Skocz do zawartości

nie mogę wejść na google.com

beha

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chodzi o przekierowanie na .pl to tak - cookies musi byc akceptowane.

Wg. mnie to zależy TYLKO od polskiego IP.

Dowód - pojawia się link Idź do Google PAŃSTWO - więc G bierze pod uwagę nasze położenie geograficzne.

Położenie geograficzne, ale na podstwie IP. Wpisz na stronie https://www.visualroute.pl/ IP mojego proxy (200.69.231.181) - i gdzie prowadzi?

wyłącz akceptacje cookies

Wyłączyłem, usunąłem wszystkie cookies, zrestartowałem przeglądarkę i jest dokładnie tak samo - przekierowuje na Google argentyńskie.

A jeśli system jest dopiero po instalacji, włączam przeglądarkę anglojęzyczną, to dlaczego mnie przekierowuje na PL ?

Uważam, że cookies w tym przypadku (samo przekierowanie) nie mają znaczenia. Może się mylę, ale ja na prawdę nie widzę zależności od cookies.

Była już podobna dyskusja:

https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic1196.html

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

faktycznie, testowałem teraz na IE i wyłączyłem cookies.

Przekierowało mnie na pl.

Ciebie przekierowuje na stronę argentyńską... hm...

G nie jest doskonałe - Argentyna jest w sumie blisko Urugwaju... :)

Skoro mówisz,że przekierowanie następuje na podstawie numeru IP, to teraz Ty wyjaśnij mi taki fakt:

ustawiając server proxy w Malezji (high anonymity - więc praktycznie jakbym tam był) nie przekierowuje mnie na www.google.com.my #-o (przeglądarka - ver. PL) tylko zostaje mi google.com, cały tekst wyświetla sie po polsku, a dodatkowo widnieje link: Idź do Google Malaysia

Live Free or Die

Przy okazji robienia roznych narzedzi, musialem poznac strukture url google. Wiec jest tak:

operator do wyswietlania tekstu w danym jezyku to hl. Jak jestesmy na stronie z wynikami to w url zwykle sie pojawia hl={pl,en,de,...} w zaleznosci od jezyka, jezeli chodzi o strone glowna to trzeba wpisac jeszcze webhp i pozniej hl=

https://www.google.de/webhp?hl=pl - bedzie google.de z polskimi napisami ale logo zostanie deutschland.

Ustawiane jest to przy pomocy cookies, a jak ich nie ma to bierze wersje jezykowa przegladarki, jezeli nie ma wersji jezykowej przegladarki, to jest domyslne dla danego kraju.

Jezeli chcecie zeby google.com bylo po angielsku to wpiszcie https://www.google.com/webhp?hl=en

Przekierowanie na wersje jezykowa jest po IP, ale njaczesciej jest po prawej stronie link google.com in english i jak tam wejdziecie to dostaniecie ciacho zeby zawsze google.com pokazywalo sie po angielsku.

Moze troche nie jasno napisalem, ale chyba przekazalem o co mi chodzi. #-o

... i prawie wszystko jasne.... #-o hehe :mrgreen:

Czyli można rozumieć, że przekierowanie nie nastąpi gdy kraj, w którym przebywa internauta oraz jezyk przeglądarki nie zgadza się z językiem urzędowym danego kraju?

Jeśli miałbym przeglądarkę np. w wersji hiszpańskiej i pisałbym z Malezji, to czy przekierowałoby mnie na google.com.my ?

Analogicznie - np. pisząc np. z Wa-Wy i mając przeglądarkę w ver. PL przekierowuje mnie z google.com na google.pl

Live Free or Die

Jeśli miałbym przeglądarkę np. w wersji hiszpańskiej i pisałbym z Malezji, to czy przekierowałoby mnie na google.com.my ?

Kurcze, jeszcze nigdy nie bylem w Malezji. #-o ale jak pojade to sobie wlacze hiszpanski jak jezyk przegladarki w laptopie. :mrgreen:

Analogicznie - np. pisząc np. z Wa-Wy i mając przeglądarkę w ver. PL przekierowuje mnie z google.com na google.pl

Przekierowuje dlatego, ze nie masz ciastka, zeby Ciebie nie przekierowywalo.

Jak wejdziesz na link google.com in english to przestanie Cie przekierowywac.

Tak mi sie przynajmniej wydaje, bo pamietam ze jak latem bylem w Polsce, to wkurzalo mnie to przkierowywanie i jak tam kliknalem to juz przestalo mnie wkurzac i przekierowywac. :mrgreen:

Kurcze, jeszcze nigdy nie bylem w Malezji.  ale jak pojade to sobie wlacze hiszpanski jak jezyk przegladarki w laptopie.

Twu... Ale gaffa... :) myslałem jeszcze o numerze IP Rafała, który pochodził z Urugwaju - a tam językiem urzędowym jest hiszpański :mrgreen: dlatego coś pomieszałem i napisałem o Malezji... ;)

A co do kliknięcia w "Google.com in English" (adres docelowy: https://www.google.com/ncr ) - kurcze ja nadal mam wszystko po polsku #-o (przy wł/wył akceptacji cookies) :)

Live Free or Die

Ciebie przekierowuje na stronę argentyńską... hm...

G nie jest doskonałe - Argentyna jest w sumie blisko Urugwaju...

Bo w Mozilli mam ustawiony serwer proxy (high anonymity) który znajduje się w Urugwaju (tak pokazuje visualroute). Pewnie nie ma wersji urugwajskiej, więc włącza się argentyńska.

Oczywiście normalnie korzystam z Firefoxa PL bez proxy.

Już wcześniej pisałem o tych serwerach proxy, żeby sobie potestować i zobaczyć gdzie przekieruje - do kraju w których znajduję się serwer proxy.

Przypominam, że jeśli jest ustawiony serwer proxy, to przeglądarka identyfikuje się jego IP, a nie naszym.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Bo w Mozilli mam ustawiony serwer proxy (high anonymity) który znajduje się w Urugwaju (tak pokazuje visualroute).

Hehe, eee no co Ty, a ja myślałem, że masz transparenta.... :) hehe

Przypominam, że jeśli jest ustawiony serwer proxy, to przeglądarka identyfikuje się jego IP, a nie naszym.

A ja Ci przypomne, że nie zawsze. To zależy od poziomu anonimowości servera: transparent, a high anonymity to niebo i ziemia :)

Pewnie nie ma wersji urugwajskiej, więc włącza się argentyńska.

No niestety (a może stety ;) ) - wersja taka istnieje: https://www.google.com.uy/

Live Free or Die

A ja Ci przypomne, że nie zawsze. To zależy od poziomu anonimowości servera: transparent, a high anonymity to niebo i ziemia

Masz racje, zapomniałem o tych pozostałych typach.

Wiem, że Ty wiesz co to jest serwer proxy, ale może nie wszyscy czytający ten wątek, więc chciałem im to przybliżyć.

No niestety (a może stety ) - wersja taka istnieje

To pewnie Google źle interpretuje adres IP, ale dużo się nie pomylił :)

Problem uznaję za wyjaśniony.

Rafal

Dzieki :)

To teraz juz wiem o co w tym wszystkim chodzi.

Jezeli mam strone z wysokim PR i zainstalowany komunikator tlenu i jak pojade do Urugwaju to bede mogl korzystac z google argentynskiego.

he... sprytni sa Ci z Google. =D>

To pewnie Google źle interpretuje adres IP, ale dużo się nie pomylił

No niedużo :) to w końcu sąsiadujące państwo :mrgreen:

A co to jest PROXY :?:  #-o 

A to jest komputer, który ma procesor, pamięc i wiecie, że nawet dysk twardy posiada :?: hihi :) #-o ;) #-o ;)

A tak bez żartów jak ktoś chce poczytać to macie to

tutaj

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności