Skocz do zawartości

dziwny spadek pozycji

marketing-lodz

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,

strona na 100% nie jest zbanowana, wszystkie wpisy do katalogów zostały dodane prawidłowo.

Problem zaś w tym, że nie miałem możliwości dojścia do strony (klient się uparł że nie da) więc nie jest zoptymalizowana pod kątem pozycjonowanej frazy.

generalnie nie postawiłem tutaj na ilość, lecz właśnie na jakość. Miało być mało a dobrze... nie wyszło :)

Witam,

akurat mam podobna sytuacje. Od niedawan zaczałem pozycjonowac stronę na regionalne hasło. Na poczatku strona nie byla nawet w pierwszej 500 wynikow. Zaczalem pozycjonowac, po miesiacu nagle znalazla sie na 60 pozycji (t chyba duzy skok prawda?), a teraz patrze ze znowu jej nie ma. Nie rozumiem :D Ale widze, ze nie tylko ja mam ten problem :)

To zależy oczywiście co to były za zmiany - czy np. układu strony, czy też dodawania jakichkolwiek treści i odnośników. Ewentualnie - jeśli strona była dodawana do katalogów jakiś czas wcześniej (np. kilka tygodni) i dopiero po tym czasie wpisy zostały zaindeksowane to Google mógł się za takie linkowanie pogniewać, stąd np. spadek pozycji.

Hmmm, zmiana polegała na tym, że w stopce dodałem słowo kluczowe, na które pozyzjonuje strone. Myślałem, ze tym samym podniesie to pozycję. Z tymi katalogami to moze tak, ale czy ja teraz na to moge miec jakiś wpływ, cos z tym zrobić, poprawić, czy po prostu nic z tym juz nie zrobie i trzeba katalogowac dalej? I jesli G sie pogniewał, to istnieje szansa ze mu przejdzie i pozycja wroci, czy to tak na stałe?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności