Skocz do zawartości

Linkowanie wpisów z precla czy katalogów

Olenka1987

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Lepiej jest dawać więcej wpisów, zazwyczaj precle przyjmują 3 linki, zadbaj o to aby nie powtarzał się ten sam adres - wówczas Google zliczy tylko 1 link. Co rozumiesz przez blok linków ?

Jeżeli w jednym artykule daję 1 link do strony głównej a 2 do różnych podstron, to google zaliczy wszystkie czy tylko 1?

wszystkie

a jeśli dam 1 artykule ten sam link i w 2 też, tylko podlinkowana fraza będzie inna też zliczy wszystkie czy potraktuje jako jeden?

Jeżeli w 2 różnych artykułach to ok.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

mam jeszcze pytanie odnośnie tych blogów na których dodawałam wpisy.

Dodałam wpisy na kilku blogach, podlinkowałam i chciałam te blogi trochę podpozycjonować. Dodałam do około 30 katalogów. Większość się zaindeksowała ale chyba zrobiłam nie tak jak trzeba.

otwórz gdy dodałam do katalogów ten blog to zastosowałam ten sam tytuł, który stosuje w mojej stronie. Wyszło tak, że na niektóre słowa ten blog jest np 2 pozycji a moja strona spadła lub wypadła z wyników.

Czy taki zabieg jaki zastosowałam mógł mieć wpływ na ten spadek ? jeśli tak to jakie frazy wybrać do pozycjonowania takich blogów ?

Dzieje się tak, dlatego że te platfomy blogowe są mocniejsze od Twojej strony. Musisz skupić się bardziej na linkowaniu z blogów do Twojej strony, niż na ich katalogowaniu.

Rozumiem że robisz to ręcznie.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

do katalogów dodałam ręcznie. Tylko indeksowanie tych blogów jest żałowe... jak nie dodam do katalogu to ją nie zaindeksuje. Nawet jak zgłoszę do zaindeksowania do google. W przypadku tego blogu, którego katalogowałam, wszystkie wpisy są zaindeskowane, mimo że są powielone. mam drugi blog z też z tymi samymi tekstami, zgłoszony do zaindeskowania, pingowany itp ale nie katalogowany i do tej pory nie został zaindekosowany....

mam drugie pytanie odnośnie www.majesticseo.com, sprawdzam sobie tą stroną ilość linków (polecano mi tą stronę bo podobno jest dobra) i tam jest taki podpunkt Deleted nie bardzo wiem jak mam interpretować to słowo. tzn rozumiem co znaczy :-) czy link do mojej strony został skasowany bo... ? Czy wyniki z tej strony są w miarę wiarygodne ?

Tak, wg. mnie majesticseo jest najlepszym systemem do sprawdzania linków, jest to bardzo wiarygodne źródło.

Deleted w sekcji Backlinks oznacza ,że robot majestic nie znalazł po ostatniej wizycie linka prowadzącego - czyli tak jak mówisz został usunięty najprawdopodobniej.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Kilka blogów to nic, postaw 100 strona będzie szła w góre.

Kilka blogów to nic, postaw 100 strona będzie szła w góre.

Przecież to się może kompletnie nie opłacać. Staraj się to zrobić jak najtaniej, jest wiele darmowych/tanich metod pozyskiwania dobrych linków. Stawianie 100 blogów pod proste frazy mija się z celem.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Tak, wg. mnie majesticseo jest najlepszym systemem do sprawdzania linków, jest to bardzo wiarygodne źródło.

Deleted w sekcji Backlinks oznacza ,że robot majestic nie znalazł po ostatniej wizycie linka prowadzącego - czyli tak jak mówisz został usunięty najprawdopodobniej.

mam jeszcze pytanie :)

Otóż sprawdzam sobie tą stroną i wykres pokazuje mi około 500 linków zaideksowanych w okresie 15-20 luty. Tylko to nijak się przekłada na wyniki. tzn strona cały czas jest na tych samych pozycjach. Czy mam czekać aż Google odświeży wyniki ? :)

Nie trzeba koniecznie stawiać blogów, można przykładowo wykorzystać precle.

Google różnie reaguje na linki, czasem jest to 4 dni, czasem 7 lub dłużej.

• 3 tygodnie później...

Witam,

mam jeszcze pytanie odnośnie linkowania. Mam trochę blogów i w nich już trochę napisałam teksów według rad powyżej. Nie są one jednak zindeksowane. Zebrałam je wszystkie do jedno pliku i wyszło mi około 100. Chce je podlinkować i innej stronie. Czy jak napiszę np 5 artykułów a w nich wrzucę po 20 linków to czy to ma sens ? tzn czy Google ten wpis zaindeksuje ? i czy również zaindeksuje te 20 linków ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności