Skocz do zawartości

Parę pytań odnośnie pozycjonowania.

maciass111

Rekomendowane odpowiedzi

@jarod

To jest 50 must have :)

Wiadomo, że skoro to najlepsze katalogi "z tradycjami" i trustem od Google to dostać się łatwo nie będzie i lepiej sms'a wysłać

Taka ciekawostka w cenie wpisu na mcportalu są dwa wpisy - drugi dodaje się automatycznie w innym katalogu, o czym dostajemy powiadomienie w mailu :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

No więc tak, zoptymalizowałem stronę, pododawałem do katalogów i wydaje się, że ta początkowa pozycja nie jest najgorsza. Jeszcze pewnie sporo roboty mnie to czeka, ale generalnie jest to dosyć satysfakcjonujące zajęcie :)

Jednak mam jeszcze parę pytań, na które natrafiłem w trakcie pracy :)

1. Jak to jest z unikalnymi opisami i tytułem? Dla każdej podstrony powinien być inny, aby poprawić pozycję w wynikach? Dodam, iż jest to strona małej firmy, wizytówka w zasadzie, więc konkurencyjność fraz też nie jest spora.

2. Jak to jest z katalogami? :) Im więcej tym lepiej (tym samym dodawać do średniowartościowych darmowych) czy dodanie do kilkunastu mocnych, płatnych katalogów powinno starczyć?

3. Google pokazuje mi 'Brak linków do witryny' po tym jak dodałem do dość sporej ilości katalogów? Dlaczego?

Z góry dzięki za odpowiedzi,

pozdrawiam ;)

1. Tak, nie ważne że to jest prosta strona, to tym bardziej powinna mieć unikatowe opisy i treści.

2. Wrzucanie do niezadbanych/niemoderowanych katalogów nie ma sensu, może nawet obniżyć wartość twojej strony.

3. Na widoczność linków trzeba poczekać. Aktualizacja webmastera google występuje co kilka tygodni, i tak nie wszystkie są wyświetlane.

Exlibris wzory darmowe w cenie pieczątki.

Okay, dzięki.

A mógłby ktoś jeszcze powiedzieć jak używać Google AdWords w pozycjonowaniu? Ewentualnie jakiś link podesłać. Z tego co wyczytałem, to można dość prosto znaleźć kluczowe słowa dla naszej strony, ale tego raczej nie potrzebuję. A jakie są korzyści dla samego pozycjonowania i jak całą kampanię zastosować?

Kampania adwords nie wpływa na pozycjonowanie. Możesz sprawdzić opłacalność fraz, albo ich konwersje.

Dodatkowo jest keyword tool external do badania fraz.

BlackPress.pl - Automatyczna dodawarka do precli [Najtańsza na rynku - wystawiamy FV]

BlackPress.pl na forum PiO

Darmowa mieszarka synonimów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności