Skocz do zawartości

Ridereciton - dziwne zachowanie przekieroania 301

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wtyczkę do robienia przekierowań 301 Riderection

Wtyczka działa dobrze ale nie wiem dlaczego teraz mam z nią problem...

Gdy ją wyłączam cała nawigacja na stronie działa OK

ale gdy jest włączona to tak jakby "pierwotne przekierowania - te które były tylko raz ustawiana" działają dobrze, a te zmieniane już np 2 razy nie działają

np.

1-pierwotne przekierowanie (przykładowe z głowy - nie znaczy ze działać ma)

z /test/multimedia/kodeki

na /narzedzia/multimedia/kodeki

2 gie (obecnie ustawione i kilka dni temu działało, a obecnie mam z nim problem)

/multimedia/kodeki

/multimedia/kodeki-audio-i-video

zwraca w pasku takie coś /multimedia/kodeki-audio-i-video-kodeki-audio-i-video-kodeki-audio-i-video-kodeki-audio-i-video

Tak jakby się coś zapętlało....

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

Bo adresy się zawierają jeden w drugim.

Zamienia "/multimedia/kodeki" na /multimedia/kodeki-audio-i-video przekazuje nowy adres do przeglądarki i tam znowu zamienia ciąg znaków "/multimedia/kodeki" na "/multimedia/kodeki-audio-i-video" ale już nie w adresie pierwotnym tylko już w zmienionym.

Problem czasowo rozwiązany ;)

Oprócz wyczyszczenie we wtyczce do cache musiałem jeszcze usunąć w samej wtyczce przekierowującej cache i działa!

InternetSpeedTest.pl - speed test ookla, orange, upc, t-mobile, vectra | directX.pl - directx 9, 10, 11, 12 | kodex.pl

• 2 tygodnie później...

a czemu ta wtyczka może nie działać?

mam dwa blogi - na jednym działa idealnie, na drugim, po zmianie paginacji stron, odpalam wtyczke, wpisuje wszystko a ona i tak pokazuje 404 ;/

generalnie żadna wtyczka przekierowująca na tym drugim blogu nie działa.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

• 3 tygodnie później...

Mając czasem problem z tą wtyczką (ogólnie działa super) ale zauważam że ona nie dość że ma swój cache i tworzy logi (które radzę wykasować raz na jakiś czas) to w jakiś sposób ona zapamiętuje wcześniej używane adresu urel postów i czasem sie zapętla zwracając 404

WMTool też trzeba sprawdzać czy nie ma problemu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności