Skocz do zawartości

Przekierowanie 301

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Po pingwinie (kwiecień 2012) poleciała mi strona. Zrobiłem wtedy przekierowanie 301, czyli ze strony A na stronę B :) Wytrzymało 2 miesiące, po czym strona B poleciała...

W sierpniu zrobiłem ponowne przekierowanie tym razem ze strony B na stronę C

Pod stroną A zrobiłem 404

To przekierowanie ze strony B na C wytrzymało pół roku. Wczoraj strona C poleciała w kosmos.

Zastanawiam się czy jest sens robić kolejne przekierowanie czy postawić nową domenkę.

Jakie są Wasze opinie czy doświadczenia w tym temacie?

Zastanawiam się nad tym czy pod stroną z której robisz przekierowanie, mimo ustawienia błędu 404, nie ma jeszcze innych plików/wpisów które mogłyby sugerować na zdublowany content?

Zastanawiam się czy jest sens robić kolejne przekierowanie czy postawić nową domenkę.

Zastanów się jeszcze nad treścią strony - może jest coś co zawsze spowoduje jej wylot po pewnym czasie.

Jeśli to prosta strona, to postaw 10 podobnych. Będą wylatywać po miesiącu, dwóch , trzech i będziesz miał czas stawiać kolejne i robić 301.

Dziś google premiuje takie działania. Mają mało w indeksie... Googlowi nie zależy na małej ilości dobrych stron. Chcą mieć dziesiątki śmieci robionych w kółko 301 i zawsze na topach- to napędza koniunkturę....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zastanów się jeszcze nad treścią strony - może jest coś co zawsze spowoduje jej wylot po pewnym czasie.

Dokładnie. Strona nie leci w dół dla zasady, jakiś powód pewnie jest (inna sprawa czy sensowny powód czy nie). Przydałoby się pewnie zrobić solidny audyt, przyjrzeć się linkom, tekstom, ogólnej strukturze.

Dokładnie. Strona nie leci w dół dla zasady, jakiś powód pewnie jest (inna sprawa czy sensowny powód czy nie). Przydałoby się pewnie zrobić solidny audyt, przyjrzeć się linkom, tekstom, ogólnej strukturze.

Treści na stronie napisał copywriter, cała strona natomiast (tytuły, nagłówki, description, keywords) została zoptymalizowana zgodnie z wytycznymi, tylko pytanie czy to co kiedyś było zgodne dziś jest jeszcze.. ?

Myślę że problem leży w linkach, oprócz tego że sam linkowałem, to wcześniej robiła to dodawarka (firma pośrednicząca). Były to tylko katalogi, jakie dokładnie to już nie miałem wpływu. Pewnie siła katalogów spadła i spada od zeszłego roku.

Stąd pojawiły się te wszystkie precle, spamy itp.

Treści na stronie napisał copywriter, cała strona natomiast (tytuły, nagłówki, description, keywords) została zoptymalizowana zgodnie z wytycznymi, tylko pytanie czy to co kiedyś było zgodne dziś jest jeszcze.. ?

Nie każę skupiać Ci się tylko na treści, bo to linki zdecydują o pozycji. Chodzi o to, że może być lepiej. Nie robię tego pod siebie, chodzi mi raczej o to, że czasem można przegiąć z optymalizacją, albo oprzeć się na kiepskich wytycznych.

Do myślenia dało mi to, że piszesz,że strona poleciała po Pingwinie. Może więc i teraz dostaje Ci się za to samo? Do wyboru jest więc miedzy innymi nadmierne upchnięcie słowami kluczowymi.

Przegląd linków powinien dać Ci odpowiedź, co się dzieje. Skoro content strony jest taki sam, może coś jest w profilu linków (znowu pingwin) albo strona jest przeoptymalizowana (to samo).

Masz trzy projekty o podobnej historii. Przede wszystkim więc trzeba zacząć od porównania ich względem siebie: jaki miały content, skąd linki, jakie parametry strony do optymalizacji.

Rozważam jeszcze jedną kwestię. Ta strona A o której pisałem została zakupiona przez mnie od pewnej firmy na początku 2010 r. Tak jak pisałem, poleciała po pingwinie. Nie stosowałem SWL-i generalnie tylko katalogi.

Ale mam pytanie, ponieważ to była strona na tzw. szablonie w którym możliwe było tylko dodawanie treści, ustawianie tytułu i opisu oraz słów kluczowych natomiast żadnych zmian w kodzie źródłowym samemu nie mogłem robić.

Na tej stronie była na stałe zakładka nazwana Strona główna. Rzecz w tym, że po kliknięciu w tą zakładkę adres mojej strony zmieniał się z www.strona.pl na www.strona.pl/strona_glowna.php

Generalnie pod tą zakładką treść była ta sama co na mojej stronie.

Skoro przez dwa lata żadne update nic nie ruszały mojej stronki, spokojnie powoli szła do góry, to być może (a nawet na pewno) podpadła za duplicate content?

Firma która tworzyła takie strony szablony nie wpadła na to że konstrukcja tej strony może kiedyś podpaść google??

www.strona.pl

ww.strona.pl/strona_glowna.php

Dwa adresy ta sama treść na stonie... Chyba już sobie odpowiedziałem na to pytanie..

Może ktoś mi podpowiedzieć jakiej komendy powinno się użyć, by ww.strona.pl/strona_glowna.php wskazywała na ww.strona.pl? Czy po prostu usunąć to ww.strona.pl/strona_glowna.php

Muszę wiedzieć o co poprosić tą firmę.

Nie skupiaj się na cms a skup się na treści (dobrze koledzy radzą) oraz na sposobie linkowania - ustaw odpowiedni profil linków. Sądzę że strona leci głównie przez złe linkowanie.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Miałem podobnie z jedną stroną, może nawet czasowo podobnie jak u Ciebie. Zrezygnowałem już z 301dynek, tak jak koledzy wyżej piszą, zainwestowałęm czas i pieniądze w lepsze strony, treść i dobry profil linkowania.

Czas na testy.

Kontynuując temat w nieco innej sytuacji.

Mam stronę A, która zebrała bardzo dużo linków, na które nie mam wpływu (właściciel wykupił "linki TR" i posłał ją na dno...). do strony A jest również przekierowanie z domeny B. różnią się jedynie końcówką (.pl i .com). Chciałbym teraz zrobić swapa i zamienić te strony: na B postawić serwis, na A dać tylko link z nofollow do B, żeby trafficu nie stracić. Czy domenie B grozi jakiś filtr, jeżeli wcześniej prowadziła ona z przekierowania do zafiltrowanej domeny A? Domena B nie ma żadnych BL i nie ma nawet delegacji tylko przekierowanie z OVH.

Jeżeli właścicielem tych witryn jest ta sama osoba to jest duża szansa że nic to nie da. Szczególnie, gdyby okazało się, że stona ma filtr nie za linki a treść. Wtedy na moment wyskoczy a potem znów spadnie.

Pozdrawiam.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Na pewno za linki bo to domena ponad 2 letnia, i spadła w grudniu. W treści się nic nie zmieniało praktycznie od początku istnienia.

A gdyby zrobić cesję tej domeny B na moje konto?

Właśnie sprawdziłem whois - domena A (ta zafiltrowana) pokazuje tylko registrant type : individual, dane dedyka i daty modyfikacji, natomiast domena B ma dane imienne. Czy zachowanie tego samego adresu dedyka też będzie miało jakiś wpływ?

Fender, to że było a spadło nie wyklucza pandy. Przyjżyj się treści, poszukaj w necie czy nic nie duplikuje etc. W styczniu mi parę fraz poleciało dość losowo, okazało się że czynnikiem wspólnym była skopiowana treść, notabene to ode mnie ktoś skopiował, a ja oberwałem. Po przepisaniu na nowo i wzbogaceniu treści frazy wróciły, część nawet wyżej niż była przed spadkiem.

Fender, to że było a spadło nie wyklucza pandy. Przyjżyj się treści, poszukaj w necie czy nic nie duplikuje etc.

Ta strona nie ma praktycznie żadnych treści - startówka, regulamin, pp, linki do partnerów i kontakt. To jest portal randkowy więc to "tyle" z treści, które widzi G. Strona złapała masę syfiarskich linków ( na hasła, na które się pozycjonowała - z tekstem z mieszarki z katalogów na subdomenach typu https://www.mini.kszynka.i8p.eu/). Z tego tylko jedne hasło ma aż 14% wszystkich BL. Także przyrost linków ze stron na tym samym skrypcie, na powtarzające się hasła, na subdomenach musiał skończyć się dnem SERPa (I niech G nie wciska kitu, że domenie nie można zaszkodzić linkami przychodzącymi...).

Swoją drogą mały OT. Wracajmy zatem do tematu przekierowania ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności