Skocz do zawartości

Skorzystałem z disavow

Odnowa

Rekomendowane odpowiedzi

Nie, Ty nie masz racji. To nowa strona a tych złośliwych linków było może z 30 domen choć z wielu podstron w niektórych przypadkach. Strona zbyt szybko zyskiwała ruch (jak na tempo linków dodawanych przeze mnie) i okazało się, że ktoś mnie "wspomaga". Zgłosiłem te linki i po dwóch tygodniach zaczęły się spadki odwiedzin. ja cały czas powoli dodawałem linki. Spadki zatrzymały się po około 10 dniach kiedy to dodawane przeze mnie linki zrównoważyły mocą te zgłoszone. na dzień dzisiejszy witryna zyskuje uu i co dzień odnotowuje nowy własny rekord pod tym względem. Nic nie zmieniałem jak chodzi o optymalizację, żadnych błędów nie usuwałem, nie poprawiałem.

Nie przekonuje mnie, że Ty wyczytałeś gdzieś, że to "za szybko".

Dodaję, ze strona ma ruch póki co tylko chyba z podstron.

Odnowa , wiesz co mnie nie przekonuje ?

Czas w jakim wyrzucone i dodane linki wpływają na ruch na Twojej stronie.

Spadek ruchu zatrzymany po 10 dniach dodawania linków ??? Co to za linki indeksowane i przekładane przez algo na pozycje (w domyśle rozumiem, że ruch wzrósł dzięki wzrostom pozycji - bo jak inaczej ?) w ciągu 10 dni ???

Jak Ty to robisz ?? Bardzo chciałbym poznać Twoją metodę !

Czas na testy.

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Odnowa , wiesz co mnie nie przekonuje ?

Czas w jakim wyrzucone i dodane linki wpływają na ruch na Twojej stronie.

Spadek ruchu zatrzymany po 10 dniach dodawania linków ??? Co to za linki indeksowane i przekładane przez algo na pozycje (w domyśle rozumiem, że ruch wzrósł dzięki wzrostom pozycji - bo jak inaczej ?) w ciągu 10 dni ???

Jak Ty to robisz ?? Bardzo chciałbym poznać Twoją metodę !

Nie tak. Linki dodawane były przeze mnie stopniowo od momentu wykupienia domeny i wgrania bazy danych a zatem o wiele wcześniej niż skorzystałem z disavow. Spadek odwiedzin na skutek (jak sądze) zadziałania disavow to był czas kiedy owe linki dodawane przeze mnie zaczynały działać, coraz więcej z nich.

Mam dużo roboty dzisiaj, zatem już nie będę się na razie udzielał w tym temacie.

Site rulez

Strona zbyt szybko zyskiwała ruch

co to znaczy zbyt szybko ???

No wiesz, mając doświadczenia z nowymi stronami widzę, że coś za szybko przybywa UU z dnia na dzień kiedy to ja ostrożnie linki dodaję i zaczynam podejrzewać, że ktoś mi "pomaga".

Jak ma się doświadczenie, to się wyczuwa takie niuanse.

Site rulez

Jak ma się doświadczenie, to się wyczuwa takie niuanse.

Można by na tym zakończyć temat.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• 9 miesięcy temu...

Witam,

Szukam zawodowca. Chcemy "oczyścić się" z tych linków, ale WAŻNE w sposób rozsądny tzn. tak aby nie wykosić linków o większej wartości, które dla nas pracują. Proszę o ofertę. Pozdrawiam, Sławek

Koszenie równe z trawą - np 1zł za każde źdźbło ?

Proszę odwiedzić dział "Ogłoszenia".

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Strach korzystać z narzędzia, ale jak jest wiele dziwnych stron do nas to czemu nie

Matt Cutts niedawno mówił o tym "strachu" :) w swoim filmiku

...a link z atrykułem go objaśniającym po polsku znajdziesz TUTAJ za searchenginewatch.com.

Żaden odkrywczy fakt, że prewencyjnie większość zgłasza...

• 6 miesięcy temu...

Co do szybkości działania Disavow to miałem ostatnio bardzo dziwny przypadek. Strona od września 2013 z top10 poleciała między 40-50 i a chwile potem za 100 ani drgnie. Przez ten czas sporo dobrych linków z prywatnych zaplecze, różne anchory, bez anchorów, jako obrazki, z pr 2-4 - i nic.

I tu jajca największe. Wczoraj zgłosiłem koło 2K BL w Disavow po poprzedniej firmie SEO (fora,komentarze,seoki,inne syfy).

Dziś rano 3 frazy w TOP1-3!!!

Więc nie czaje :D:D:D już tego pół roku czekania ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności