Skocz do zawartości

Czy to może być duplicate content - proszę o pomoc

libra

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku 2010 r. zakupiłem od pewnej firmy stronę (gotowy szablon) z domeną. Strona poleciała po pingwinie w kwietniu 2012. Nie stosowałem SWL-i, generalnie tylko katalogi.

Ale mam pytanie, ponieważ to była strona na tzw. szablonie w którym możliwe było tylko dodawanie treści, ustawianie tytułu i opisu oraz słów kluczowych natomiast żadnych zmian w kodzie źródłowym samemu nie mogłem robić.

Na tej stronie była na stałe zakładka nazwana Strona główna. Rzecz w tym, że po kliknięciu w tą zakładkę adres mojej strony zmieniał się z www.strona.pl na www.strona.pl/strona_glowna.php

Generalnie pod tą zakładką treść była ta sama co na mojej stronie.

Skoro przez dwa lata żadne update nic nie ruszały mojej stronki, spokojnie powoli szła do góry, to być może (a nawet na pewno) podpadła za duplicate content?

Firma która tworzyła takie strony szablony nie wpadła na to że konstrukcja tej strony może kiedyś podpaść google??

www.strona.pl

www.strona.pl/strona_glowna.php

Dwa adresy ta sama treść na stronie... Chyba już sobie odpowiedziałem na to pytanie..

Może ktoś mi podpowiedzieć jakiej komendy powinno się użyć, by www.strona.pl/strona_glowna.php wskazywała na www.strona.pl?

Czy po prostu usunąć to ww.strona.pl/strona_glowna.php

Muszę wiedzieć o co poprosić tą firmę.

Jeżeli strona miała same linki z katalogów i to jeszcze w dużej ilości, to może dlatego spadła.

Moim zdaniem katalogowanie to najgorsze co można zrobić dla swojej strony.

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

Przestańcie pisać głupoty, katalogowanie było, jest i będzie skuteczne, ale też trzeba je umieć zrobić.

Google nie lubi katalogów, ale je akceptuje, a jeśli akceptuje to znaczy, że godzi się na jakieś zło. Nie zapominajmy, że dzisiaj katalogowanie to sztuczne podnoszenie pozycji. I wcale nie byłbym taki pewny czy katalogowanie będzie skuteczne. Katalogowanie podnosi pozycje, ale później przeważnie strona (jeśli nie ma żadnych wartościowych linków) spada z hukiem.

Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow

Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane

Przestańcie pisać głupoty, katalogowanie było, jest i będzie skuteczne, ale też trzeba je umieć zrobić.

Google nie lubi katalogów, ale je akceptuje, a jeśli akceptuje to znaczy, że godzi się na jakieś zło. Nie zapominajmy, że dzisiaj katalogowanie to sztuczne podnoszenie pozycji. I wcale nie byłbym taki pewny czy katalogowanie będzie skuteczne. Katalogowanie podnosi pozycje, ale później przeważnie strona (jeśli nie ma żadnych wartościowych linków) spada z hukiem.

A czy linki z katalogów nie mogą być wartościowe :) ?

Popularność zdrowych produktów zyskuje u Polaków, przede wszystkim olej kokosowy oraz chlorek magnezu sześciowodny robią furorę.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności