Skocz do zawartości

Nowy Precel... jaki?

KonradBudzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Dawno mnie już tutaj nie było...

Chcę na razie otworzyć jednego dobrego precla. Nie ukrywam, że będę chciał na nim kiedyś zarobić (przynajmniej na domenę i serwer + piwo dla mnie ;) )

Mam jednak pewien problem. Nie wiem w co lepiej na początek zainwestować. Czy w tematycznego precla czy raczej coś ogólnego? Co waszym zdaniem jest bardziej wartościowe?

Z tematycznych myślałem na początek coś związanego ze zdrowiem.

Z góry dzięki za rady ;)

Darmowe szablony do seokatalogów! - darmowe szablony

Obawiam się że na jednym będzie Ci ciężko zarobić, obecnie dostępnych jest sporo sieci precli, w dość atrakcyjnych cenach. Mi by było szkoda czasu na jednego precla, przykładowo wykupienie dostępu do 100 precli prywatnych jest jednorazowe, gdybym chciał wykupić możliwość dodania w 100 różnych preclach...

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Nie warto stawiać dobrego precla. Piszę na swoim przykładzie, precel biznesowy i precel ogólny, zainwestowany prawie 1000 zł w szablony, katalogowanie i teksty i to wszystko na nic bo nikt nie korzysta. Forumowicze wolą masówki

To trochę dziwne... bo wydawało mi się, że dobre/mocne precle powinny się trzymać. Chodzi mi o coś jak np. sbart.pl etc.

Dobre podlinkowanie głównej, tagów, kategorii i (niektórych) dodawanych wpisów... Dlatego pytam też o tematyczne, bo chyba dobrze jest czasami dodać artykuł w dobrym preclu... a raczej w tematycznym serwisie ;)

Darmowe szablony do seokatalogów! - darmowe szablony

Z moich obserwacji wynika, że tematyczność to bardziej kwestia przygotowania dobrego artykułu, niż całego serwisu. Wystarczy zrobić mały test - dodajesz artykuł do nietematycznych precli i tematycznych, a artykule dbamy o słowa kluczowe. Podstrony mocnych precli, będą na pewien czas wchodziły do TOP50-TOP10, niezależnie od tematyczności całego precla.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności