiłem prosty skrypt to sprawdzania pozycji moich strony poprzez parsowanie wyników google, wiem, że przy zbyt intensywnym parsowaniu, dostaje się na chwilę bana, Ktoś może podpowiedzieć jaki to jest limit godzinny/minutowy etc. Jak to ustawić, żeby było optymalnie, tak aby sprawdzić jak najwięcej fraz, ale żeby nie dostawać bana co chwilę.

Ja korzystam z proxy z proxymarket, losowe User Agent oraz dodatkowo losowe odstępy czasowe w zapytaniach do google.

Banów nie łapę.

Przy 1 ip shared hostingu monitorowałem około 100 fraz.

Również bez bana.

Znaczenie również ma ile wyników monitorujesz na dane zapytanie sprawdzasz.

Ja parsuje strony ze standardowym &num=10 i wykonuje 10 zapytań do google aby sprawdzić top100.

Niektórzy parsują jedną stronę z parametrem &num=100, jednak wyniki mogą się różnić.

Pozdrawiam

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności