Skocz do zawartości

Dziwna sprawa, czy to w ogóle możliwe?

marketing-lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

piszę tutaj ale pewnie nie ten dział.

Mam takie pytanie. Mam troszkę wolnego czasu, postanowiłem sobie popisać precelków, tak na odwal się, dla zabicia wolnego czasu 4-5 godzin tygodniowo. Więc szukam zlecenie i na PiO znajduję człowieka...

1,5 zł za 1500 znaków netto przy fakturze.

Pomyślałem fajnie, pewnie gość chce teksty synonimizowane, dobry tekst bazowy stworzę w 30 minut, da mi od 10 fajnych unikatów. Matematyka więc mówi na godzinę 20 tekstów wymieszam, razy 1,5 zł netto, 30 zł minus dochodowy, godna stawka.

A tu niespodzianka... Gość chce ... żeby to było z palca pisane... 81 groszy po odprowadzeniu podatków...

Moje pytanie, znacie firmę która pisze precle w tej cenie? 81 groszy zgarniając do kieszeni za 1000 znaków? Przecież to max 8 zł netto na godzinę... a w sumie patrząc jak to się robi nawet mnie... czy świat do reszty oszalał czy ja ?

Po pierwsze najczęściej teksty pisane są na czarno po drugie nie trzeba być nie wiadomo kim aby takie teksty pisać. Ludzie z kwalifikacjami do pisania takich tekstów bez szczególnego wykształcenia zabiliby się nawzajem za 8zł na rękę... Warto wspomnieć, że nie dostaniesz tyle w McDonaldzie a tam co dziennie ktoś szuka pracy

To spróbuj pisać takie testy przez 8 godzin, nawet jeśli zleceniodawcy nie mieliby żadnych zastrzeżeń co do ich jakości :) Odmóżdżające zajęcie :D

Mi napisanie tekstu do TM albo GT (1500 zzs w lubianej tematyce) zajmuje 10-30 minut, jeśli mają być dobrej jakości i unikalne, czyli jeśli 30-sty tekst nie ma zawierać podobnych sformułowań jak pierwszy. To jaka stawka godzinowa by mi wyszła przy 1,5 netto? :);)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności