Skocz do zawartości

[Oferta] XannShop 4.0 e-sklep nowej generacji w pełni SeoFrendy

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Skoro drupal jest takim dobrym i popularnym oprogramowaniem sklepu to proszę o kilka przykładów dużych, znanych sklepów na drupalu.

PS. Z fanboy'ami aplikacji opensource nie należy podejmować dyskusji, bo do niczego ona nie prowadzi. Dla nich zawsze opensource bedzie najlepsze, najpopularniejsze, najbardziej profesjonalne, najbezpieczniejsze itd. No i oczywiście darmowe. Szkoda, że usługi wielbicieli opensource nie są darmowe...

Ja się tam nie znam, wiem tyle co zobaczę i przeczytam. Ale czy 3 nagłówki h1 na stronie każdego produktu są rozwiązaniem seo friendly?

Usprawiedliwieniem jest to że się nie znasz to fakt, dla twojej wiedzy nie ma ograniczenia w ilość H1 na stronie

Pozatym Panowie ważniejsze od SeoFrendly jest bezpieczeństwo, tutaj prosty przykład tego co można przeczytać w necie o konkurencji (nie ważne której kto chce to sobie znajdzie)

...Programiści skryptu conajmniej 2 razy w miesiącu wydają poprawki błędów i nowe opcje. Aktualizacja jest wymagana zwłaszcza w przypadku opublikowania luk w bezpieczeństwie. Niestety wymaga to sporej wiedzy by takie poprawki wdrożyć..

Ograniczeń może i nie ma , ale jednak dobre praktyki wskazuj by był na stronie jeden nagłówek H1, poza tym jaki jest sens używać H1 do tytułu podobne produkty lub polecane.

Myślę że cytat może tyczyć się do każdego cms, dedyka itd. Nie ma idealnego bezpiecznego rozwiązania i szczerze bardziej ufam wielotysięcznej społeczności, niż dedykom.

@ webds

Gdzie jest powiedziane że musi być jeden znacznik h1 na stronie?

Wiele osób wstawia h1 dla każdej osobnej sekcji na stronie i jest to dobre rozwiązanie.

Nie napisałem że nie może być więcej niż jeden h1, Mutt Cutts o tym mówił, chodzi raczej o to by w tych nagłówkach były jakieś ważne rzeczy, a nie skonfiguruj produkt.

Rozwiązania internetowe dla biznesu

Drupal Solution

Skoro drupal jest takim dobrym i popularnym oprogramowaniem sklepu to proszę o kilka przykładów dużych, znanych sklepów na drupalu.

PS. Z fanboy'ami aplikacji opensource nie należy podejmować dyskusji, bo do niczego ona nie prowadzi. Dla nich zawsze opensource bedzie najlepsze, najpopularniejsze, najbardziej profesjonalne, najbezpieczniejsze itd. No i oczywiście darmowe. Szkoda, że usługi wielbicieli opensource nie są darmowe...

Znowu zadam pytanie, co ma piernik do wiatraka. Pisałem o tym że drupal może tez być wykorzystany do commerca, ale sa też inne platformy jak magento, czy presta. Poza tym nigdzie nie napisałem że jest to w obecnym momencie popularne rozwiązanie, ponieważ drupal commerce rozwija się dopiero od kliku lat. Czepiliście się strasznie drupala i dalej atakujecie, ale jaki jest sens? by wyszło, że to co wy robicie jest najlepsze?:) @Lesiu tekst o fanboyach można by również skierować do wielbicieli dedyków, tylko że ja w odróżnieniu od was widzę szeroko i wiem że jeśli dane rozwiązanie jest dobre to nie będę mówił ze jest do bani i jeśli zadaje pytanie w czym wasz dedyk jest lepszy to liczę na konkretna odpowiedz, a nie tandetny atak na opensource. Forum to miejsce dyskusji, a nie ataku przy braku argumentów.

Drupal Solution

Osobiście nie polecam rozwiązań open source w handlu internetowym. Może na początku ktoś pokusi się o takie rozwiązania ale w miarę nabywania doświadczenia i tak przejdzie na dedykowane rozwiązania.

Muszę przyznać rację w tym wypadku Xanowi, ze rozwiązania dedykowane są znacznie lepsze.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

webds, nie mam pojęcia dlaczego piszesz "was" mając na myśli wielbicieli dedykowanych rozwiązań. Ja mam do czynienia na co dzień ze sklepami na PrestaShop, Magento, CS-Cart, Shoper (licencja samodzielna), dedykowanych rozwiązaniach, a wcześniej również i sote, kakues, OpenCart, gekosale. Być może jeszcze coś pominąłem. Tak więc nie zarzucaj mi wielbienia rozwiązań dedykowanych. Ale racja, może to Ty masz szerokie spojrzenie, choć pracowałeś jedynie z aplikacjami opensource...

SzlafRock, tylko łatwo jest negować rozwiązania dedykowane, jeżeli się nigdy nie prowadziło sprzedaży online i najważniejszym argumentem jest wielotysięczna społeczność jakiegoś rozwiązania opensource.

Osobiście nie polecam rozwiązań open source w handlu internetowym. Może na początku ktoś pokusi się o takie rozwiązania ale w miarę nabywania doświadczenia i tak przejdzie na dedykowane rozwiązania.

Muszę przyznać rację w tym wypadku Xanowi, ze rozwiązania dedykowane są znacznie lepsze.

Pytanie dlaczego open source nie jest dobry dla handlu internetowego? moze kwestia wielkości biznesu i możliwości klienta? jeśli ktoś ma duży biznes i duży budżet to możne pozwolić sobie na dedyka, z drugiej strony po co, skoro można użyć kilku modułów, dopracowac je pod siebie i spokój. Może rozmowe poprowadzmy w kierunku kiedy warto użyc dedyka?

webds, nie mam pojęcia dlaczego piszesz "was" mając na myśli wielbicieli dedykowanych rozwiązań. Ja mam do czynienia na co dzień ze sklepami na PrestaShop, Magento, CS-Cart, Shoper (licencja samodzielna), dedykowanych rozwiązaniach, a wcześniej również i sote, kakues, OpenCart, gekosale. Być może jeszcze coś pominąłem. Tak więc nie zarzucaj mi wielbienia rozwiązań dedykowanych. Ale racja, może to Ty masz szerokie spojrzenie, choć pracowałeś jedynie z aplikacjami opensource...

SzlafRock, tylko łatwo jest negować rozwiązania dedykowane, jeżeli się nigdy nie prowadziło sprzedaży online i najważniejszym argumentem jest wielotysięczna społeczność jakiegoś rozwiązania opensource.

Myślę że sprowadzanie rozmowy do idiotycznych porównań i chwalenia się czego to ja nie robiłem jest niezbyt ciekawe. Zadałem pytanie w czym jest lepszy dedyk od open source i dalej nie dostałem odpowiedzi. Ja w swojej pracy korzystam z open source i widzę jego zalety, może ktoś pochwaliłby się co takiego dobrego jest w dedykach i tyle, nie potrzebna tu jest żadna spinka, a jeśli komuś nie chce się normalnie dyskutować tylko atakować to proponuje nie wypowiadać się tu.

Drupal Solution

Przecież otrzymałeś odpowiedź - rozwiązanie dedykowane jest, jak sama nazwa wskazuje, dedykowane. Dopiero prowadząc sklep internetowy człowiek zdaje sobie sprawę czego mu brakuje, co zrobiłby inaczej itd. Teorie, że wszystko można rozwiązać modułami to bujdy.

Zgadza się nie ma modułu idealnego , spełniającego wszystkie potrzeby, ale można taki moduł przerobić, napisać własny i też mam rozwiązanie dedykowane. Czy sklep na magento w którym napisze 3 moduły jest sklepem dedykowanym? bo przecież napisałem moduły, specjalnie dla klienta, tylko wykorzystałem basic magento plus 3 moduły własne. Wydaje mi się że temat jest bardzo szeroki i nie ma do końca dobrej odpowiedzi. Każdy z nas ma swoje za i przeciw, a wybór dedyka czy open source powinien być uwarunkowany możlwiościami klienta, czyli budżet, czas realizacji itd.

Drupal Solution

Pytanie dlaczego open source nie jest dobry dla handlu internetowego?

Open source jest dobrym rozwiązaniem ale aplikacje dedykowane są lepsze.

Dla mnie osobiście najważniejszymi kwestiami jest wdrożenie rozwiązań, które są dla mojego biznesu niezbędne. Od razu wyjaśniam, że nie ma takich modułów. ;) Następnie, wdrażanie nowych rozwiązań technologicznych, szybka pomoc techniczna oraz najważniejsze, bezpieczeństwo. Oczywiście nie wspominam o standardach, to jest oczywiste.

To tak w skrócie.

Od razu uprzedzam, że nikt z open sourcowych rozwiązań nie potrafił tego zapewnić.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Pytanie dlaczego open source nie jest dobry dla handlu internetowego?

Open source jest dobrym rozwiązaniem ale aplikacje dedykowane są lepsze.

Dla mnie osobiście najważniejszymi kwestiami jest wdrożenie rozwiązań, które są dla mojego biznesu niezbędne. Od razu wyjaśniam, że nie ma takich modułów. ;) Następnie, wdrażanie nowych rozwiązań technologicznych, szybka pomoc techniczna oraz najważniejsze, bezpieczeństwo. Oczywiście nie wspominam o standardach, to jest oczywiste.

To tak w skrócie.

Od razu uprzedzam, że nikt z open sourcowych rozwiązań nie potrafił tego zapewnić.

@SzlafRock, tak z ciekawości o ile nie jest to tajemnica to jakie funkcje dedykowane np potrzebowałeś?

Drupal Solution

Ciekawe na ile te "dedyki" są dedykami.. bo jak ktoś po chamsku tiuninguje silnik presty czy jakiegoś innego dziadostwa i sprzedaje to jako własne, dedykowane oprogramowanie to z deka lipa.. taka lipcowa lipa.. a znam ja takie przypadki, znam..

pozostaje jeszcze ta wyżej wspomniana kwestia bezpieczeństwa.. XANN nie pitol o bezpieczeństwie - chlapiesz na prawo i lewo o tym co, kto, gdzie, jak, po co, na co i dlaczego i to bez wódki.. to jest to bezpieczeństwo?? to ja dziękuję.. postoję.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@Lesiu to było tak na przekór :) że tylko te pisane "dedykowane" nie są dziadostwem :P co nie znaczy, że chwalę podkręcanie OS i sprzedaż jako "autorskie" :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności