Skocz do zawartości

Lista remarketingowa

moto-strefa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Chciałbym zwrócić się do Was z prośbą o odpowiedź na moje pytanie. Kilka dni temu zgłosiła się do mnie osoba, która poprosiła o zaktualizowaniu kod analytics celem utworzenia i udostępnienia listy remarketingowej pod adwords dla swojego klienta.

Czy udostępnienie takiej listy jest zgodne z polityką analytics oraz czy w jakimś stopniu może ona wpłynąć np. na wyświetlanie reklam adsense na moich stronach ?

Cześć,

W tym przypadku chodzi o lekką modyfikację kody śledzącego, co umożliwi tworzenie list remarketingowych z poziomu Google Analytics. Wszystko jest jak najbardziej zgodne z polityką GA i na pewno nie wpłynie to na wyświetlanie się reklam AdSense.

Kwalifikowany Specjalista AdWords i Analytics - www.MarcinWsol.pl

No zgadza się, ale te listy mają być udostępniane kontu adwords (które fizycznie nie będzie zarejestrowane na mnie)

Chodzi mi też oto, iż

By skorzystać z list remarketingowych jednym z warunków jest:

- Mieć co najmniej jedno aktywne konto Google AdWords, które jest połączone z kontem Analytics.

Czyli dodatkowo musiałbym udostępnić osobie z zewnątrz statystyki analytics, dzięki którym dam dostęp do wielu informacji o Użytkownikach serwisu. Bo chyba dostęp do analytics adsense danej witryny można wyłączyć

Osoba, która do Ciebie napisała w sprawie modyfikacji kodu będzie musiała mieć administracyjny dostęp do Twojego konta Google Analytics i dopiero jak połączy konto AdWords, będzie mogła korzystać z list remarketingowych.

I wtedy będzie zarówno administratorem Google Analytics (bo taki dostęp jest wymagany) i Google AdWords.

Pozostaje pytanie czy chcesz tej osobie nadać taki dostęp? Zakładam, że nie. Możesz zaproponować tej osobie, by założyła swoje konto Google Analytics i zmodyfikujesz trochę kod śledzący, żeby dane były zliczane zarówno na Twoim koncie jak i tym nowym (tej osoby). W efekcie czego nie będziesz musiał nikomu dawać dostępu do Google Analytics.

Panie Marcinie przede wszystkim chciałbym podziękować za cenne informacje oraz pogratulować rzetelnej wiedzy na Pana blogu. Zastanawiam się cały czas nad tą propozycją, którą otrzymałem. Za udostępnienie listy remarketingowej w momencie kiedy reklamodawca zapłaci mojemu klientowi za reklamę mam otrzymać jakiś % z zysków.

Generalnie jeśli reklamodawca nie zaplaci lub opóźni się z terminem zapłaty ja również mam nie otrzymać zapłaty lub opóźnioną zapłatę. i szczerze mówiąc nie wiem co robić ? Generalnie w czasach parabanków czy olt-expressów trochę nie pasuje mi ewentualna możliwość otrzymania zapłaty jak i furtka jej nie otrzymania czy brak mozliwości sprawdzenia czy reklamowca faktycznie wpłacił czy nie stąd mam wielkie wątpliwości i brak parcia na tę formę współpracy a co Pan radzi ?

Dziękuję za miłe słowa ;)

Co do wątpliwości, to faktycznie sytuacja nie jest ciekawa, więc może warto sobie to odpuścić? Z drugiej strony można poprosić o comiesięczne rozliczenia, która idą do księgowości. Są chyba najbardziej rzetelne. Oczywiście chodzi mi tutaj o faktury.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności