Skocz do zawartości

Katalog PKSI - czy warto zakładać?

MyszkaSylwia

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ten katalog jest dobry Waszym zdaniem?

Jak dbasz tak masz ;) Widziałem całe grupy na pksi i mają się dobrze.

Autor skryptu cały czas nad nim pracuję, właśnie trwają testy 1.5

Jak dla mnie jego wadą jest brak kategorii, ale nie musi to każdemu przeszkadzać np. przy katalogu tematycznym

Dobry moderowany katalog stron, oraz zadbany katalog stron www. Sprawdź pagerank

Wloch7, jeszcze nie mam żadnego porównania. Znalazłam taką tabelkę na jednym z blogów i tam było takie zestawienie. Każdy ma wady, nie ma chyba idealnego tego skryptu. Słyszałam, że jest ten seokatalog jednym z takich najlepszych, ale po pierwsze to on jest dla mnie trochę za drogi, bo dla zabawy do nauczenia się, to chyba nie ma sensu, a po drugie to ma tyle funkcji, że połowa to nie wiem co oznaczają.

Inne jakieś tam to zazwyczaj jest tak że obciąża coś tam, inny nie wspierany od kilku lat jedynie jakieś modyfikacje użytkowników, mają luki, a nie chcę się zrazić na starcie. Ten pksi trzeba tylko wrzucić w katalog domeny i w jednym pliku zmienić hasło co nie?

W paczce z instalką masz plik readme.txt...

WAŻNE!

w głównym katalogu znajduje się plik config.php, w którym obowiązkowo należy zmienić login i hasło do panelu administracyjnego.
Poniżej fragment kodu za to odpowiedzialny:

define('PA_USER',	 'demo');
define('PA_PASS',	 'demo');

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

skrypt tak naprawdę niema decydującego znaczenia

Pod warunkiem, że się na tym znasz. A ja jestem pewna, że zaraz by mi się to sypało, rozłaziło, coś bym źle ustawiła i tak dalej. Dlatego jest mi potrzebne coś łatwego, lekkiego w instalacji. Już coś tam próbuję składać w PKSI, udało się zmienić hasło.

Wrzuć pliki na serwer i tak jak kolega wyżej napisał ustaw hasło.

Najlepiej jak sprawdzisz sama który skrypt najbardziej ci odpowiada.

Podobny do seokatalgu jest mini, jeden użytkownik forum wskrzesil go.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/165626-otwartypl-mini-v30-free/

Każdy skrypt ma jakieś wady ;)

Dobry moderowany katalog stron, oraz zadbany katalog stron www. Sprawdź pagerank

mam 3 katalogi na pksi do których nikt nic nie dodaje. automaty chyba jeszcze nie obsługują pksi. Przez 4 miesiące dosłownie kilkanaście wpisów. A w 1 z nich ani jednego. :)

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

@Misi4sty jeżeli w konfiguracji ustawiłeś: "Dodawanie wpisów przez stronę/formularz - Nie" lub "Płatne wpisy - Tak" to automaty mogą mieć problem z dodawaniem

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

• 1 miesiąc temu...

Jest bardzo lekki, fajnie się prezentuje, dość często aktualizowany :) Jeżeli będziesz umiejętnie prowadził to posłuży ci tak, jak każdy inny skrypt ;)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności