Skocz do zawartości

Edytor WYSIWYG z opcją robienia map obrazków (image map)

vel

Rekomendowane odpowiedzi

przeglądnąłem chyba 2 najpopularniejsze edytory WYSIWYG do wykorzystania w projektach www (tinymce oraz fckeditor) i w żadnym z nich nie widzę możliwości robienia map obrazków, a będę przymierzał się do projektu, w którym klient chce sobie wstawiać obrazki i robić mapy na nich. czy ja nie umiem w tych edytorach tego odnaleźć czy też tej funkcjonalności po prostu nie ma i trzeba będzie napisać i podliczyć ;)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

tak podejrzewałem włąśnie kruca bomba ;)

tylko co tu teraz zrobić hmmmm. zrezygnować z image map czy upaprać się w pisanie takiej funkcjonalności, tylko czy takie coś da się napisać przy pomocy php? tu bardziej chyba jakiś osobny edytor by się przydał z którego potem można wkleić kod html

a może hellz znasz jakiś godny polecenia freewareowy soft do robienia takich map, z którego potem można by wkleić mapę do np. fckeditora (w sensie wklejenia kodu źródłowego) ?

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Ja osobiście do robienia map obrazu używam:

GIMP -> Filtry -> Sieć WWW -> Mapa obrazu :D

Myślę, że jest to wykonalne, by zrobić taką mapę w edytorze WYSIWIG na stronie, ale sam czegoś takiego nie znam. I tak na pierwszy rzut oka, to dużo roboty. Pozdrawiam

Dała matka rozum? To kombinuj.

Myślę, że jest to wykonalne, by zrobić taką mapę w edytorze WYSIWIG na stronie, ale sam czegoś takiego nie znam. I tak na pierwszy rzut oka, to dużo roboty. Pozdrawiam

też mi wygląda, że sporo roboty by było z takim narzędziem. ale gimp darmowy, a skoro piszesz, że ma opcję robienia map obrazu to jest gitara :D

dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności