Skocz do zawartości

ZenHOST - automat do budowania zaplecza na darmowych hostingach

sebau

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiejsza wersja to: 2.1

Obecni użytkownicy mogą pobrać tak jak zawsze z tego samego źródła zmieniając tylko numerek w linku.

Dodaliśmy 4 nowe darmowe hostingi.

Co do zakładania kont na hostingach powinno się to robić używając dobrych proxy lub restartu neo lub netii. Najlepiej po jednym zapuszczeniu zmienić adres email i ponownie zapuścić zakadanie kont.

Przy instalacji cmsa z installerem pikocms praktycznie nie ma problemów, bo w miare sprawnie to idzie. Do końca tygodnia chcemy poszerzyć bazę darmowych hostingów.

kontakt do nas to admin [małpka] zptemplates.com

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

• Odpowiedzi 141
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dzisiejsza wersja to 2.2 - bardzo przydatny update:

8 nowych hostingów ;)

Mam do Was pytanie. Czy przydałby się installer polegający na przekopiowaniu gotowych stron z folderów na dysku na te hostingi?

czyli strony wygenerowane np. poprzez >>ten<< serwis lub jakikolwiek inny generator. Po wrzuceniu na hosting takiej lekkiej strony katalog byłby usuwany. Czyli ktoś przygotowuje ręcznie strony na dysku i wrzucając gotowe strony do projektu może włączyć wrzucanie ich na ftp do założonych kont na hostingach.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

w zennoposter 5.0.2.0 jest bug z ftp i nie chce ruszyć tam installer cmsa. W celu jego eliminacji wystarczy pobrać tą paczkę https://dl.dropboxus...ter/Ftp/Ftp.zip i rozpakować do katalogu Progs w Waszym zennoposterze. Linka do paczki otrzymałem od supportu zennolab.

Weekendowa wersja ZenHOST-a 2.3 już jest dostępna tam gdzie zawsze.

Aktualny stan:

darmowych hostingów: 48

warto dodać, że wiele z nich umożliwia wylosowanie jednej z kilku domen. Liczba możliwych domen jest znacznie większa. Miejscówki te, są zazwyczaj na starych domenach a to jest też atut biorąc pod uwagę ostatnie zmiany w góglarce.

na 100% działa na 4.5+ oraz na 5+ (dla 5.0.2.0 potrzebna jest paczka o której pisałem 4 posty wyżej) na wcześniejszych nie testowaliśmy.

Nikt nie pisze to ja pisze 32 szt udało się założyć więc jest ok. Parę hostingów nie odpowiada ale wysłałem do sebau ,albo mam nadzieje je poprawią albo dadzą inne. Jest lepiej nie ma co się czarować ale tutaj jeszcze skuteczność można poprawić znacznie. Ale jak znam życie to teraz zenblog ruszy a tu stanie :D

• 2 tygodnie później...

Mam kilka pytań tak na szybko :-)

1. Czy jest możliwość dodawania własnych adresów darmowych hostingów i nauczenie zakładania kont ?
  2. Czy zakłada konta na platformie Wordpress
  3. Cy jest możliwość dodania konfiguracji pluginów dla poszczególnych lub wszystkich tworzących sie zaplecz?
  4. Czy na DirectAdmin będzie działał ?
  5. Jaką wersje trzeba mieć Zenoposter ?

@up: tak pomogło dzięki.

Dobra jak tam u was ludzie ze skutecznością?

U mnie:

- 3 proxy w użyciu

- 3 różne maile na własnych domenach

i udało mi się założyć 15 kont (1 step), na 10 z nich wszedł pikocms, ale 2 z nich wywalają jakiś błąd z php, czyli ostatecznie stron live mam 8 sztuk. Plus taki, że jak już udało się zainstalować stronę to nie ma raczej problemu z posterem.

Okolice Krakowa - zdjęcia, opisy wycieczek po Małopolsce etc.

r0qqgk.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności