Skocz do zawartości

Google wyświetla inny tytuł niż SEO

misionis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam dosyć nietypowy problem i nie wiem gdzie mogę się zwrócić o pomoc.

Zajmuję się tworzeniem stron internetowych na Wordpressie.

Moja strona, to https://firmowe-strony-internetowe.eu/

Mój problem polega na tym, że tytuł strony, jaki ustawiłem za pomocą najpierw wtyczki all in one seo pack, a później Wordpress seo by Yoast nie jest wyświetlany w Google. Na początku był, a teraz Google wyświetla tytuł Firmowe Strony Internetowe. Zobaczcie sami.

Proszę o waszą pomoc.

Pozdrawiam!

Hej, dzięki za odpowiedź.

Ale czy to jest normalne, że wpisując url strony głównej w wyszukiwarce, tytuł też jest inny niż meta title?

No i czy jest jakiś sposób by to zmienić? Jestem na 1 pozycji na frazę, która mnie interesuje, ale tytuł nie zachęca do wejść i mimo, że według G. keywords tools tę frazę wyszukuje miesięcznie 700 osób, na moją stronę prawie nikt z tej frazy nie wchodzi.

Pozdrawiam!

Ten znacznik sluży właśnie do tego, żeby wskazać, że nie życzysz sobie, żeby Google za Ciebie wybierało tytuł. Teraz Google tytuł pobiera najprawdopodobniej z anchorów linków, które prowadzą do Twojej strony. Wg Ahrefs fraza "Firmowe Strony Internetowe" stanowi 67% całości linków, które masz.

Co do legalności to nie opublikujesz za jego pomocą stron pedofilskich, ani nie namówisz do zamachu na prezydenta, więc nie wiem czemu miałby łamać prawo;) A tak serio to wytyczne Google jednego dnia są takie, a drugiego (bez powiadomienia nikogo) już inne, więc nigdy nie nadążysz, ale nic Ci się nie powinno stać jak taki znacznik zastosujesz.

Jak szybko google reaguje na zmiany w title ile potrzeba na to czasu czy można jakoś zaprosić robota? czy samo pingowanie wystarczy? a może podlinkowac na nowo stronę z nowym title jako anchor?

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

Dzięki za podpowiedzi. Czytałem na tym forum, że ten znacznik służy do nie pobierania opisów z dmoz, ale jeśli Janpos piszesz, że pomoże też w przypadku pobierania z anchora, to wrzuciłem i zobaczymy. Rozumiem, że znacznik należy wrzucić w sekcji head? :)

Jednym ze źródeł używanych przez Google do generowania krótkich opisów jest projekt Open Directory Project. Aby zapobiec stosowaniu przez nas tego źródła, wystarczy dodać metatag do źródła stron.

Aby uniemożliwić wszystkim wyszukiwarkom (obsługującym ten metatag) stosowanie tych informacji do opisu strony, należy użyć następującego tagu:

<meta name="robots" content="NOODP">

Aby uniemożliwić stosowanie tych informacji do opisu strony jedynie firmie Google, należy użyć następującego tagu:

<meta name="googlebot" content="NOODP">

Szukajcie a znajdziecie, a no i jeszcze czytajcie zanim komuś doradzacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności