Skocz do zawartości

różne anchor teksty, ten sam katalog

kartel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pozycjonuje od niedawna pewną stronkę na jedno nieco konkurencjne słówko, z tego co wyczytałem na forum warto urozmaicić nieco pozycjonowane frazy, co by klapsa od google nie dostać.

1. Zastanawiam się czy warto dodawać wpis z innym anchor tekstem do tego samego katalogu w którum już dodałem wpis wcześniej z innym ? (nie jestem pewien, ale wydaje mi sie że w niektórych katalogach podczas próby dodania drugiego wpisu z innymm anchor tekkstem i tak zapisuje pod tym który był w poprzednim wpisie)

2. nieco OT: poprzedni "pozycjoner" dodał do wielu katalogów wpis z anchor textem typu adresstrony.pl, napsuł w ten sposób wilele katalogów fajnych katalogów :D, zastanawiam się jak można usunąć tego typu wpisy, bo mi przychodzi tylko do głowy kontakt mailowy z adminami katalogów.

Pozdrawiam

kartel

Ad. 1. Może rozwinę nieco myśl:

Większość uważa że w przypadku większej ilości wpisów z takim samym anchor tekstem w jednym katalogu kolejne linki nie mają większego znaczenia.

Tak sobie myśle że po dodaniu drugiego wpisu z innym anchor tekstem osabiam moc tego pierwszego, co w przypadku większej ilości tego typu wpisów może doprowadzić do spadku na fraze która była pierwsza w katalogu.

TRUE or BZDURA ?

Pozdrawiam

jedna prosba dopoki CIE Erbit jeszcze nie zzarl.. nie cytuj sam siebie.. zedytuj post i popraw..

czegos nie rozumiem z Twojej wypowiedzi.. mowisz o katalogach otwartych?

pocwicz to zobaczysz ze nie dodasz tego samego linku do tej samej strony.. optymalnie jest jezeli jest mozliwosc dodania do kilku kategorii to max 3 lub 4

wiekszosc z katalogow jest tak zorganizowana ze kolejny link jest z tym samym anchorem..

wiecej hmm rzeczywiscie mija sie z celem no chyba ze czesc katalogu jest na innym IP

niektore z katalogow slabo sobie radza z optymalizacja swoich stron..

wiec te dwie nastepne kategorie zwiekszaja szanse ze -OO- zobaczy Twoj link na stronie katalogu szybciej.. wartosc 2 linku troche sie liczy...

jednak mozna przyjac z malym bledem ze ilosc glosow z danego serwisu = 1

wlasnie sobie uswiadomilem ze zaraz dostane po glowie za herezje :(

co do tego ze sila tego linku z katalogu rozklada sie na 2 anchory to nie bylbym taki pewnien...

reszte dopowiedza inni ja ide spac dobranoc

--------------------------------------------------------------------

Noclegi Polska - Baza noclegowa > 17000 obiektów noclegowych

Sklep komputerowy online komputery, laptopy, pda, monitory, aparaty cyfrowe

Kampanie reklamowe w internecie oraz w radiu

Tu jest wątek o ilości linków jaką najlepiej dodawać do katalogów

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=17163

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

radadplo mistrzu drogi, temat podobny, jeżeli jest tam gdzieś odpowiedz na moje rozważania to prosze zacytuj (pewnie gdzieś na forum tak, ale nie tam)

Wracając do tematu:

Czyli skoro 1 link z 1 serwisu (bez względu na anchor teksty) to generalnie ciężko jest wypozycjonować kilka poważniejszych fraz.

Jestem ciekaw opini innych forumowiczów odnośnie traktowania 2 linków z różnymi anchor tekstami z jednego serwisu.

senai dzięki za wypowiedz

Pozdraiwam

kartel

przed poprzednim updatem algorytmu nie miał żadnej wartości 2 link z innych anchortext na tej samej stronie, teraz jest juz inaczej.

Ale

1katalog=1 wpis !! i juz nie musisz kombinowac dalej

jak katalogi sa moderowane to możesz spróbować zmienić wpis.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności