Skocz do zawartości

Reklama kontakstowa dla sporego serwisu

Faraday

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Prowadzę spore forum internetowe, około 50-60 tys. unikalnych odwiedzin dziennie. Póki co współpracujemy z AdSense. Jest nieźle, ale nie śpię spokojnie, bo wiadomo: forum jak forum. "Ktoś" wrzuci "coś", Google banuje i po sprawie. Nie ma nawet możliwości wyjaśnienia sprawy. Dodam, że tematyka forum jest legalna, pilnujemy, aby nie pojawiał się kontrowersyjny prawnie content.

Jakie inne systemy reklamy kontekstowej moglibyście polecić dla takiego forum? Na pierwszym miejscu stawiam zarobki, ale ważne jest też dla mnie, aby reklama bywała przydatna dla użytkowników, aby była możliwie dopasowana do wątku, w którym jest wyświetlana. Zatem powinien to być dość popularny system z wieloma kampaniami.

A może polecicie inne systemy reklamowe? Odpadają wielkie bannery i wszystko co utrudnia czytanie.

Dzięki i pozdrawiam.

powiem ci szczerze że możesz korzystać z programów partnerrskich lub poprostu płatności za klik, to bedzie najbardziej opłacalne, oczywiście wszytsko zależy od tematyki serwisu, ja ci moge polecić to, juz tutaj kilka kółek wyciagłem wiec i moze przypadnie do gustu: https://www.cashfly.pl/main/ref/5837 , dużo programów, z różnych działów, wiele modeli rozliczeń od cpc pod cps, cpl .. stawki mzoesz negocjowac indywidualnie

Pierdzielicie, że aż kawa przestaje smakować.

Nikt więcej tobie nie zapłaci, niż Google. Kto tobie takich głupot naopowiadał,że Google banuje bez powodu ? Zajrzyj sobie na Google adsense Forum, a sam się przekonasz, ale oczywiście trzeba mieć świadomość, że nieznajomość zasad nie zwalnia ciebie z ich przestrzegania.

Podstawowe przyczyny banowania, to :

- spam

-namawianie do klikania

- strony warezowe

- strony, których ruch jest oparty na kolegach .

Oczywiście bana tobie nie zycze,ale gdybyś go dostał to przygotuj się na spadek zarobków przynajmniej o 50 % - chyba,ze dogadasz się z firmami indywidualnie .

Wiele forów obok Adsense emituje Adkontekst, szczególnie Intertext - reklama pojawia się, gdy internauta najeżdża kursorem na podkreślone w tekście słowo. Czyli format, którego google nie oferuje swoim wydawcom.

Intertext to nienachalna forma, idealna dla serwisów ze sporą ilością artykułów, wpisów, komentarzy etc. Polecam!

optymalizuj.adkontekst.pl - tu znajdziecie ciekawe porady i case studies dot. Adkontekst i ContentStream

A może NetSales? Widziałem, że oferują ciekawe stawki w modelu CPM. Zobacz, wypróbuj, przekonaj się. Myślę jednak, że powinieneś zostać przy AdSense, a aby osiągnąć lepsze zarobki lepiej zoptymalizuj reklamy. Gdybyś podał adres forum, podpowiedziałbym Ci to i owo.

Kocham Polskę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności