Skocz do zawartości

nie mogę wejść na google.com

beha

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem - moze powiem teraz glupote bo pewnie o tym wiesz - ale mnie zawsze przekierowuje z google.com na google.pl - google wysyla cookies i sprawdza kraj z jakiego sie pochodzi i automatycznie przekierowuje na strone krajowa :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Intruder, nie wiedziałem. Byłem zaskoczony bo dotychczas nie miałem takiej sytuacji. Ponadto sprawdzałem pod IE FF I OPERĄ...I to samo. A jeśli cookies to dlaczego po kilkunastu minutach wróciło do normy. Nie kasowałem żadnych w tym czasie cookies.

Mnie nigdy nie przekierowywało więc co to mówisz to dla mnie trochę zaskakujące...( Już myślałem, że mi odbiło :) z przemęczenia ).

edit

Chyba że zapisał mi cookies z ważnością na parę minut..

...

od paru dni szaleje nowy wirus ktory ma na celowniui m.in. takze serwery googla (ataki ddos). byc moze dlatego momentami sa problemy z dostepem do googla albo te errory zwiazane z trzykropkami etc.

Ostatnio też właśnie zauważyłem że, darzają się przerwy w "dostawie googla". A jeśli chodzi o twe przekierowania to przez chwilę pomyślałem że, teraz będziemy rozdzielani po numerach Ip do swojego obozu Google.

To byłoby straszne...

...

Hehehe, tutaj nie chodzi o zaden virus. Problem w tym ze G pobiera info z wyszukiwarki, sprawdza jaki jezyk i zgodnie z tym przekierowywuje na odpowiednia wersje jezykowa i podajee takze odpowiednie wyniki z polskim domieszkiem. :)

To wejdźcie na https://www.stayinvisible.com/index.pl/proxy_list i ustawcie w przeglądarce jakiś serwer proxy - np. Chiński, Koreański, itp. Gdzie wtedy Google przekieruje?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Problem w tym ze G pobiera info z wyszukiwarki

Hehe... no comment :)

G sprawdza wersje językową przeglądarki i na tej podstawie wyświetla nam się po polsku oraz sprawdza skąd "klikamy" wyświetlając przy okazji propozycję skoku (link) na odpowiednią wersję jęyzkową (o ile taka istnieje) np.: Idź do Google Malaysia (jeśli wykryje, że piszemy z Malezji)

Live Free or Die

G sprawdza wersje językową przeglądarki i na tej podstawie wyświetla nam się po polsku

A mi się wydaje, że sprawdza nasz adres IP i na tej podstawie przekierowuje. Wersja językowa przeglądarki nie ma z tym NIC wspólnego. W Mozilli w wersji angielskiej wpisałem google.com i mnie przekierowało na google.pl. Następnie ustawiłem serwer proxy IP 200.69.231.181, port 80 i mnie przekierowało na https://www.google.com.ar/

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

ja juz kiedys gdzies ten temat poruszalem i i doszlismy do wniosku, ze to cookies dowód:

(Aby ustawienia działały, Twoja przeglądarka musi akceptować cookie.)

https://www.google.pl/preferences?hl=pl - na samym dole :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

doszlismy do wniosku, ze to cookies

A ja nadal uważam, że Google przekierowuje w zależności od IP. Te cookies to może wtedy są brane pod uwagę, jeżeli ktoś chce sam sobie ręcznie ustwić język i inne rzeczy.

W takim razie dlaczego po ustawieniu języka, w moim przykładzie (Mozilla angielska + serwer proxy) nadal przekierowuje na Google Argentina ?

Jeśli chodzi o przekierowanie na .pl to tak - cookies musi byc akceptowane.

A mi się wydaje, że sprawdza nasz adres IP i na tej podstawie przekierowuje.

Zgadzam sie co do sprawdzenia IP, ale aby doszło do przekierowania przeglądarka musi akceptować cookies:

W takim razie dlaczego po ustawieniu języka, w moim przykładzie (Mozilla angielska + serwer proxy) nadal przekierowuje na Google Argentina ?

wyłącz akceptacje cookies :)

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności