Skocz do zawartości

[STARTUP] wuPress - Wtyczka do Wordpressa

wuSEO

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 692
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

1. Można dodać wielokrotnie jedną domenę

Oczywiście chodzi mi w obrębie jednej grupy, bo nie dopisałem. Wskazane żeby do różnych grup można było dodawać jedną domenę.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Kiedy kolejny update? Głównie czekam na losowe wybieranie precli :)

To dodam od siebie:

1. Dodawanie precli - fajnie by było móc od razu określać grupę, szczególnie przy imporcie większej ilości.
  2. Harmonogram dodawania powinien być ustalany losowa, teraz jest pokolei

Zrobione :)

1. Można dodać wielokrotnie jedną domenę

Oczywiście chodzi mi w obrębie jednej grupy, bo nie dopisałem. Wskazane żeby do różnych grup można było dodawać jedną domenę.

Tak, to też już zrobiłem. Wieczorem aktualizacja będzie do pobrania :)

wuPress v1.0.1

- dodano mieszanie kolejności dodawanych tekstów do harmomogramu

- poprawiono dodawanie blogów (duplikaty możliwe tylko w oddzielnych grupach)

- dodano opcje wyboru grupy przy dodawaniu bloga/precla hurtowo jak i pojedynczo

- kilka drobnych poprawek

W niedziele udostępnię fajne narzędzie do zarządzania linkami i autolinkowania....koniec ze wstawianiem długich, synonimizowanych linków w treść postów :)

Od wersji 1.0 jest już dostępny moduł samoaktualizacji, więc każdy może pobrać najnowszą wersję automatycznie.

Link do zakupu: https://wupress.pl/zamow/

Obecna cena: 97 zł

Miłego piątkowego, zasypanego wieczoru :)

Pozdrawiam

co bys powiedział na dodanie funkcji publikacji galerii,

Widział bym to na zasadzie: pole na krótki text oraz miejsce na galerie, galerie była by generowana na podstawie dostarczonych zdjęci (powiedzmy dodaje 30 zdjęć ale publikowane jest losowo 10 wraz ze zmiana nazwy pliku), ważne aby zdjęcia były upladowane na precla na którym są publikowane aby wykluczyć hotlinkowanie.

Pozwoli to na urozmaicenie treści na precelku.

Trochę się "bawię" bo na prawdziwe testy jeszcze przyjdzie pora.

Ale póki co znalazłem takie bugi (ew. związane z konfiguracją serwera to jest związane) i sugestie:

1. edycja nazwy grupy blogów. Taka pierdoła, niski priorytet, ale fajnie by było.

2. masowe przydzielanie blogów do danej grupy. (gdy mamy już je dodane do systemu). Też niski priorytet.

3. ustawienie maksymalnej liczby tagów na wpis. (znam przypadki osób co dodają po kilkadziesiąt tagów, na wpis. Też raczej pierdoła z niskim priorytetem bo można zawsze tego typu wpisy na etapie moderacji oczyścić.

4. nie przycina nadwyżki linków w treści. No właśnie i tu już jest istotniejsza sprawa, testowo założyłem konto zwykłego użytkownika. Miałem limit 1 link na wpis. Dodałem 2 linki i bez problemu przeszło. Potem po zaakceptowaniu przez admina poszły na wszystkie blogi wpisy z 2 linkami. Nigdzie nie zadziałało przycięcie linku (mimo, że było zaznaczone) - na którym etapie to przycinanie działa? Dodawania wpisu / publikowania?

5. tworzenie startowych kategorii we wszystkich blogach. Teraz da się to "obejść" tworząc jakiś wpis i przydzielając mu wszystkie kategorie które chcemy stworzyć. A potem kasować ten wpis który pojawił się we wszystkich blogach. Ale kategorie już zostaną. Ale warto by było gdyby nie trzeba było się tak bawić. Tylko była by opcja tworzenia samych kategorii. EDIT: W sumie to trochę głupotę w tym pkt. piszę. Bo kategorie automatycznie się stworzą. Ważne by w głównym blogu były stworzone. Tak więc nie było tematu z pkt. 5 ;)

Tak dla przypomnienia jeszcze napiszę o edycji/usuwaniu linków w dodanych już wpisach (masowo).

Aha, wtyczka wydaje się być bardzo fajna. Ja chciałbym by poszła w kierunku hurtowej aktualizacji blogów w systemie + ew. ich wtyczek.

Druga sprawa to masowe stawianie takich blogów, czyli mamy gotową paczkę z WP / pluginami. Podajemy host i jakoś to automatycznie / półautomatycznie się stawia. Tu trzeba by było prześledzić jakie możliwości daje WP bo tam jeszcze baza danych musiała by być podawana itd. To bardziej pomysł na przyszłość.

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

Trochę się "bawię" bo na prawdziwe testy jeszcze przyjdzie pora.

Ale póki co znalazłem takie bugi (ew. związane z konfiguracją serwera to jest związane) i sugestie:

1. edycja nazwy grupy blogów. Taka pierdoła, niski priorytet, ale fajnie by było.

2. masowe przydzielanie blogów do danej grupy. (gdy mamy już je dodane do systemu). Też niski priorytet.

3. ustawienie maksymalnej liczby tagów na wpis. (znam przypadki osób co dodają po kilkadziesiąt tagów, na wpis. Też raczej pierdoła z niskim priorytetem bo można zawsze tego typu wpisy na etapie moderacji oczyścić.

4. nie przycina nadwyżki linków w treści. No właśnie i tu już jest istotniejsza sprawa, testowo założyłem konto zwykłego użytkownika. Miałem limit 1 link na wpis. Dodałem 2 linki i bez problemu przeszło. Potem po zaakceptowaniu przez admina poszły na wszystkie blogi wpisy z 2 linkami. Nigdzie nie zadziałało przycięcie linku (mimo, że było zaznaczone) - na którym etapie to przycinanie działa? Dodawania wpisu / publikowania?

5. tworzenie startowych kategorii we wszystkich blogach. Teraz da się to "obejść" tworząc jakiś wpis i przydzielając mu wszystkie kategorie które chcemy stworzyć. A potem kasować ten wpis który pojawił się we wszystkich blogach. Ale kategorie już zostaną. Ale warto by było gdyby nie trzeba było się tak bawić. Tylko była by opcja tworzenia samych kategorii. EDIT: W sumie to trochę głupotę w tym pkt. piszę. Bo kategorie automatycznie się stworzą. Ważne by w głównym blogu były stworzone. Tak więc nie było tematu z pkt. 5 ;)

Tak dla przypomnienia jeszcze napiszę o edycji/usuwaniu linków w dodanych już wpisach (masowo).

Aha, wtyczka wydaje się być bardzo fajna. Ja chciałbym by poszła w kierunku hurtowej aktualizacji blogów w systemie + ew. ich wtyczek.

Druga sprawa to masowe stawianie takich blogów, czyli mamy gotową paczkę z WP / pluginami. Podajemy host i jakoś to automatycznie / półautomatycznie się stawia. Tu trzeba by było prześledzić jakie możliwości daje WP bo tam jeszcze baza danych musiała by być podawana itd. To bardziej pomysł na przyszłość.

Ok zapisałem, będę pomału dodawał. Zerkne zaraz na to z czym jest problem. Teraz jak dodajesz nowe blogi do listy możesz już przypisać grupę z automatu.

Czy mogę prosić , by autor skryptu wuseo odpowiedział mi na pytanie z PM.

Odpisałem

Nie mam teraz jak sprawdzić, ale zdaje się że nie obsługuje synonimów w tagach. Bo widzę że pododawało mi z klamrami na kilku projektach więc marna szansa żeby każdy projekt miał błąd. Jeżeli to błąd to bardzo poważny i do szybkiej naprawy.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

zgadza się, nie ma tam synonimów w tagach ale autorowi już to zgłaszałem i odpowiedział, że doda.

Jeszcze jedna rzecz to czy na wszystkich blogach muszą się tak samo nazywać kategorie?

Przykładowo jak zaznaczymy aby dodał do kategorii "Dom" to wszędzie utworzy na blogach kategorie Dom. Może warto zrobić jakieś podmapowanie kategorii w taki sposób aby na blogu Y była kategoria "Dom i ogród" ale podmapowana właśnie jako kategoria dom. a na blogu X była kategoria też z inną nazwą dla odmiany np. "W domu". Czy technicznie jest to doogarnięcia? Np. zaplecze zyskałoby na róznorodności. Oczywiście można nie korzystać z kategorii i używać tylko tagów (jak już zostaną naprawione tam sysnonimy :))

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności