Skocz do zawartości

[STARTUP] wuPress - Wtyczka do Wordpressa

wuSEO

Rekomendowane odpowiedzi

logo.png

wuPress v.0.91 [21.02.2013]

Funkcjonalność w wersji v0.91

- zdalne dodawanie, edycja, moderacja oraz usuwanie wpisów na podłączonych WordPressach oraz blogach hostowanych na WordPress.com i innych systemach, multiblogach działających na silniku WP

- planowanie (data i czas) dodań wpisów w harmonogramie + cron, ustawianie interwału czasowego między dodawanymi wpisami

- możliwość zaplanowania dodania posta/postów na konkretny dzień i godzinę

- definiowanie wymaganych parametrów wpisów: minimalna ilość znaków, maksymalna ilość linków w treści itd.

- automatyczne synonimizowanie tekstu

- automatyczny import dotychczasowych wpisów zamieszczonych na podłączonych WordPressach - bardzo istotne rozwiązanie przy podłączaniu pod wuPress istniejących już precli

- automatyczna synchronizacja stanów wpisów (opublikowany/oczekujący) na podłączonych WP

- nieskończone zagnieżdżanie synonimów np {a|{b|{c|d}}|{e|f}}

- umieszczanie zdjęć w artykułach - plik ze zdjęciem może być "hotlinkowany", lub też uploadowany bezpośrednio na serwer

- szybkie postowanie wpisów do (wszystkich / wybranych) własnych precli. Każdy wpis wysłany do dodania jest kolejkowany w harmonogramie, gdzie istnieje możliwość

cofnięcia oraz zmiany czasu jego dodania. Moduł realizujący zadania można również podpiąć do crona (odpowiednia komenda jest generowana w zakładce ustawienia) co przekłada się na płynność w dodawaniu.

Witam wszystkich serdecznie. Dziś ukazała się pierwsza wersja wtyczki. Jej obecna funkcjonalność została wymieniona powyżej.

Podczas testów i wydawania obecnej wersji skupiliśmy się głównie na obsłudze podpiętych blogów, dodawania wpisów oraz ich edycji i moderacji.

Większość z Was ma już zaimplementowane dodawanie wpisów przez użytkowników - jeśli prowadzi precla,

lub w przypadku posiadania zaplecza na WP - zasób postów i kilkudniowa zwłoka w dodaniu front-endu dla

użytkownika końcowego nie powinna stanowić problemu (tak sądzę :)).

Wydanie kolejnej aktualizacji przewidziane jest w przeciągu 6-7 dni.

Fixy błędów będą aktualizowane na bieżąco, a update wtyczki rozsyłany do właścicieli licencji drogą e-mailową, aż do wydania wersji 1.0.

W wersji 1.0 zostanie zaimplementowany moduł automatycznej aktualizacji.

Lista rzeczy obejmująca kolejną aktualizację:

- automatyczne aktualizacje wtyczki

- dodawanie treści przez użytkowników

- shortcodes

- panel supportu z obsługą ticketów

- wuPing - pingowanie wpisów z obsługą kolejkowania, ilości pingów oraz odstępem czasowym, definiowanie listy serwisów XML-RPC

- multikody

- definiowanie własnych synonimów

- definiowanie zakazanych słów

- obsługa płatności:

- kody SMS

- bezpośrednie płatności DotPay

- zarządzanie biblioteką własnych tekstów

- eksport wpisów do formatu txt - możliwość modelowania danych wynikowych

- możliwość dodawania wpisów bez rejestracji prosto ze strony bloga/precla/wordpressa/nazwij-jak-chcesz ( z tym nie obiecujemy, że się wyrobimy w tym update 1.0 )

Cała lista zmian i poprawek jest bieżąco aktualizowana na naszym ChangeLog-u: https://wupress.pl/changelog/

To chyba tyle odnośnie pierwszego wydania. Czekamy na wasze opinie, a przede wszystkim zgłaszanie błędów, które w 100% wystąpią :)

------------------------------------

Przez kilka dni od opublikowania pierwszego postu kilka osób zapytało "do czego mi się to przyda?".

Odbyliśmy też kilka rozmów z osobami, które przedstawiały swoje sugestie i uwagi.

W tym miejscu chcę przedstawić kilka koncepcji innego wykorzystania software-u, niż stawianie (płatnych) precli.

UWAGA! Koncepcje przedstawione są głównie dla osób, które pytają do czego służy ten soft, aczkolwiek doświadczony użytkownik

może znaleźć w tym jakąś inspiracje do tworzenia własnych konfiguracji.

schemat1.jpg

Na schemacie przedstawiony jest nasz blog/strona główna którą pozycjonujemy. Strona ta publikuje poprzez wuPress posty

z linkami prowadzonymi do niej samej na inne:

- kolejne, własne blogi podpięte do systemu

- blogi w systemie Wordpress.com (pracujemy nad obsługą Blogger.com)

- precle z systemu wuPress plus (tutaj na razie nie zdradzimy do końca o co chodzi :))

Całość przedstawiona na schemacie może stanowić jeden z poziomów piramidy, lub sieci naszego zaplecza.

schemat2.jpg

Z kolei na tym schemacie widzimy nasz blog/precel główny z zainstalowanym wuPress'em do którego podpięte są

inne blogi z jednej tematyki. Klient wchodzący na nasz główny blog wykupuje możliwość dodania tekstu na podpiętych blogach.

----------------------------------

Cena obowiązująca od dziś do wydania wersji 1.0 to 79 zł. Jest to cena o wiele niższa od ceny oficjalnej wersji.

Po wydaniu wersji 1.0 zostanie ustalona cena, która będzie na stałym poziomie, aż do wydania kolejnych znaczących aktualizacji.

Dla posiadaczy licencji aktualizacje do kolejnych wersji są oczywiście darmowe, tak jak wspominaliśmy wcześniej.

Osobom które załapały się na "zakup startowy" właśnie zaczynam wysyłać kody promocyjne. Jeśli byłeś zapisany, a nie dostałeś kodu - odezwij się.

Płatności można dokonać na stronie https://wupress.pl/zamow/

Jeśli posiadasz konto w mBanku lub PKO BP - napisz do nas, możesz zapłacić bezpośrednio, licencje otrzymasz po kilku minutach.

To chyba tyle :) Czekamy na sugestie, krytykę i opinie.

Kontakt: info@wupress.pl

Do przeczytania.

• Odpowiedzi 692
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja już zainstalowałem polecam wysyłać plik zip od razu z plikami tylko wtyczki bo wtedy można sobie od razu zainstalować z poziomu WP a tak mi wywaliło error i już mówię super :) ale rozpakowałem spakowałem sam katalog wupress i wrzuciłem ponownie i wszystko zadziałało. Testować jeszcze nie testowałem dodawania i innych rzeczy bo nie ma kiedy.

bilbord_opublikuj_mini.png

Ja już zainstalowałem polecam wysyłać plik zip od razu z plikami tylko wtyczki bo wtedy można sobie od razu zainstalować z poziomu WP a tak mi wywaliło error i już mówię super :) ale rozpakowałem spakowałem sam katalog wupress i wrzuciłem ponownie i wszystko zadziałało. Testować jeszcze nie testowałem dodawania i innych rzeczy bo nie ma kiedy.

Sam folder "wupress" wrzucamy do plugins - jeśli robimy to ręcznie

Osoby które dostały linka z wtyczka już mają poprawioną i instalacja powinna się odbyć bezproblemowo :)

W paczce znajduje się plik CZYTAJ.txt proszę o zapoznanie się z jego treścią

Przydałaby się opcja importu blogów z pliku txt w określonym formacie np. adres.pl;login;haslo :)

Automatyczny spinner - ideał :)

Będzie wprowadzona, jest wpis na changelogu.

Do spinnera zostanie dodana opcja dodawania własnych synonimów, oraz kolorowanie składni

Najlepiej ostatnio wydane pieniądze na soft ;)

Przydałaby sie mozliwosc eksportu bezposrednich linkow do opublikowanych wpisów. Coś w stylu 'zaznacz wszystko' i eksportuj do txt lub csv

Dodany zostanie eksport wpisów do formatu txt z możliwością modelowania danych wynikowych np.

<A href="%blog_url%">%post_title%</A>

Została wprowadzona poprawka zgłoszona przez jednego z użytkowników - walidator składni synonimów.

Przy dodawaniu wpisu gdy zabraknie jednego ze znaków { lub } wyświetlony zostanie błąd i wpis wróci do poprawki.

Aktualizacja do pobrania pod linkiem przesłanym po zakupie.

Jeszcze jedna przydatna moim zdaniem funkcja ;)

Automatyczne dodawanie wpisów do nowych precli z projektów już istniejących.

Tzn: mam załóżmy grupę 10 precli, wklejam do dodawarki artykuł z synonimami i wysyłam na wszystkie. Miesiąc później stawiam kolejnych 10 precli i łącze z pierwszą grupą a wtyczka rozpoznaje tę nową grupę i automatycznie wysyła wcześniejsze wpisy także na te nowe precle.

@darq - to dobra opcja, tylko nieco obosieczna. Zakladam ze masz pierwszego bloga gdzie masz 1k wpisow zbierane w dlugim okresie, stawiasz ostatniego po roku i te 1k wpisow ma automatycznie migrowac do ostatnego bloga? Dla mnie ta opcja oczywiscie powinna byc, ale zastosowanie jej musi miec jakies ograniczenia (czas pomiedzy dodaniami, typu grupy, mozliwosc calkowitego wylaczenia opcji, itd)

search_auditor_500x80_bf.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności