Skocz do zawartości

Linki wychodzące pomagają ?

PShop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

może się nie znam, ale zobaczcie jak linkują korporacyjne witryny z tego co ja zauważyłem jeden link leci do nich, a drugi leci z takiej podstrony na wiki, ale mogę się mylić

Dobrze, ale co z tego wynika w aspekcie rzekomej mocy z linków wychodzących, bo nie rozumiem?

Tutaj zapewne chodzi autorowi o linki do stron powiązanych tematycznie z wysokim współczynnikiem Trust Rank tj. np. wikipedia.

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

https://blog.performance-media.pl/wp-content/uploads/2010/09/TrustRank-dokument-v3.pdf

Dla Ciebie od strony czwartej w górę, ale ogólnie całość jest ciekawa :)

Jakub Jaworowicz

Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu

Ja się zawsze staram, żeby na stronie był chociaż jeden link wychodzący. Taka jest idea linkowania, ktoś do nas -> my do kogoś. Wygląda to bardziej naturalnie i może fakt nie przekłada się na zmianę pozycji strony, ale to o czym już niektórzy wspominali trust strony. Nie mówimy o linku ze stopki do witryny gdzieś w kosmosie, a normalnym "ludzkim" polecaniu innego serwisu.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl | nipter.de | z229.pl

Tutaj zapewne chodzi autorowi o linki do stron powiązanych tematycznie z wysokim współczynnikiem Trust Rank tj. np. wikipedia.

Czy będzie miało znaczenie, że taki link umieszczony na naszej stronie będzie miał atrybut nofollow?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

Linki wychodzące przede wszystkim pomagają uwiarygodnić niektóre wpisy, podobnie jakbyś stosował blockquote. Najważniejsze żeby wciskając linki wychodzące do innych stron robić to z głową i z nakierowaniem na usera.

Nie ma oficjalnych dowodów na to, że dodawanie linków wychodzących do przykładowo Wikipedii stabilizuje stronę w rankingu. Trust Rank (o ile istnieje) pójdzie i tak na Wiki.

Dostając linka z Wikipedii - dopiero możesz się czuć dumny (przykładowo).

Czy będzie miało znaczenie, że taki link umieszczony na naszej stronie będzie miał atrybut nofollow?

Jeśli będzie to jeden link na artykuł i to on będzie nofollow- nie (niewielkie) Jeśli zrobisz mnóstwo linków- tak (z nofollow nie podpadniesz jako farma, albo przynajmniej nie tak szybko). No i przy okazji, linkując stronę konkurencji (skoro powiązana tematycznie to może się i tak zdarzyć)- nie dasz im satysfakcji płynącej z przekazanej mocy.

Pozwólcie że wtrącę OT... Znalazłem właśnie na allegro ofertę, na której ktoś umieszcza link na stronie z PR3 na 30 dni. Umieszczenie takiego linka kosztuje bagatela 50 zł. WTF? Czy taki link naprawdę jest tyle wart, czy jest to zwyczajne nabijanie ludzi w butelkę?

Reklama multimedialna w Olsztynie - Telebim Olsztyn - pokaż się klientom z najlepszej strony!

Wszystko zależy od strony na której zostanie umieszczony link, u mnie takie linki kupujesz po 1 zł.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Pozwólcie że wtrącę OT... Znalazłem właśnie na allegro ofertę, na której ktoś umieszcza link na stronie z PR3 na 30 dni. Umieszczenie takiego linka kosztuje bagatela 50 zł. WTF? Czy taki link naprawdę jest tyle wart, czy jest to zwyczajne nabijanie ludzi w butelkę?

jest tyle wart za ile go kupisz albo ktoś go sprzeda, dla google jeden link nie wiele zdziała

Jak najbardziej dobre linki wychodzące mogą pomagać a już na pewno nie szkodzą.

możesz rozwinąć myśl, w jakim sensie dobre linki wychodzące pomagają ? rozumiem ze domenie do której linkują bo chyba nie tej z której wychodzą ? chyba ze czegos nie zrozumiałem

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności