Skocz do zawartości

Boks [prawa krawędź] i wyciągnięcie do końca strony

5corpio

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie o rozmieszczenie elementów na stronie bo mam kompletny brak pomysłu jakoś na zrobienie tego w sposób dobry.

Zamieszczę może obrazek, który zobrazuje problem:

af01bca8b1c22604.jpg

Tak jak na zdjęciu. Mam kontener na zawartość powiedzmy strony (ten jasnobrązowy duży) który jest wyrównany zawsze na środku strony. Teraz potrzebuje zrobić dodatkowy boks, którego zawartość jest przyklejona po prawej stronie (ten boks ciemnobrązowy) a dodatkowo tło tego div-a ma rozciągnąć się aż do końca prawej krawędzi ekranu.

Problem mam z pomysłem jak to ładnie zapisać. Chodzi również o to, żeby przy zmniejszeniu rozmiaru okna przeglądarki nie ucinało zawartości tego boksa (conajwyżej może ucinać[rzecz wiadoma] to tło, które jest rozciągnięte do końca ekranu).

Na wszystko mam pomysły (bo to sprawa prosta) tylko nie mam koncepcji jak dorobić ten div który rozciąga się aż do całej szerokości strony. Probówałem np. nadać mu 50% szerokości i umieścić blisko krawędzi ale wtedy wiadomo pojawiają się suwaki przeglądarki. Więc spróbowałem dać:

body {
overflow: hidden;
}

i spoko ale minusem tego jest to, że jak się właśnie pomniejszy okno przeglądarki to nie pojawią się już suwaki do reszty elementów tj. tego głównego kontenerka :)

Reasumując bo zakręciłem pewnie ktoś ma jakiś ciekawy pomysł bo zgłupiałem :) ?

Edit: Nie ma chyba opcji usuwania to jak ktoś może to temat do usunięcia. Poradziłem sobie jeszcze dorobiłem jakiś kontenerek "otaczający" odpowienio pokombinowałem z position:absolute innemu dałem width: 100% i różne takie i wygląda, żę działa ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności