Skocz do zawartości

Dostałem filtra i n ie mogę się podniesć

loniu74

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@nomico już chyba prosiłem, nie wypowiadaj się bo mnie zaczynasz drażnić.

Co do domeny jest źle, a nawet bardzo źle, bo masz jakiegoś staroświeckiego tego pozycjonera, zrobił odwrotne przekierowanie na bez www i robi dalej to samo co robił wcześniej - takim sposobem nie wyjdziesz z filtra. Można próbować wyjścia z filtra, ale to są koszty i nie masz pewności, że to się uda. Masz nową stronę, może warto zacząć ją pozycjonować od nowa na nowej domenie.

a teraz z czym sie mijam co nie ma pokrycie z prawda? Bleak tobie za rady dziekujemy najlepiej dodawac jak ty po 1500BL miesiecznie i sie madrzyc, chlopie obalilem twoje kity i bzdety z PR a tu jest wlasnie do tego przyklad, gosc linkowal czym popadnie do glownej a przewalal 140 000 linkow w 5 lat bo byl takim ixxxxx jak ty ze mu 100 linkow PRn/a bylo wartosciowsze niz domeny z odpowiednim PR8.

Kolejna rzecz xxxxxxx bo inaczej nie da sie napisac google nie moze banowac domeny jesli zlienila wlasciciela i zawartosc ale jełop tego nie zrozumie :-) kup zbanowana domene i sam do nich napisz!

Tak wiec loniu sluchaj bleaka i pewnie kolejna rada rada bedzie kup 500 wpisow do katalogow:-) dodaj za 1 razem na nowa domene a potem kup kolejne 500 katalogow a potem kolejne do katalogow ta sama szkola co ten gosc ci linkowal jak nie ma efektow wiecej linkow, utrzymac efekt wiecej linkow! Tylko bleke wez doradz mu ze najlepsze sa domeny PR n/a :-) i jak ma jakies o wysokim PR to w te miejsce lepiej kilka setek PRn/a dodac :-)

I tu jest kurna cały pies pogrzebany, że nie wiadomo co robić :-) Powiedziałem sobie po ostatnich doświadczeniach nigdy więcej przypadkowej osoby do pozycjonowania, trzeba pogadać z firmami. które się na tym znają. Okay, patrzysz na kolorowe referencje i widzisz Allegro, Pracuj, itp. myślisz muszą się znać. Prosisz o wycenę, kurde drogo a umowy lekko mówiąc mordercze.

Patrzysz na bdżet i myślisz kurna zabraknie kasy trzeba będzie przycinać na innych rzeczach i to pod warunkiem, że da się ponegocjować. W końcu myślisz okay trzeba to trzeba - ja się znam na swojej robocie a oni na swojej.

Potem wchodzis; przez przypadek na forum i czytasz o tym jak mogąci zrobić kuku i jesteś w kropce.

Może pomożecie rozstrzygając pierwszą i podstawowa kwestię - czy da się w rozsądnym przedziale czasu wyleczyć domenę czy zaczynać z którąś z nowych?

To jest dla mnie punkt wyjścia, który musze mieć żeby zacząć rozmawiać o nowym pozycjonowaniu.

Według tego co widzę w ahrefs, anchor 'doradztwo personalne' stanowi 37% wszystkich linków. ich spora część, to te z katalogów stron. Czyli niezbyt fajnie to wygląda. Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś dawał gwarancję na wyjście z filtra, a koszty mogą być większe od pozycjonowania nowej domeny.

Jeżeli już się na to zdecydujesz, zrezygnuj z darmowego adresu i kup nową domenę.

Najtańsze domeny w Polsce - 13685790121473354021 -3% kod na dowolny serwer wirtualny.

Dwie sprawy:

1 - na kuku się narażasz w chwili kiedy zaczynasz pozycjonować stronę, a obecnie smiem twierdzić, że nawet jak nic nie będziesz robił i zaistnieje takie naturalne linkowanie to też jesteś narażony na takie kuku

2 - dotyczy Twojej konkretnej sytuacji, jezeli masz filtra algorytmicznego, to lepiej zaczynac od nowa, bo szybciej jest wyjść po takim ręcznym niż po nałożonym przez algo

3 - sprawa, jako gratisowy dodatek, to że spadłeś może być wynikiem tego, że w ostatnim czasie będąc zadowolonym z efektów ktos brał kasę i nic nie robił, poza monitorowaniem, obecna pozycja wcale nie musi być spowodowana fitrem

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

zlokalizuj linki, ktore sa szkodliwe dla Twojej strony (sa odpowiednie do tego narzedzia)

Cholera całe życie człowiek sie uczy .... :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Okay, za błędy trzeba płacić. W takim razie rozumiem, że najlepszym wyjsciem będzie rozpoczęcie nowej wersji serwisu na nowej domenie. Od kilku lat przezornie opłacałem domenę hrexecutive.eu

Skoro nie ma gwarancji, że uda się wyjść z filtra na pl to chyba bedzie to rozsądniejsze wyjście. Martwi mnie tylko, że ta domena nie jest natywnie polska choć teraz jesteśmy EU w końcu.

Jak rozszerzenie eu będzie wpływało na pozycjonowanie w Polskim index' sie?

Docelowo (jak już opanuję sprawę lokalnie) bede chciał się pozycjonowac za granicą więc może to pomoże, ze jestem na eu.

Pytanie w takim razie za 100pkt: hrexecutive.eu zawiera nazwę firmy i jest podobna do pierwszej domeny - łatwiej dla klientów którzy już znają firmę, ale jest dłuzsza i jest eu

alternatywnie moge uzyć hr-e.pl - zalety : krótka ale nie zawiera nazwy firmy, i jest całkowicie inna od tej, która funkcjonowała ale to pl

Co radzicie - czy to ma jakieś znaczenie z punktu widzenia SEO? Czy brac co mi bardziej pasuje biznesowo?

a teraz z czym sie mijam co nie ma pokrycie z prawda? Bleak tobie za rady dziekujemy najlepiej dodawac jak ty po 1500BL miesiecznie i sie madrzyc, chlopie obalilem twoje kity i bzdety z PR a tu jest wlasnie do tego przyklad, gosc linkowal czym popadnie do glownej a przewalal 140 000 linkow w 5 lat bo byl takim ixxxxx jak ty ze mu 100 linkow PRn/a bylo wartosciowsze niz domeny z odpowiednim PR8.

Człowieku nie masz pojęcia o czym piszesz i nie masz pojęcia co teraz w tej sytuacji zrobić.

@loniu74 - jak mi się uda napisać do Ciebie PW to wyślę Ci dane kontaktowe do mnie. Spróbuje wyciągnąć domenę z filtra. Zapłacisz jak domena wyjdzie z filtra tylko 3 krotność tego co płaciłeś dotychczas swojemu "pozycjonerowi" miesięcznie. Jeżeli można go takim nazwać, bo coś mi się wydaje, że to taki typ jak ten cały @nomico

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

zlokalizuj linki, ktore sa szkodliwe dla Twojej strony (sa odpowiednie do tego narzedzia)

Cholera całe życie człowiek sie uczy .... :D

I głupim umiera :D

Te słowa nie był do Was...

Napisałem tak, aby laik zrozumiał co mam na myśli.

Fakt, troszkę śmiesz mi wyszło ;)

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

Ale co laik miał zrozumieć? Piszesz, że są do tego odpowiednie narzędzia - może nas tez uświadomisz? Chciałbym takie narzędzie, które zlokalizuje mi szkodliwe linki dla strony.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

które zlokalizuje mi szkodliwe linki dla strony.

Narzędzia do wyszukiwania linków oraz własna umiejętność logicznego myślenia połączone z pracą „ręczną”.

P.S. @ blake - bardzo mnie cieszy, że wysłałeś ofertę do loniu74.

Rzetelne pozycjonowanie. Gwarantowane efekty.

Strategia "anty Panda & Penguin".

www.seoagent.pl

Narzędzia do wyszukiwania linków oraz własna umiejętność logicznego myślenia połączone z pracą „ręczną”.

Czyli jednak nie ma takiego narzędzia, które zlokalizuje mi te szkodliwe linki... hmmm szkoda. Umiejętność logicznego myślenia i prace ręczne? Jak byś potrafił logicznie myśleć to być jakąś niewiastę przygruchał i nie musiałbyś nic ręczne wykonywać :D

Ofertę wysłałem, bo szlak mnie trafia jak czytam te brednie, które wypisujecie. Jak się na nią zdecyduje to będziesz miał ciekawy temat do analizy - jak to się stało że się udało, nie? Tyle, że ciężko będzie to stwierdzić bo zobaczysz tylko linki ze stron N/A i wtedy wasze wszystkie teorie legną w gruzach i trzeba będzie od nowa się doszkalać.

PS. Spam raportu nie będę wysyłał, bo domyślam się, że Ty zrobiłbyś to na pierwszym jako wstępną akcję, czyli połączyłbyś narzędzie do wyszukiwania linków z umiejętnością logicznego myślenia i "ręcznym" podpie...em setek katalogów.

Jeżeli tego jeszcze nie wiesz to uświadamiam Cię, że narzędzie w którym chciałeś te "ręczne" robótki robić nie działa tak jak sobie to wyobrażasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności