Skocz do zawartości

Witryna nie chce wejść do top 100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam problem z witryną megaurwis.pl.. linkuję, linkuję i nic. Strona nie dostała filtra ani bana, domena jest świeża więc podejrzane działania nie były na niej robione. Linkowana jest od około 4 miesięcy dość wartościowymi linkami (w webmaster tools strona ma ok. 1000 linków) i nic nie wchodzi nawet do top100. Pozycjonuję m.in. na wózki dziecięce, foteliki dla dzieci, foteliki recaro, fotelik samochodowy itp. I nie wiem o co chodzi.. wiem, że kod strony to jeden wielki chaos, ale czy to może być powodem aż tak niskich pozycji? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć w czym tkwi błąd? :-)

Link buidling, seo copywriting- wystawiam fakturę VAT - zgłoszenia na priv

Raczej trudność frazy jest tu powodem.

Rozumiem, że na top10 mogłaby być ciężka konkurencja, ale na całą setkę wyników? domena nigdy się nawet nie prześlizneła przez wyniki top 100 na żadne z pozycjonowanych fraz.. :-(

już to zrobiłam i faktem jest, że validator aż się zrobił czerwony od nadmiaru błędów. Myślisz że po wyeliminowaniu najpoważniejszych błędów będzie można się spodziewać poprawy pozycji?

Możliwe ale to jak wróżenie z fusów bo bardzo wiele czynników decyduje o pozycji strony. Są takie mające kilkaset błędów a w top10 ;)

Z tego co widzę pozycjonujesz na wózki dziecięce i foteliki samochodowe.

1. Wstaw nagłówek h1 gdzieś obok megaurwis.pl. Na przykład Sklep z wózkami dziecięcymi i fotelikami samochodowymi

2. Chrome w treści (ctr +F) pokazuje, że słowo wózki dziecięce użyłeś 1 raz (synonimów za bardzo nie widzę) , foteliki samochodowe (lub synonimy) chrom i ja nie widzę. A według teoretyków ma być 2%:) W nazwach produktów używałbym wózki dziecięce A, wózki dziecięce B, wózki dziecięce XYZ itd . To samo z fotelikami.

3. Strona jest linkowa SPAMem przez duże litery. Zły profil anchorów.

4. Taką stroną nawet jak zapłacisz 100 za kliknięcie nie wbijesz się nawet AdWordsem na pierwszą pozycję Jak się wbijesz masz zgrzewkę piwa :D

Pozdrawiam

hmm co do kwestii kodu to wiadomo, powinien być przejrzysty, obrazki powinny mieć ALT="". Spróbuj sobie przejechać kod tym formatterem, ja go używam i jestem zadowolony(zeby nie bylo nie jest moj, i nie promuje zadnej strony) https://www.freeformatter.com/html-formatter.html , lecz najpierw zapisz sobie kopię plików, bo jeśli masz zawarte w kodzie coś z php to czasem się nie zgrywa i błędy poźniej wywala ;) a w panelu obok na tej stronie masz wiele innych czynnikow, ktore moga poprawic jakość Twojego kodu ;)

1. Dodaj mapę serwisu

2. Zmień nazwy plików nazwa_pliku.html na nazwa-pliku.html

3. Opisz wszystkie atrybuty alt obrazków

4. Pisząc treść używaj słów kluczowych.

5. Zrób stronę 404

6. Popracuj nad szybkością ładowania się strony

7. Używaj nagłówków H1, H2, H3, h3 itp

8. Napisz więcej treści na stronie i dodawaj ją regularnie

Google my bitch -----------------------------------> google.gg

Baterie słoneczne - ViTiS-iT

Ja bym zaczął zabawę od uzupełnienia strony w unikalne opisy, bo większość to zwykły duplicate content.

Poza tym, widać, że stronę pozycjonuje jakaś firma zewnętrzna - może im lepiej pozostawić kwestię SEO?;>

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności