Skocz do zawartości

Naturalne pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

prawdziwe pozycjonowanie.

a co to jest ?

Akurat ten podany przykład świadczy, że nie ma czegos takiego jak pozycjonowanie naturalne.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

u mnie było tak, że w przeciągu paru miesięcy zdobyłem PR5 mając bardzo mocne linki.. kompletnie nie znajac sie na pozycjonowaniu zdobylem b. wysokie pozycje google.. a frazy moze nie konkurencyjne, ale w miare popularne...

jednak gdy opuscilem ten projekt rownie szybko stracilem linki i pr spadł do 0 ;)

wiec wynika z tego ze dobry content + dobrze opisana strona (meta, czytelna strona dla robotow itp.) to dobry przepis na naturalne linkowanie, a co za tym wiaze pozycjonowanie.

Forum Młodych .. :)

Walczę, aby wiedzieć więcej o seo ;)

2009-03 Powracam do walki :P

ee chyba odwrtonie? sztuczne pozycjonowanie -> sztuczne linkowanie -> porzucenie czyli zdjecie linkow -> PR spada

rysunek, malarstwo, nauka rysunku, szkoła rysunku, kurs, architektura

usługi dla firm, doradztwo, uslugi doradcze, consulting, biznes

katalog stron WWW, Katalog stron, katalog SEO, linki bezpośrednie

Nie nie o to michodziło. Porzucenie to koniec prac nad rozwojem serwisu ---> serwis się nie rozwija --> Przestaje być atrakcyjny ---> ludzie zdejmują linki, które kiedyś do niego prowadzily ---> spada PR

Sztuczne pozycjonowanie ---> katalogi, zaplecze, śmieci --> serwis śmieć nadal ma wysoki PR

Pozdrawiam

Panowie prosty przykład z zeszłego tygodnia.

Klient do mnie przyjezdża i ma 5 miejsce w google.com na frazę wypluwająca 247,000,000 i to nie jest frash site bonus on tam wisi 2 lata

Z 60 katalogów.

Czy on jest wypozycjonowany???

Poprostu trafił na kategorię gdzie nikt nic nie robi bo tak się złożyło robiliśmy analizę 2 godzinki.

Czy wiec dziś potrzebne mu jest pozycjonowanie???

Teoretycznie nie a praktycznie bardzo.

Bo jak się konkurencja wreszcie zejdzie np z Rosji to po nim w 15 minut.

Czym wczesniej zacznie tym spał bedzie spokojniej.

Dziś się cieszy że mu sie udało jutro może płakać.

Może ma dziś naturalne bo połowa linków z potrali i for tematycznych ale za jakis czas jak się pożegna z pierwszą 10 to bedzie bolesne.

Pozdrawiam

Ps Piję naturalny Joghurt ;)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Aby zakończyć sprawe dotyczącą "naturalnego" pozycjonowania

samo pozycjonowanie jest procesem sztucznym, tak więc jeżeli ktoś mówi/pisze "naturalne pozycjonowanie" to równie dobrze niech idzie do sklepu i kupi sobie "naturalny sztuczny miód pszczeli" ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

albo aromat identyczny z naturalnym :)

Misie jedzą tylko naturalny mjót ;)

Firmę w Polsce utrzymuje czynną od 1997 roku w Hamburgu od 2008 Roku więc nie robią na mnie wrażenia awatary i linki w stopce. Zajmuje się od zarania początków Black Hat Seo. Mam prawo do zapomnienia. Niech się firma Google zajmie sztuczną inteligencją zanim  Sam Altman ich wyprzedzi :) Moje stare konto https://www.forum.optymalizacja.com/profile/21-kill-bill/  :( boże jaki młody byłem i głupi. Wróciłem i wchodzę z drzwiami nie drzwiami.

Nie chodziło mi o pozycjonowanie spowodowane zdobywaniem linków...

Miałem na myśli nawet nie tyle pozycjonowanie co zdobywanie wysokiej pozycji przez podstrony TYLKO i wyłącznie dzięki jej budowie i zawartości... Dlaczego o to pytam? Bo bardzo często można przeczytać "zbuduj sobie dobrze zoptymalizowany serwis, przyjazny dla wyszukiwarek, zadbaj o treść, dynamiczne tytuły, opisy (tu chodziło o INNE meta dla każdej podstrony :P) i zdobywaj ruch z wyszukiwarki a nie zajmuj wysoką pozycję na dane frazy!".

Czyli z tego co wyżej przeczytałem takie teksty są nic nie warte... ?

Chyba tak skoro i Wy tak piszecie, i ja nie widzę jakichś interesujących pozycji moich podstron...

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Dzięki odpowiedniej budowie serwisu można podnieść pozycje podstron.

W tym co zacytowałeś, zapewne chodziło o to, żeby zamiast skupiać się na jednej głównej frazie, zrobić dobrze zoptymalizowany serwis. Dzięki temu możesz mieć wejścia na podstrony, ale jedynie na specyficzne zapytania i nie najbardziej popularne.

Przykładowo:

Nie pozycjonujesz pod słowo "wczasy", a robisz stronę z dobrym contentem i masz wejścia np. na "wczasy jakieśtam gdzieśtam". Pamiętaj, że wiele osób stosuje obie metody jednocześnie.

I tak musisz pozycjonować taką strone, więc nie ma tu nic naturalnego. Tylko że róznica jest taka, że zamiast walić linkami na główną, bardziej skupiasz się na linkowaniu do podstron. Wtedy Google widzi, że cały serwis jest interesujący, a nie tylko główna.

Jak wygląda dobrze zoptymalizowana strona, nie będę się rozpisywał, bo byłoby to tylko streszczenie forum. Pozycjonowanie contentem zamist walki o wysoką pozycję na konktetne słowo, nazwałbym wersją dla leniwych. :P (Albo studnetów, którzy nie mają czasu). Wbrew pozorom optymalizacja nie jest taka prosta, bo przecież nie wystarczy napchać 10 nagłówków H1.

EDIT

Oczywiście nie mam na myśli spamu. Dobrze zbudowana strona z dobrym contentem zdobywa naturalne linki do podstron. Więc jednak coś naturalnego tu jest, ale najpierw trzeba stronę nienaturalnie wypozcyjonować.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Nie chodziło mi o pozycjonowanie spowodowane zdobywaniem linków...

Miałem na myśli nawet nie tyle pozycjonowanie co zdobywanie wysokiej pozycji przez podstrony TYLKO i wyłącznie dzięki jej budowie i zawartości... Bo bardzo często można przeczytać "zbuduj sobie dobrze zoptymalizowany serwis, przyjazny dla wyszukiwarek, zadbaj o treść, dynamiczne tytuły, opisy (tu chodziło o INNE meta dla każdej podstrony !!!)

Musisz mieć naprawde coś megaciekawego żeby ludzie chcieli umieszczać linki z Twojej www. Pomysl ile w zyciu razy polecałes sam czyis serwis w taki sposób?? Bo te ładne regułki które przytaczasz to troche mi Majewskim pachną :P

adek 0 Majewskiego !!! wszystko z tego forum...

ale nie zrozumiałeś i tak !!! właśnie o to mi chodzi, że nie interesują mnie linki od ludzi (przynajmniej w tym temacie :P)

Pokażę wam tylko systemy wymiany linków.

kruzyk.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności