Skocz do zawartości

Linki wychodzące pomagają ?

PShop

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, jakiś czas teamu starałem się poruszyć tę kwestię ale nikt nie był skory do rozmowy :) może dziś ... .

Nurtuje mnie pytanie, czy warto zamieszczać linki wychodzące z własnej strony.. czy może to poprawić pozycję .. ?

Oczywiście mam na myśli linki do zaufanych stron.

Zakładam: piszę blog o magento ... i czy warto zamieścić na blogu link, który będzie wychodził do oficjalnej strony magento ? jeśli sama treść na stronie tego nie wymaga ?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

to nie jest tak, że link wychodzący działa tak samo jak tytuł podstrony czy zastosowanie H1. Link wychodzący może jedynie wzbogacić treść znajdującą się na stronie czym poprawi jego atrakcyjność. Nie powinien, jak pisze @blackpress.pl być traktowany jako czynnik bezpośrednio wpływający na pozycję strony w wynikach.

Pomaga kwestia jaki.

Ale np. link google. szkodzi.

Moje subiektywne zdanie.

Nie, link wychodzący z twojej strony nie poprawi pozycji w SERPach.

To co pisze kolega wyżej to bzdury.

Linkowanie do zaufanych witryn mogą wpływać na coś innego ale na pewno nie na pozycje w google.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

bezpośrednio nie pomogą, bo i jak? Za to teoretycznie mogą sprawić, że treść będzie bardziej atrakcyjna- może nawet na tyle atrakcyjna, że ludzie sami zaczną do Ciebie linkować. Oczywiście kwestia tematyki i szeroko rozumianej jakości.

Możesz sobie natomiast zaszkodzić, jeśli tych linków będzie zbyt dużo lub będą zbyt jednorodne (takie moje spostrzeżenie, na którego poparcie nie mam gigantycznego testu tylko parę przypadków)

tak gwoli ścisłości, to jeśli dasz link na stronie z anchorem ciebie interesującym plus nofollow dla tegoż linku, to robot potraktuje to jako zwykły tekst na stronie, czyli tak jakbyś umieścił w tekście interesujące cię słowo kluczowe, a co za tym idzie może to mieć bezpośrednie przełożenie na wysokość twojej witryny w wynikach wyszukiwania.

Nikt nie udzieli jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie, ogólnie przyjmuje się że im mniej linków wychodzących tym lepiej.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Jak zwiększy się zaufanie strony jeżeli będą na niej zamieszczone linki wychodzące? Zaufanie witryny budują chyba linki przychodzące z "dobrych" serwisów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jeszcze raz dziękuję za Wasze wypowiedzi.

Teoretycznie linkować konkurencje... (bo tak po części jest jeśli chodzi o pozycje w serpach) jest bezsensu.

Patrząc na to z innego punktu można podejrzewać, że G po takim linku stwierdzi, że treść faktycznie powiązana jest ściśle z tematyką strony magento (dodatkowy czynnik prócz fraz) więc warto ją... .

Czy ma to mieć wpływ na zaufanie witryny czy jakiś inny... wszystko prowadzi i tak do wyników w seprach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności