Skocz do zawartości

AdSense na forum

AbuDabi

Rekomendowane odpowiedzi

Przekonaliśmy się, że spośród wszystkich partnerów z branży, z którymi dotychczas współpracowaliśmy, AdSense wyświetla najtrafniejsze reklamy. Ponieważ fora dyskusyjne są pełne tekstu, a wyświetlane reklamy są bardzo trafne, liczba konwersji z AdSense jest bardzo wysoka.

Powiedzcie mi Ci którzy znają temat AdSense i ocierają się o fora jaki należy mieć ruch na forum, aby zarabiać sensowne pieniądze? I czy faktycznie pełno tekstu ma wpływ, że te reklamy się dopasowują to i konwersja jest wysoka?

Ile UU i ile odsłon miesięcznie i jakie można wyciągnąć kwoty? Wyliczyłem, że aby zarobić 10€ potrzeba około 10000 UU/dzień, około 3000 odsłon na dzień.

Chciałbym jeszcze zapytać o polskie realia.

Przykładowo strona, która wyświetla reklamy z domu mediowego np. IDMnet.

UU = 200 000 /mc

Odsłon = 400 000 /mc

Ile z czegoś takiego można zarobić?

Wiem, Że to zależy od reklam, od ich częstotliwości, ale tak dla orientacji jakie pieniądze można zarobić. Tym bardziej, ze IDMnet wymaga działalności więc ile należałoby zarobić aby gra warta była świeczki.

THI chyba na kwejku albo stronie dla 60 latkow gdzie ludzie nie odroznaja reklam od przyciskow i klikają gdzie popadnie. Ja podalem obserwacje ze swoich statystyk, dlatego tu pytam może warto cos zmienić, ale co skoro mam już 3 reklamy na forum ponadto jade jak większość chyba najlepsze dopasowanie jakie może być, wyswietlen dziennie 3000 i 1-1.5€ to przedzial zarobkow

Ale o mnie mówisz? Masz na myśli moje forum? Coś możesz doradzić w kwestii poprawy tego CPM czy czegokolwiek? Zarobki z for są słabe?

a teraz się kapnąłem CPM, ale to domy mediowe i reklama za wyświetlanie paczki dla 1000 osób. Więc chodziło Ci, ze słabo płatne reklamy bo forum?

Nawet nie wiem, jaki jest adres swojego forum, bo taki jesteś tajemniczy, że go nie podałeś w wątku. Zupełnie jakby ktoś miał Ci podkraść pomysł na megadochodowy biznes, jakim jest jego prowadzenie...

:zeby:

A więc skoro nie wiem, jak wygląda Twoje forum, nie mogę się na jego temat wypowiadać. Ani czy masz sensowne wyniki, ani czy można coś poprawić. Moja szklana kula w piątki działa tylko do 14.

No i teraz dochodzimy do sedna. Problem z forami jest taki, że mają słabe wyniki. Z zasady. 100 000 odwiedzin na blogu zarobi mi kilka razy więcej, niż 100 000 odwiedzin na forum. Wynika to z szeregu czynników, ale podstawowy jest jeden -- na fora ludzie wracają częściej, niż na inne strony. A skoro wracają, to i reklam nie klikają, bo po co?

Najlepszą metodą na poprawę CPM reklam AdSense jest wyłączenie ich emisji na forum i włączenie na innego typu stronach z treścią.

A to, czy reklamy są dobrze, czy źle płatne, to zupełnie inna para kaloszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności