Skocz do zawartości

Zaplecze

Jon4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam pytanie czy postawienie zaplecza np. 100 WP na kilku 2 -3 domenach z subdomenami z różną szatą, teksty synonimowane na pierwszej w której będzie kilkanaście anchrów do kilkunastu stron , podlinkowanie jej i oczywiście hosting SEO z różnymi itd. coś pomoże ? Czy coś poprawi bo szczerze mówiąc troche mam mało czasu na budowe zaplecza o którym pisze Lexy czyli strona pozycjonowana ->wyłacznie dla niej kilka unikatowych i zadbanych stron i do tego kilkanaście kolejenych o słabszej jakości. Chodzi mi bardziej o masówke, ale też nie typowy precel. Z góry dziękuję za podpowiedzi. Pozdrawiam :)

@Jon4

Da, aktulanie raczej tylko na zbanowanie trzeba uwazac, ale jak sie nie bedziesz chwalil zapleczem i je odpowiednio ukryjesz to bedzie ok.

Piszesz ze nie masz czasu, a chcesz instalowac 100 WP, konfigurowac je itd. Zainteresuj sie naszym Microsite Managerem, tam takie zaplecze na wersji Standard postawisz w 1h.

Wielka Promocja - Pakiet Zaplecze 2014
czyli oprogramowanie za 1746 zł w cenie 777zł brutto

Mówimy o Microsite Manager Standard, SpamKat i BaseSystem - wszystko to, co potrzebujesz do zaplecza!

Każde rozwiązanie "coś" da. Musisz zdecydować się albo na masówkę, albo na linki wysokiej jakości. Połączenie tego jest co prawda możliwe, ale raczej nie w sposób, o którym piszesz. Dla Google subdomeny to oddzielne strony, więc umieszczenie ich na różnym IP powinno, moim skromnym zdaniem, dać niezbędne minimum różnorodności.

To czy osiągniesz w ten sposób efekt zależy jeszcze od różnorodności, ilości, stosunku anchorów. A jeżeli chcesz się wziąć za sprawę poważnie, znalazłbym więcej czasu i robił to tak jak radzi Lexy.

Akurat ja nie będę tego stawiać, brat zrobi mi to za przysłowiową flaszke, oczywiście jeżeli to będzie w wersji którą wymieniłem. Ja wtedy zajme się tylko tekstami etc. Postaram się narazie postawić te 100 wp na różnych subdomenach i ip, a jak będzie więcej czasu to będe stopniowo dla każdej strony stawiać te bardziej zadbane. Jeszcze jedno pytanie: na pierwszej stronie jak będzie duży tekst odnoszacy się do noclegów i w nim np 20 różnych anchorów do różnych domen + obrazki to nie poleci odrazu strona jako typowy śmietnik ? i właśnie taka strona x 100 ? ofc tekst inny i anachory tła obrazki itd.

Trochę za dużo te 20 linkowań do różnych domen. Na jeden wpis to za dużo, szkoda pracy na stawianie wp żeby go zajechać od razu takim wpisem ;)

Zazwyczaj na wpis daje się 3 linki i czasami to już jest nienaturalne, więc 20 to typowy spam.

Dodatkowo nie zapominaj, że te 100 WP (precli, bo do tego to się sprowadzi) trzeba podlinkować, bo same mocy nie nabiorą i na to poświęcisz masę czasu i $$$.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności