Skocz do zawartości

Tak nagły spadek

michcio19923

Rekomendowane odpowiedzi

Nie podałeś adresu wiec nie licz na konstruktywne uwagi. Z czego mają wynikać? Może masz błędy optymalizacyjne, może fatalny profil linków a może coś zupełnie innego a może za dwa dni strona sama wróci. I ludzie mają strzelać? To, że było dobrze a teraz nie jest nie znaczy dosłownie nic prócz tego, że było dobrze a teraz jest źle.

Treningi WattUp.pl

Strona jest na tyle dobra, że Google bez problemów powinno przywrócić je pozycje po Twoim zgłoszeniu. Oczywiście możesz poprawić optymalizacje samego szablonu, ale nie widzę błędów, które byłyby powodem nałożenia filtra na domenę. Widać są to zawirowania po zmianie właściciela domeny (przerwa w działaniu). Jak nie poskutkuje pierwsze zgłoszenie to skorzystaj z disallow.

Strona jest naprawdę fajna.

Treningi WattUp.pl

Strona jest na tyle dobra, że Google bez problemów powinno przywrócić je pozycje po Twoim zgłoszeniu. Oczywiście możesz poprawić optymalizacje samego szablonu, ale nie widzę błędów, które byłyby powodem nałożenia filtra na domenę. Widać są to zawirowania po zmianie właściciela domeny (przerwa w działaniu). Jak nie poskutkuje pierwsze zgłoszenie to skorzystaj z disallow.

Strona jest naprawdę fajna.

Dzięki, skontaktowałem się z byłymi autorami wpisów i przywracam ją do życia, miała wysokie pozycje a pewnego dnia nagle wszystko znikło tak mocno jak nigdy nie widziałem, jedyna jej możliwość odszukania to pełny adres strony wpisanie w google. NIe mniej pozostały "prezenty" po byłym właścicielu linki z SWL-i np.

https://rarbg.com/sea...file;u=237.html (w stopce)

https://coolinternetl...internet-links/

https://freegrocerycoupons.ws/?p=818

Chciałym zapytać o jedną sprawę, moją stronę linkuje wiele podstron wikipedii i od pewnego czasu ktoś sprytnie tworzny kopie wikipedii a w stopce sprzedaje linki, czy takie strony również należałoby wykluczyć? Osobiście uważam, że tak, bo nie mają wielkiej mocy a mogą być uważane za szkodliwe.

przykład takiej strony:

https://www.motoryzac...itle=PZInĹź_152

Niektóre linki do strony (np. z katalogów) nie sa mile widziane po nowej aktualizacji Google. Miałam stronę z takim linkiem (na zasadzie wzajemności) i po aktualizacji strona spadła poza TOP100. Po usunięciu linka - na następny dzień wróciła.. Może Ci to coś pomoże.

Fakt, nie śledziłam przez cały dzień czy wraca. Może wróciła szybciej niż następnego dnia, po prostu pozycję strony sprawdziłam dzień później.

W tym wypadku może być trochę inaczej i to może być filtr, wszedłem w posiadanie strony 18 stycznia dziś 13 luty prawie miesiąc, 3-4 dni temu spadła tak jak opisywałem na wszystko, jedynie poprzez pełen adres strony można ją znaleźć w wyszukiwarce, nawet nie po tytule choć jest dość unikalny, pytanie czy aż tak zasłużyła? do tego okresu było wszystko w porządku 7 miejsce na frazę 1918 i inne podobne wysoko stąd też się martwię, do disavow umieściłem koło 20-30 linków albo z SWL-i albo te podejrzane, które są kopią wikipedii a w stopce sprzedają linki. W moim odczuciu nawet ta liczba złych odnośników nie powinna przeważyć nad pozostałą ilością naturalnych także muszę być dobrej myśli.

• 2 tygodnie później...

17 stycznia że tak powiem był update zwierzaczka, więc mogło to się przyłożyć do tego? Chyba, że wypadła ostatnio, ale chyba już wraca? Na frazę: departament artylerii 2 miejsce, departament piechoty też 2 miejsce?

Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam

Chciałym zapytać o jedną sprawę, moją stronę linkuje wiele podstron wikipedii i od pewnego czasu ktoś sprytnie tworzny kopie wikipedii a w stopce sprzedaje linki, czy takie strony również należałoby wykluczyć? Osobiście uważam, że tak, bo nie mają wielkiej mocy a mogą być uważane za szkodliwe.

przykład takiej strony:

https://www.motoryzac...itle=PZInĹź_152

Też niedawno zwracałem uwagę na taki mechanizm - najprawdopodobniej bardzo wiele takich spamerskich kopii haseł w wikipedii, w których ktoś zamiescił linki do jednej z moich stron spowodowały wyraźny spadek jej pozycji. 1 lutego bodaj wysłałem listę takich podejrzanych domen w ramach disavow, ale jeszcze nie zauważyłem tego efektów - pozycje bez zmian, a te domeny nadal wyświetlają się jako źródła linków przychodzących w GWT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności