Skocz do zawartości

Skorzystałem z disavow

Odnowa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja pier...ole...

Moje naturalne linki są naturalne bo mają rożne anchory i są też do podstron.

Mi się wydaje, że naturalny link to zamieszczony przez obcego dla Ciebie człowieka, z którym nie masz nic wspólnego - żadnego interesu, a który to chce polecić swoim użytkownikom twoją stronę bezinteresownie. (nie informując Cię o tym i nie pytając o zdanie), albo powołać się na twoją stronę jako źródło.

ALE...

Jak się tak przyjrzeć właśnie "naturalnym" czyt. zamieszczanym bezinteresownie przez ludzi linkom to często, a nawet bardzo często wyglądają one właśnie tak (tyle, że nie w stopce a w blogrollu/sidebarze) :

(...) 10 innych każdy w innym temacie, to jest nienaturalny.

Najczęściej na blogach, które to są często formą wylewności w sieci własnych odczuć o wszystkim i o niczym. Ludzie chętnie wrzucają linki w blogrolla do ulubionych stron i wcale nie są one często powiązane tematycznie. Mało tego sporo osób zakłada bloga - daje radę wyskrobać pierwszy wpis, potem drugi, potem już trzeci podpierdzieli z innej strony, doda jakieś widgety, zdjęcie psa, ulubione strony w blogrolla i tyle i jak to wygląda taki naturalny link w oczach algorytmu ?? hmm

Z mocnego serwisu nikt charytatywnie dofollow linka nie zamieści, bo się wszyscy boją paranoi zasianej przez Google.

A ja zalecam spokój i pisanie na temat. Lub powstrzymanie się od pisania.

to może zamówimy połóweczkę ? ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

no nie ... obecnie mam to:

https://taniealkohole.pl/cache/dsc_0559_3039_resize_370_556_188092.jpg

a drugie nienaruszone czek ana lepsza okazję :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Najczęściej na blogach, które to są często formą wylewności w sieci własnych odczuć o wszystkim i o niczym. Ludzie chętnie wrzucają linki w blogrolla do ulubionych stron i wcale nie są one często powiązane tematycznie. Mało tego sporo osób zakłada bloga - daje radę wyskrobać pierwszy wpis, potem drugi, potem już trzeci podpierdzieli z innej strony, doda jakieś widgety, zdjęcie psa, ulubione strony w blogrolla i tyle i jak to wygląda taki naturalny link w oczach algorytmu ?? hmm

Z mocnego serwisu nikt charytatywnie dofollow linka nie zamieści, bo się wszyscy boją paranoi zasianej przez Google.

Owszem, jest wiele takich blogów i nie są banowane między innymi dlatego, że są na darmowych platformach jak blox.pl z banowaniem których Google ma chyba problem (nie chcąc zbanować całej platformy) Jest jednak kilka innych kwestii które brane są pod uwagę przez Google jak np. jakość strony tak linkującej (często jednak są to linki powiązane tematycznie). Zaspamowany katalog stron z linkami w stopce do niepowiązanych tematycznie stron a aktualizowany blog z linkami w sidebarze to wielka różnica ale niestety do wielu osób tutaj (nie piszę o Tobie) to nie dociera.

Mam kilkanaście gratisowych linków dofollow z mocnych serwisów (ale do innej strony niż ta o której napisałem), to naprawdę jest możliwe.

Site rulez

nie jest prawdą że nie banują - przypadek całej domeny cc jest przykłądem że potrafią.

Ja pier...ole...

...Jaja se robicie, czy naprawdę tacy ... jesteście? Idę z tego tematu i nie wracam.

Obiecanki cacanki, srali muchy będzie wiosna... i pewnie kilka innych przekadełek, po co to?

nie ma co sie fochać, tylko turlać swoje dropsy ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@Odnowa

Nawet Google nie podaje co to są naturalne linki, a które są złe. A wiesz czemu? Żeby mogło zafiltrować każdą stronę i twierdzić, że akurat te linki są złe. Ale Ty widzę wiesz, które są "naturalne", a które nie.

Można mieć wątpliwości w niektórych przypadkach czy link jest naturalny, ale hurtowe linki na spamach wątpliwości nie budzą.

nie jest prawdą że nie banują - przypadek całej domeny cc jest przykłądem że potrafią.

No więc właśnie, cała domena. Zbanowanie całego np. blox.pl to posunięcie wysoce niemedialne na dzień dzisiejszy kiedy to jest tam wiele wartościowych blogów.

Site rulez

No więc właśnie, cała domena. Zbanowanie całego np. blox.pl to posunięcie wysoce niemedialne na dzień dzisiejszy kiedy to jest tam wiele wartościowych blogów.

Mam inne zdanie na ten temat: to byłoby cholernie miedialne :) ale widocznie nie nadszedł czas na to...

Wróćmy zatem do tematu ... pokaż stronę ocenimy co było przyczyna spadku - bo na pewno nie disavow :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności