Skocz do zawartości

stała i poważna współpraca

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

https://tezmedium.pl/10734.xml

Zerknij Wajcha na to i w ostatnim forbsie były dane, że w 2005 albo przewidywania na 2006 to 200mln. rocznie.

Dzielenie budżetu na poszczególne firmy jest błędem, bo jedna opiera swoją kampanię o telewizję (kilkadziesiąt milionów budżetu rocznie) a inna tylko o internet (kilkaset tysięcy budżetu rocznie)

Też uważam co już pisałem, że cała dyskusja na temat tego zlecenia jest niepotrzebna. Wszystko zaczęło się od kwoty podanej w zleceniu.

Panowie i Panie nikt nikogo nie zmusi do pracy za takie pieniądze.

PS. Czasem Troluję fakt - są tajkie dni gdzie pracuje 12h dzień a inne to tylko wpisywanie w katlogi i powiększanie zaplecza - wykonywanie stron na zlecenie i wtedy dopisuje coś od siebie do wątków.

Czasem wolę pracę popołudniami/wieczorami - własna firma=wygoda + stres a forum mnie relaksuje :D

o tak, tez musze przyznac ze oprocz zdobywania wiedzy forum jest dla mnie relaxacyjne:)

Jak już na dobre lato się rozgości to zorganizuje na kaszubach spotkanie relaksacyjno-dyskusyjne nad jeziorkiem (domek) :D

Nie omieszkam poinformować o terminie i programie :blush:

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Beerbant;)

jest wolny rynek - moze komu innemu ta oferta sie spodoba - sa tutaj sami pozycjonerzy przeciez - wrecz masa a jak sie nikomu nie spodoba i nikt sie nie zglosi - da to do myslenia ogloszeniodawcy i moze inaczej skonstruuje ogloszenie - nie rozumiem po co sie unosic tak, nie pasuje ci zlecenie nie odpisuj na nie;)

a skoro oczekujesz od kogos powagi - przeczytaj swoj post - tez raczej nie nalezy do zbyt powaznych - ciekawi mnie czy zapytales zleceniodawcy o konkrety - zanim publicznie zaapelowałeś i go osmieszyles :D patrz pkt 3. regulaminu ogloszenia/zlecenia :blush:

Jestem zdania, ze takie posty jak ten sa potrzebne poniewaz "dbaja" o polityke cenowa. Jesli nikt by takich ogloszen nie osmieszal ceny za pozycjonowanie strasznieby spadly, bo potecjalny zleceniodawca wchodzi na forum, widzi takie oferty, zobaczy jeszcze cenniky z allegro i bedzie szukal pozycjonera za smieszna kase. Wreszcie znajduje murzyna a ten spartaczy sprawe a raz zawiedziony na tej formie promocji klient moze juz nigdy z niej nie skorzystac.

Kiedys mialem klienta, ktory chcial kupic zaawansowany autorski system portalowy z wlasnym forum, rankingami, galeriami i wieloma innymi funkcjami. Wycenilem projekt i podalem cene a "klient" z oburzeniem skomentowal moja oferte podajac link do jakiegos ogloszenia w ktorym ktos pisze, ze wykona mu to "profesionalnie" za 1500zl. Poprostu niektore osoby pasuja rynek i mysle ze mozna z tym jeszcze walczyc.

Poprostu niektore osoby pasuja rynek i mysle ze mozna z tym jeszcze walczyc.

Absolutnie się nie zgadzam, rynek jest taki wielki, że starczy i dla allegrowiczów za 9,99

i dla tych, którzy za pozycjonowanie biorą 'normalne' pieniądze,

to jest normalne, że ceny są różne, jest sobie maluch, no i jest też mercedes, dlaczego

więc mało kto chce jeździć tym pierwszym?

moim zdaniem nie walczyć, ale robić swoje :(

niektore osoby psuja rynek?

to sie raczej nazywa konkurencja - walka o klienta - rynek rzadzi sie swoimi prawami, cena jest ustalana przez rynek - tyle ile bedzie ci ktos w stanie zaplacic tyle produkt czy usluga jest warta

a czy cena jest odzwierciedleniem jakosci? nie zawsze;) to ze ktos wykona to za 2.000 nie musi znaczyc ze bedzie to nieprofesjonalnie... jednemu bedzie sie oplacalo wykonac projekt za 3.000 (tobie za 5.000), a trzeci bedzie chcial po prostu polozyc lape na rynku obnizy cene do 2k zeby odbierac ci klientow, ty nie dostaniesz zadnego zlecenia - pojdziesz z torbami, a on po tym wroci do starego poziomu cen hehe takie zycie;)

IMO ludzi trzeba uswiadamiac o cenach uslug pozycjonowania, przeciez to co jest sprzedawane na Allegro to zwykle oszustwo [dla Twojego porownania sprzedaja starego, popsutego malucha a na zdjeciu widnieje najnowszy mercedes z bardzo dobrymi parametrami - to jest klamstwo przy opisywaniu rzeczy ktora sie sprzedaje], ktore moze klienta zrazic do tej formy promocji strony.

edit:

a czy cena jest odzwierciedleniem jakosci? nie zawsze;) to ze ktos wykona to za 2.000 nie musi znaczyc ze bedzie to nieprofesjonalnie... jednemu bedzie sie oplacalo wykonac projekt za 3.000 (tobie za 5.000), a trzeci bedzie chcial po prostu polozyc lape na rynku obnizy cene do 2k zeby odbierac ci klientow, ty nie dostaniesz zadnego zlecenia - pojdziesz z torbami, a on po tym wroci do starego poziomu cen hehe takie zycie;)

Jak mialbym robic po cenach oferowanych przez pewnych ludzi to juz wole sie zatrudnic na kasie w biedronce - wiecej zarobie i bede mial spokojna glowe.

Pozatym nikt nie bedzie sprzedawal uslug ponizej kosztow uzyskania dochodu, do pozycjonowania jest potrzebne jakies zaplecze, ktore trzeba utrzymac i rozwijac + wszystkie koszty zwiazane z prowadzeniem dzialanosci, reklama itp.

Ja nie jestem przeciwnikiem wolnego rynku, pisalem, ze ten post ma sens bo uswiadamia ludzi o tym, ze jesli nie zaplaca to nie beda mieli dobrych efektow [a moge miec nieraz nawet gorsze efekty niz przed takim nieumiejetnym pozycjonowaniem].

skoro to oszustwo - to kupujacy sie przejedzie wystawi negatywa - powie znajomym zeby nie kupowali na allegro:P i zacznie szukac dalej:) kolejne osoby widzac negatywy nie beda kupowaly... ale beda znaly temat - a to darmowa reklama branzy - beda szukac dalej az trafia na strony firmowe - zapoznaja sie z cenami - wybiora najkorzystniejsza oferte;) hehe i stad miedzy innymi biora sie klienci:P

skoro to oszustwo - to kupujacy sie przejedzie wystawi negatywa - powie znajomym zeby nie kupowali na allegro:P i zacznie szukac dalej:) kolejne osoby widzac negatywy nie beda kupowaly... ale beda znaly temat - a to darmowa reklama branzy - beda szukac dalej az trafia na strony firmowe - zapoznaja sie z cenami - wybiora najkorzystniejsza oferte;) hehe i stad miedzy innymi biora sie klienci:P

To troche inaczej dziala, taki pozycjoner za 10zl, nadaje stronie jakies punkty systemu wymiany linkow, strona skacze, zamawiajacy pozycjonowanie widzi wyrazny efekt i wystawia piekny komentarz po czym pozycjoner zabiera wczesniej przydzielone punkty a strona spada. A teraz wszystko zalezy od klienta, jesli sie nie zrazil do pozycjonowania to moze wyda 10 razy wiecej na innego pozycjonera, jesli efektow nie bedzie to stoi przed wyborem - wydac 100 razy wiecej na "dobrego pozycjonera" czy kupic tradycyjna reklame.

tradycyjna reklamę czyli jaką?:( banery itd? gdzie ctry sa coraz nizsze? te fajerwerki na stronach zaczynaja coraz bardziej ludzi draznic niz zachecac;) linki sponsorowane (click fraudy i male zaufanie?) ? na moje oko chyba nie ma lepszej promocji w internecie jak pozycjonowanie - ja np. osobiscie BARDZO ale to BARDZO rzadko klikam w linki sponsorowane (a jeszcze rzadziej w wszechogarniajace fajerwerki) - bo zdaje sobie sprawe ze zaraz bedzie ktos mi chcial cos wcisnac:P wole wyniki szukajki;)

ciekawi mnie czy zapytales zleceniodawcy o konkrety

nie marnuje cennego czasu ;) , przez ostatnie kilkanaście miesiecy mam już jakieś tam pojęcie w odróżnianiu "ziaren od plew"

Mam po prostu doświadczenie w temacie które wyrobiło mi opinie o wszelkiej maści pośrednikach, agencjach interaktywnych, agencjach reklamowych, które widząc boom na pozycjonowanie chcą zaistnieć na tym rynku.

Jeżeli jeszcze do tego dochodzą szumno/dziwnobrzmiąco/śmieszne nazwy stanowisk "tytularnych" to takie oferty współpracy lądują za 3 pkt :(

Berbant - czuje sie zaproszony, oczywiscie z wedkami

ależ oczywiście ;) do jeziorka jest około 150 m , łódki są a jeziorko to brodno małe/brodno duże, także jest gdzie zamoczyć kija :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności