Skocz do zawartości

Usuwanie podstron z Google po zmianie strony

rdw

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, które obnaży moją zieloność.

Otóż sprawa wygląda tak, że jakiś czas temu przerzuciłem się z WP na Joomla na mojej stronie (pozycjaplus.pl). Poprzednio było tam trochę artykułów blogowych, których teraz nie ma. Problem w tym, że w indeksie Google zostały (przez parę tygodni), choć obecnie zwracają 404 (w ramach nowej strony).

Do niczego nie są mi te strony w indeksie potrzebne, same z siebie też nie znikną: pytanie, jak im w tym pomóc?

Jeśli zwracasz nagłówek 404 to znikną.

Jednak, jeśli prowadzą do nich jakieś linki, to zrobiłbym przekierowanie 301 na nowe podstrony, bo po pierwsze nie tracisz mocy już zdobytych linków, po drugie nie tracisz trafficu, który klika w te linki.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności