Skocz do zawartości

Spadek pozycji w Google oraz prawdopodobny Filtr

pozycjonerus123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam dwa pytania :)

1. Miałem pozycje w google na pewną frazę ,jednego dnia miałem przez nią 1k wejść.Potem wszystko spadło i dzisiaj patrze i jestem na 13 stronie w google ,za 10 min 14 strona ostatnia pozycja :/.Co mam zrobić aby odzyskac pozycje w google ?

2.Filtr ,wpisałem w google :

1. description nazwadomeny.pl - mojej strony nie ma nigdzie.

2. anchory tak samo.

Co mam robić ? :(

Chciałbym dostać informacje ,które mi pomogą w odzyskaniu pozycji moich podstron

1.Moja strona jest to blog Wordpress , dzisiaj zpingowałem z 5-10 postów.

Pozdrawiam czekam na odpowiedzi.

Jak taki stan trwa krótko, to warto zaczekać bo mogą to być chwilowe zawirowania, jak już dość długo to można zacząć się martwić. Ale nikt Ci nie napisze co mogło się stać bez info o jaką stronę chodzi bo równie dobrze można iść z takim pytaniem do wróżki.

@pozycjonerus123 , w tej chwili jest tak wiele czynników za które zostałeś ukarany że trudno określić to bez nazwy domeny (której lepiej nie podawać - jeżeli miałeś ładne wejścia - podając ją tutaj - możesz się liczyć z tym że kilka osób zgarnie twój target) mogłeś albo przelinkować strone ~ mogłeś użyć zbyt wiele razy jakiegoś słowa na stronie związanego z pozycją ~ mogłeś mieć zbyt wiele znaczników na stronie, ogólnie przychylam się raczej ku linkowaniu.

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Tak jak inni wspominają pytanie jest jak ostro dodawałeś swoją stronę do katalogów. Ja wolę systematyczną pracę i codziennie 3-5 katalogów po maksie. Jeśli swoją ostro dodawałeś to mogło stać się wspomniane "przelinkowanie". Niemniej, z mało podajesz nam szczegółów stąd nie do końca wiemy o co cho :) Poza tym wspomiasz o podstronie czy ona miała oddzielną frazę czy czerpała z tego co masz wpisane na cały serwis?

informacje ze świata SEO: dawidnawrocki.pl

Chodzi mi o jedną podstronę.Była przez kilka dni na 1 stronie w google w 1-4 pozycji a potem spadło wszystko teraz pewnie juz 30 strona gdzieś w google.

No i prawidłowo. Jeżeli nie była linkowana a nisza dość konkurencyjna to co się dziwisz?

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

Tak jak inni wspominają pytanie jest jak ostro dodawałeś swoją stronę do katalogów. Ja wolę systematyczną pracę i codziennie 3-5 katalogów po maksie. Jeśli swoją ostro dodawałeś to mogło stać się wspomniane "przelinkowanie". Niemniej, z mało podajesz nam szczegółów stąd nie do końca wiemy o co cho :) Poza tym wspomiasz o podstronie czy ona miała oddzielną frazę czy czerpała z tego co masz wpisane na cały serwis?

Nie dodawałem do katalogów na pewno nie za dużo.

Codziennie 3-5 katalogów? Chyba żartujesz? To miesięcznie wychodzi max 150, a na dany projekt dodaję ok. 300 na kilka dni + precle + komentarze. Filtr mógł być spowodowany tym, że:

1. Linkowałeś głównie daną stronę/podstronę na mało zróżnicowanych fraz.

2. Niezróżnicowane źródła.

3. Przeoptymalizowana witryna.

4. Jakieś błędy w kodzie strony.

5. itd.

Jeśli strona była świerza to na początku dostaje kopa, a później wraca tam gdzie jej miejsce. linkuj serwis po prostu.

Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności