Skocz do zawartości

duplicat content

bojownik

Rekomendowane odpowiedzi

Można np. w pliku .htaccess zrób tak :

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^(www.)?([^.]+)\.([^.]+)$

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.subdomenaktóramabyc1\.domena\.pl

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.subdomenaktóramabyc2\.domena\.pl

RewriteRule ^(.*)$ https://www.domena.pl/$1 [R=301,L]

Teraz po wpisaniu w tym miejscu “subdomenaktóramabyc…” zostanie subdomena a wszystkie inne zostane przekierowane na domenę główną.

Świetnie działa na wildcart i ogólnie na subdomenach

Pozdrawiam

A da się to uruchomić w subdomenie ??? w domenie głównej działa pieknie ale jak na stronie w subdomenie wpisze np. www.xyz.subdomena.domena.pl to lipa :)

Cuduje, kombinuje, przestawiam w pliku .htaccess w subdomenie i nie moge sobie dać rady

Witaj, ja nie mam tego problemu w nazwa.pl (no moze troszke inny, podobny), ale z tego co mowi Diwi o DUPLICAT CONTENT nie trzeba sie martwic, gdyz niedotyczy to subdomen. Martwic bys sie mogl jakby dwie domeny mialy ten sam content (zawartosc). Chyba, ze po prostu Ci to przeszkadza :)

Witaj, ja nie mam tego problemu w nazwa.pl (no moze troszke inny, podobny), ale z tego co mowi Diwi o DUPLICAT CONTENT nie trzeba sie martwic, gdyz niedotyczy to subdomen. Martwic bys sie mogl jakby dwie domeny mialy ten sam content (zawartosc). Chyba, ze po prostu Ci to przeszkadza

Tylko że nie o to mi chodziło, duplicate content nie chwyta się podstron z tej samej domeny.

Przykład 1:

Tworzymy subdomeny a.mojastrona.pl i b.mojastrona.pl i umieszczamy na nich dokładnie taką samą treśc, zostaniemy ukarani za Duplicate Content.

Przykład 2:

Tworzymy dwie podstrony mojastrona.pl/a.html i mojastrona.pl/b.html , umieszczamy na nich dokładnie taką samą treśc lecz nie zostaniemy ukarani za DC ponieważ nie dotyczy on podstron z tej samej domeny.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności