Skocz do zawartości

Kłopoty Googla z kopiami

lasic

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba chodzi o podświetlanie słów kluczowych

U siebie też to zauważyłem podkreślone błędne słowa kluczowe i kawałki kodu jeszcze w treści, tak jakby coś na jedno oko googlebot nie dowidział:-)

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Czy cos się dzieje z googlem? Ostatnio (parę dni temu) zauważyłem że kopia strony jest rozwalana przez podświetlanie znalezionych słów. Z początku sie wystraszyłem że może coś nie tak z moja stroną (akurat niedawno włączyłem kompresję) ale dotyczy to też innych stron. Nawet stron Google ;) Np. https://72.14.203.104/search?q=cache:HuLzid...=1&client=opera (przynajmniej u mnie teraz)

Z tego co się zdążyłem zorientować to po prostu znaczniki kolorujące są wstawiane nie tam gdzie trzeba. Zwykle objawia się to tym że jest pokolorowane nie to co trzeba. Ale czasem taki znacznik trafia wewnątrz innego znacznika (z oryginalnej strony) i wtedy strona się rozwala.

Może ktoś ma jakąś teorię z czym to jest związane? I czy to nowa rzecz czy już od dawna tak jest tylko ja nie zauważyłem?

BTW: Czy to normalne że strona jest indeksowana na zasadzie '2 kroki w przód, 1 krok w tył'? Zrobiłem nową stronę. Nawet dość szybko ją znalazło. Najpierw zaindeksowało strone główną, potem kilkadziesiąt podstron - do tego momentu scenariusz normalny. Ale potem na parę dni wypadły podstrony, została tylko główna. Po kilku dniach powróciły te podstrony i doszło kilkaset nowych. Teraz te nowe wypadły (wróciło do kilkudziesięciu) ale znów powoli zaczynają wracać. (I nie chodzi tylko o to że trafiam na różne DC bo sprawdzałem na https://mypagerank.net/googlecheck.html i na wszystkich DC (z wyjątkiem paru gdzie ciągle jest 0) zmiany są w takim samym kierunku; rośnie, spada, rośnie)

Ponadto kopia stron są raz nowsze, raz starsze.

Myślę że nie chodzi tylko o synchronizację. Może przeprowadzają jakies poważniejsze zmiany i stąd również ta szopka z kopiami. Poważniej interesuję się googlem od niedawna więc nie wiem czy wcześniej też tak się działo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności